reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
Heh Kilolek - wcale Ci się nie dziwię, bo ja na samym początku ciąży mogłam spokojnie spać 24 h na dobę :-D Niektórzy się temu dziwili, ale coż - każdy organizm jest inny. Zresztą... ja jestem śpiochem od zawsze, 8 godzin snu to dla mnie stanowczo za mało - i nie ważne, ciąża czy nie, spać uwielbiam :-D:-D

sylwina - nie miałam tak nigdy, więc niestety Ci nie pomogę :no::no::-(

Wróciłam z małego spacerku połączonego z zakupami, leżę i czekam, aż mi brzuch mi zmięknie :baffled: tak już chyba będzie do końca coś mi się zdaje. Ale po wczorajszej akcji spakowałam od nowa torbę, wyprałam szlafrok, koszulę - wyschną i od razu lądują w torbie. Nie ma co czekać, za dużo osób mi mówi, że jakoś niespecjalnie wierzą w to, że dotrwam do terminu. Tym bardziej, że u mnie i u męża w rodzinie dzieciaki jakoś tak wcześnie na świat się pchają....:sorry2::sorry2:

Carmella - trzymam &&&&&& żebyś dotrwała te dwa tygodnie, na pewno się uda!:tak::tak:

as miło cię widzieć na głównym wątku
dorka przykro mi ściskam cię
ja już po wizycie ale to na odpowiednim wątku
miłego wieczoru życzę wam wszystkim kochane

sylwina na szybko coś takiego znalazłam w necie

"Co jeśli upławy są innego koloru?

Jeżeli dojdzie do infekcji twoje upławy przybiorą żółtawy lub zielonkawy kolor. Mogą one konsystencją przypominać zsiadłe mleko a ich zapach będzie intensywny i nieprzyjemny. Towarzyszyć temu może być ból pochwy oraz jej świąd.Jeżeli taka dolegliwość nastąpi skontaktuj się z lekarzem, gdyż może to być grzybica, która bardzo często dotyka ciężarne kobiety. Lekarz może zlecić badania dodatkowe jak np. badanie bakteriologiczne pochwy i wprowadzi kurację odpowiednią do otrzymanego wyniku.

Szczególna uwagę zwróć kiedy twoje upławy będą miały brunatny kolor lub pojawi się w nich krew. Może to być oznaka rozwierania się szyjki macicy. Krew może także świadczyć o uszkodzonym łożysku. Jeżeli ciąża jest wczesna skontaktujmy się natychmiast z lekarzem, gdyż mogą to być oznaki poronienia lub niewłaściwej ciąży. Gdy ciąża jest zaawansowana przebarwienia śluzu z domieszką krwi mogą świadczyć o zbliżającym się porodzie. Może to być odejście tzw. czopa śluzowego z kanału szyjki macicy. Jest to wtedy naturalna reakcja organizmu na zbliżający się poród.

Pamiętaj aby kontrolować oraz dbać o higeniene narządów rozrodczych bo każda ich infekcja może być niekorzystna dla płodu."

Dzięki kobietki. Będę dobijać sie do mojego lekarza a jak nie to jutro pojadę na oddział do niego na dyżur chyba że wszystko wróci do normy bo ogólnie czuję się dobrze tylko ta trochę inna barwa mnie zaniepokoiła. Mam tylko nadzieję że to nie złosiliwy powrót nadżerki i połączonej z nią grzybicy bo się chyba załamie. Swoją drogą zastanawiam się skąd biorą sie takie infekcje skoro każda normalna kobieta dba o zdrowie intymne w taki sposób jaki tylko można.

Zapomniałam we wcześniejszych postach dodać że trzymam kciuki za potrzebujące &&& :-)

Ostatnia edycja:
Infekcje biora sie przez zmieniający sie odczyn i sa w ciąży normalne. Mnie tez na początku przypałętała się grzybica i strasznie sie wstydziłam;-) Potem wyleczyłam i stosuję codziennie plyn do higieny intymnej Lactacyd i nie mam juz problemów, a odczyn jest kwaśny.

Mam stracha...
Skurcze zoladka, biegunka, chwile az wylam z bolu. Krzyz pobolewa, dol brzucha tez i skurcz przepowiadajacy jeden za drugim...
Nie mysle, ze to to, ale zaczynam mies stresa i plakac mi sie chce:(

reklama
Mam stracha...
Skurcze zoladka, biegunka, chwile az wylam z bolu. Krzyz pobolewa, dol brzucha tez i skurcz przepowiadajacy jeden za drugim...
Nie mysle, ze to to, ale zaczynam mies stresa i plakac mi sie chce:(
Ollena - kładź się, oddychaj głęboko i jak najwięcej odpoczywaj. Poza tym Ty nie pierworódka, więc lepiej przygotowana powinnaś być;-) Z drugiej strony z autopsji wiem, że za drugim razem jesteśmy bardziej świadome, ale i na łatwiejszy poród możemy liczyć:-) Każda się boi, ale żadnej ciężarnej to nie ominie, więc trzeba te myśli oswoić i nastawić się pozytywnie a będzie dobrze:tak:

Do góry