reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Dziewczyny, gdzie kupujecie ten migdałowy olejek??? Ja chyba bym musiała wlać całą butle, bo u mnie tam dziewiczo ciasno. Nie wyobrażam sobie porodu i przejścia główki.

annte basen powinien ci pomoc w wodzie wszystko sie rozluznia, wiem po sobie tez z chodzeniem jest problem, ale po basenie czuje ogromna ulge. Nie pływam jakos wielce ale samo siedzenie w wodzie i troche w jaccuzi dobrze mi robi

annte basen powinien ci pomoc w wodzie wszystko sie rozluznia, wiem po sobie tez z chodzeniem jest problem, ale po basenie czuje ogromna ulge. Nie pływam jakos wielce ale samo siedzenie w wodzie i troche w jaccuzi dobrze mi robi

Na pewno było by, ale ja prawie przez całą ciążę mam jakieś infekcje, więc boję się, że będzie jeszcze gorzej. Poza tym mam duże skłonności do zapalenia pęcherza, co kończy się przeważnie zapaleniem miedniczek nerkowych, wolę nie ryzykować,a marzy mi się takie pounoszenie się w wodzie.

Witajcie, u nas noc mineła w miarę spokojnie, męczyły mnie lekkie skurcze, połączone z dretwieniem nóg i kregosłupa, ale przeszły... czekamy na dalszy rozwoj zdarzeń, mały szaleje i uciska główką z całych sił, mam wrazenie ze bede za chwile łapała go w locie. za to irytuje mnie moj maz, zachowuje sie jak rozkapryszone dziecko...on sie boi mojego porodu, wnerwia mnie strasznie poniewaz jego rola ograniczy sie do zawiezienia mnie na IP a zachwouje sie tak jak gdyby to on miał rodzic. czy on nigdy nie dorosnie?:(

co do tego rozwarcia to niw wydaję mi sie ,żeby szlo to zobaczyć lusterkiem , ostatnio przy badaniu wspomnialam lekarzowi ,jak tam te moje rozwarcie ktore mam od 20 tygodni ? a on wsadził ta bardziej reke i zaczoł grzebać , wiec jak by mogł tylko zernkąc to by chyba to zrobił.... teraz nasze narządy wyglądaja już innaczej napewno :-D

co do tego rozwarcia to niw wydaję mi sie ,żeby szlo to zobaczyć lusterkiem , ostatnio przy badaniu wspomnialam lekarzowi ,jak tam te moje rozwarcie ktore mam od 20 tygodni ? a on wsadził ta bardziej reke i zaczoł grzebać , wiec jak by mogł tylko zernkąc to by chyba to zrobił.... teraz nasze narządy wyglądaja już innaczej napewno :-D
Moja gin. w czwartek przy okazji pobierania śluzu pod kątem GBS stwierdziła rozwarcie na 1cm a nigdzie mi ręką nie grzebała. Niech to sobie będzie co chce, byleby mi po porodzie wszystko wróciło do normy;-)

Przy okazji pamiętam, jak moja koleżanka zaraz po maturze rodziła i później na spotkaniu klasowym wszystkie jej dopytywały jak to jest, a że była nacinana to pytali ją o to szycie. Stwierdziła, że leży i mimo znieczulenia coś ją tam pobolewało i wydawało jej się że on szyje i szyje już strasznie długo. Zgłosiła swoje zaniepokojenie temu szyjącemu lekarzowi a ten na to, że ma jeszcze chwilę wytrzymać, bo on robi wszystko i stara się bardzo, aby mąż później reklamacji nie składał:-D Na wypisie miała napisane, że założono jej 4 szwy, a twierdzi, że trwało to tak długo jakby ich miała 40:-)

reklama
Do góry