reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2012

Witam!!!

elvie rozwarcia chyba nie da się zobaczyć tak powierzchownie lustrem ;-) a podejrzewam że każda z nas ma podobnie wyglądające.... "podwozie" :-D:-D:-D Dzieciaczki coraz większe, coraz niżej więc wszystko zjechało w dół :-D ja to aż się przestraszyłam jak zajrzałam... :-D:rofl2::-D

dorka
[*] współczuję sytuacji...

annte to czekamy na efekt wypocin męża z kumplem :-D może i my jutro przytargamy łóżeczko... :sorry: trzeba by je wstawić do wanny, umyć i poskręcać... jakoś tak coraz bliżej... przy Juli D złożył łóżeczko jak byłam w szpitalu :tak:

dila za Ciebie też trzymam kciuki! i oby problemy zdrowotne nie powróciły ;-)

azula fajnie że wypad na basen udany ;-):-)

Carmella &&& dużo cierpliwości i oby jak najdłużej 2w1 ;-):-)

As miło Cię widzieć na głównym!!! &&& za was dziewczynki!

Tak się cieszę że Pieszczoszka w końcu dostała małą do utulenia... :-) super!!! Oby poziom bilirubiny ładnie spadł i szybko wróciły do domu!!! Owszem że przy żółtaczce karnacja ładna ale co z tego? ja z Julcią przez to dziadostwo siedziałam 7 dni w szpitalu, bo zejść nie chciało... :no: potem się okazało że lampy stare- jak tu się nie wpienić?:wściekła/y:

:eek: ale się malutka wierci... :-D do tego te duszności... :eek: wieczorem to nie wiem jak się ułożyć, normalnie oddychać nie mogę... :confused2:

Za wszystkie potrzebujące &&&

Pozdrawiam!!!

reklama
Karolki mnie dwa tygodnie temu też lekarz mówił, oby do następnej wizyty bo jeszcze za wcześnie. Wizyta we wtorek więc już prawie, prawie.
Powiedział, że mam leżeć bo inaczej do szpitala wysyła - osłabiona jestem po rota (cała rodzina przechodziła - mój mały w szpitalu pod kroplówką wylądował i ja dwa razy na karowej na obserwacji z totalnym odwodnieniem).
Po cesarce mam straszne bóle w podbrzuszu jak chodze, do tego dochodzi miękka szyjka i prawdopodobieństwo małowodzia (w poprzedniej ciąży było). Ale uszy do góry a raczej nogi zaciskać bo już niedługo.

A leżeć przy brykającym trzylatku - niemożliwe :)

z waga maluszkow to faktycznie róznie bywa, moja lekarka ocenila wage Stasia na 3kg, na porodówce lekarz 2.700, a w rzeczywistosci miał 2210.

Dzisiaj facet badał mnie i rozwarcie 2cm. Później badała babka BARDZO BOLEŚNIE i wyszło niby 1.5 ale facet obstawial przy swoim. Powiedział, ze jak dalej bedzie tak szybko postepowac to odlaczamy kroplówkę i poród... Waga Pameli 2460..

edit bo ta babka dopiero sie uczy niby ale tak bolało ze juz sie nie boje porodu

Ostatnia edycja:
idę się położyć, bo już mnie bierze, swoją drogą masakra, ile to leżenie może zdziałać.. 10minut w pozycji siedzącej i skurcze.. jak dotrzymam do 27.04 to chyba nie trudno będzie wywołać poród:)przejdę się do kuchni, zrobię sobie kanapkę i bach!
tez mam taka nadzieje ale ne wiem cyz to n odwrot nie zadziial. Teraz trzeba lezec, bo ciagle cos sie dzieje, a pozniej wylezc nie bedzie chcialo

Ahhh napisze Wam jeszcze jak mnie znajoma uswiadomila, najczesciej sie mowi o tym ze USG zawyza wage dziecka a u niej jednego dnia gin stwierdzil 3500, drugiego dnia w szpitalu wyszlo 4000 a maly sie urodzil zaraz z waga - uwaga prawie 4400...wiec prawie kilogram jej gin zanizyl:baffled:na szczescie miala cc bo wody zielone odeszly a gdyby miala kloca urodzic to nie wiem jak by bylo bo nie za wielka kobita byla:-D
wow nie mal pomyslka. U mnie zaa pierwszym razem pomylili sie o 50 g a za drugim o 300 (dla mnie na korzysc :-))

Co do sprzatania w szpitalach - jak lezalam z Kuba po porodzie to traf chcial, ze lezelismy dluzej i przez weekend a w weekend to wiadomo nie ma ordynatora ani oddzialowej to kazdy chodiz jak chce. System sprzatania weekendowego wygladal tak ze wchodzila polozna z wielkim workiem na śmieci i reka (w rekawiczce) wyjmowala z kosza brudne pampersy i wkladala do tego trzymanego w reku, a nastepnie szla do kolejnej sali i robila to samo ale po drode nie dejmowala tej rekawiczki tylko normalnie dotykala nia wszedzie i efekt byl taki ze ściny, drzwi, klamki byly umazane kupkami :crazy:

Mam dzisiaj jakis kiepski dzien. Masa skurczy to takich juz pozadnych le nieregularnie, goni mnie do kibelka co chwile a jak juz siedze robie co swoje to straszliwie mnie ppodbrzusze boli :eek:
mam nadzieje ze to przejsciowe i niczego nie zwiastuje

Carmella, bo oni licza - 1 palec =1cm ale ludzie maja rózne palce :-)
jk ja do porodu przyjechalam to na IP bbka mi wymiezyla 2,5 cm a za chwile na porodowce badal mnie facet i wyszlo mu tylko 1,5, pamietam ze bardzo bylam zdziwion i nawet psytalam czemu mi sie zmniejszylo :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry