reklama
wiki.25
mama kochanych brojków
to fakt i to mi dodaje takiej siły choc najchetniej bym zawolala ekipe sprzatajaca hehehe
gosiaczek1973
potrójna mamuśka
Dzięki za przyjęcie do Waszego grona.
Próbowałam namówić Natalię na forum BB ale narazie nie chce, ma mało czasu na komputer, On chodzi jeszcze do szkoły, po szkole jeździ do swojego chłopaka (tatusia dzidzi). W sumie Ona dużo wie bo nie tak dawno całą ciążę ze mną przechodziła, do lekarzy, na USG, zaraz po porodzie też była ze mną.
Oszczędzajcie się dziewczyny póki możecie, a ten wczesny okres ciąży jest najważniejszy i najcięższy niestety właśnie poprzez te mdłości, huśtawki nastrojów, nieraz samej ze sobą ciężko wytrzymać, hehehe.
To dla mnie tak piękny okres w życiu kobiety (ciąża), że mimo iż 3x byłam w tym stanie to mam kompletnego hopla na punkcie ciąży, dzieci, bardzo żałuję że sama już nie będę tego przechodzić. Za to teraz mój synek Aluś jest dla mnie i męża całym światem i bardzo szkoda że ten czas tak szybko leci. Teraz chodzi 2x w tygodniu do prywatnego przedszkola, potem szkoła i tak jak córy pójdzie w świat............ ale nic to życie jest piękne i mimo iż ciąża córki nie była planowana bardzo się z niej cieszymy.
Chcę Jej pomóc w tym czasie w miarę możliwości, wesprzeć, mam nadzieję że wszystko się i u Natalii dobrze ułoży i dzidzia będzie piękna i zdrowa a z chłopakiem założą udaną wesołą rodzinkę.
Ale zamotałam tego posta, mam nadzieję że zrozumiałyście co chciałam napisać.
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za przyjęcie do grona majówek.
Próbowałam namówić Natalię na forum BB ale narazie nie chce, ma mało czasu na komputer, On chodzi jeszcze do szkoły, po szkole jeździ do swojego chłopaka (tatusia dzidzi). W sumie Ona dużo wie bo nie tak dawno całą ciążę ze mną przechodziła, do lekarzy, na USG, zaraz po porodzie też była ze mną.
Oszczędzajcie się dziewczyny póki możecie, a ten wczesny okres ciąży jest najważniejszy i najcięższy niestety właśnie poprzez te mdłości, huśtawki nastrojów, nieraz samej ze sobą ciężko wytrzymać, hehehe.
To dla mnie tak piękny okres w życiu kobiety (ciąża), że mimo iż 3x byłam w tym stanie to mam kompletnego hopla na punkcie ciąży, dzieci, bardzo żałuję że sama już nie będę tego przechodzić. Za to teraz mój synek Aluś jest dla mnie i męża całym światem i bardzo szkoda że ten czas tak szybko leci. Teraz chodzi 2x w tygodniu do prywatnego przedszkola, potem szkoła i tak jak córy pójdzie w świat............ ale nic to życie jest piękne i mimo iż ciąża córki nie była planowana bardzo się z niej cieszymy.
Chcę Jej pomóc w tym czasie w miarę możliwości, wesprzeć, mam nadzieję że wszystko się i u Natalii dobrze ułoży i dzidzia będzie piękna i zdrowa a z chłopakiem założą udaną wesołą rodzinkę.
Ale zamotałam tego posta, mam nadzieję że zrozumiałyście co chciałam napisać.
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za przyjęcie do grona majówek.
Witaj .GratulujęWitajcie dziewczyny!!!
Podczytuje was od jakiegoś czasu. Postanowiłam sie ujawnić i przywitać was. Postaram się czasem tu zaglądać , ale za dużo wolnego czasu nie posiadam.
A czemu laparoskopię Ci zrobili w tak małej ciąży ,a nie podali Ci chemii?Czesc Dziewczyny!
Ja chcialam tylko napisac,ze stracilam ciaze.Okazalo sie ze ciaza ma 7-8 tyg i znjaduje sie w prawym jajowodzie.Zrobili laparoskopie i usuneli prawy jajowod z ciaza.Trzymajcie sie.Pozdrawiam!
zapalam (*)
Trzymaj się .Sciskam
Wiem co czujesz.
Na tym USG prenatalnym sprawdzają przezierność karkową i na tej podstawie można określić prawdopodobieństwo czy dziecko nie ma trisomii (zespół Downa) , czy jest prawidłowo ukształtowany kręgosłup i organy wewnętrzne.Wiem wiem pisałam tą odpowiedź suzi ;-), ale ogólnie to ja mam na myśli USG tylko takie dokładniejsze, bez pobierania krwi i tych dodatkowych badań w typowo prenatalnych badaniach. Na tym badaniu USG podają prawdopodobieństwo i procentowy wskaźnik wystąpienia różnych chorób
Amna - strasznie mi przykro!
Prócz trisomii wszystko inne również widać w późniejszym czasie.
Żadnen z lekarzy Ci nie powie,że dziecko jest 100% zdrowe lub coś mu dolega bo jasnowidzem nie jest.
Jestem terapeutą,pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi,mam niepełnosprawne dziecko w domu ,więc w czym problem?Prenatalnych też nie? Ja tez mam ciąże wysokiego ryzyka i zobacze co mi gin powie...pewnie teraz cos zleci A można zapytać czemu nie chcesz tego typu badan? Oczywiscie jesli nie chcesz odpowiadac to w 100% to uszanuję :*
Ja nie widzę żadnego.;-):-):-)
Często badania wychodzą źle i dość często się okazuje,że dziecko ,które miało być zdrowe jest chore i odwrotnie.
Dla mnie zdrowe dziecko w łonie matki to żadna gwarancja
Tuż po porodzie też niewiele można ocenić ,dopiero w przeciągu miesiąca można stwierdzić ,czy dziecko jest zdrowe czy też nie do końca.
Takie są fakty.
Ciesz się ,że nie poroniłaś i nie masz takich doświadczeń ,bo strach Ci w oczy nie zagląda.Czesc dziewczyny
Pisałyście o badaniach koniecznych i mniej koniecznych.Ja uważam ,że często lekarze każą robic badania,ktore nie sa potrzebne.U nas np.jesli nic sie nie dzieje wykonuje sie jedno usg w ok 18-20 tyg ze wszystkimi pomiarami.W poprzedniej ciazy uwazalam,ze to za malo i bardziej sie wszystkim martwilam ale sie ciesze bo ja nienawidze wrecz chodzic do lekarzy i
nawet chodzenie raz na miesiac to dla mnie masakra
Standardem na poczatku sa badania na Hiv,rozyczke,toksoplazmoze,cytologia(wszystko wykonywane przez jednego lekarza) i co wizyte badanie krwi i moczu i mierzenie cisnienia.Ja uwazam,ze to jest wystarczajace
Osoby ,które poroniły nigdy nie będą spokojne ,aż do momentu kiedy ujrzą dziecko po porodzie.
Dla mnie podstawą prawidłowo rozwijającego się zarodka jest prawidłowo przyrastająca Beta HCG ,następnie bijące serduszko ,które widać ok 7 tyg ciąży i właśnie po to robi się pierwsze USG.
2 Usg jest tzw prenatalne,(11-14 tc ,potem już tego nie widać) gdzie mierzy się dziecko i wg przezierności karku określa czy dziecko nie jest zagrożone trisomią
3 USG jest robione w celu sprawdzenia dojrzałości płodu.
Badania podstawowe to morfologia ,WR,badanie ogólne moczu,chociaż raz progesteron i prolaktyna ,TSH ,do tego na wirusówki wszystkie koniecznie trzeba zrobić
Witaj.Witajcie kochane majóweczki.
Pozwolicie że do Was dołączę??
Wprawdzie nie jestem mamą majową 2012 ale wtedy zostanę szczęśliwą babcią.
Moja córka Natalia ma 19lat i jest w 7tygodniu ciąży.Termin ma na 15maja.
Bardzo męczą Ją mdłości i wymiotuje conajmniej raz dziennie, dzisiaj w drodze autobusem do szkoły musiała wysiąść zwymiotować na przystanku do kosza na śmiecie. Potem czekała na następny autobus, do tego jest senna i czasem kręci jej się w głowie.
Sama też niedawno zostałam po raz trzeci mamunią upragnionego wymarzonego synka (Alexa) a między Natalią a Alexem mam jeszcze jedną corkę Emilię która niedługo będzie miała 17 lat.
Widzę że poruszałyście temat badań prenatalnych, ja robiłam tylko te nieinwazyjne tzn USG prenatalne i z mojej krwi test Pappa, wszystko wyszło super dobrze więc nie było sensu drążyć tematu dalej. A o sens takich badań to nie chodzi tylko tylko o to czy w razie jakby coś było z dzidzią nie tak to czy usunąć czy tez nie ale głównie o że w razie jakby cos było nie tak, można wybrać odpowiedni szpital do porodu gdzie od razu można by było takiemu dzieciątku pomóc, więc ja jestem jak najbardziej za takimi badaniami.
Gratuluję :-):-)
Ostatnia edycja:
wiki.25
mama kochanych brojków
gosiaczek widac ze jestes super mama i ze cieszysz sie tak z ciazy cory naprawde wielki szacunek cora ma szczescie ze ma taka mame a malenstwo ze bedzie mialo taka babcie super
suzi1
Kocham Cię synuś
Witaj Gosiaczku Jestes wspaniala mamą i bedziesz jeszcze wspanialsza Babcią;-) Wielkie gratulacjeWitajcie kochane majóweczki.
Pozwolicie że do Was dołączę??
.
Hej Martuś My też się stęsknilyśmy
As w sumie masz rację
Hej ja tez witam wszystkie mamusie i babcie wogole nie mam czasu porządnie przysiąść i z wami trochę popisać bo jak nie praca to ciągle cos. Moja aktywność wzrosnie gdy juz przestane do pracy chodzić bo inaczej nie wyrabiamL . Musze sie pochwalić U mnie zaczyna sie jutro 8 tydzien Pozdrawiam was bardzo mocno i to ze malo sie udzielam to nie znaczy ze was tu nie podląduje Buziaki.
reklama
natalia1645
Aktywna w BB
hejjj
witam pozno-popoludniowo-wieczorowo
widzialam zdj fasolinek na innym watku- sliczne zazdrosze ze juz mialyscie usg
a mnie brzuszek rozbolal za duzo chyba chodzilam i mnie boli na dole ehhh musze sie bardziej oszczedzac- chociaz przy moim maluszku i tak duzo biegania
witam pozno-popoludniowo-wieczorowo
widzialam zdj fasolinek na innym watku- sliczne zazdrosze ze juz mialyscie usg
a mnie brzuszek rozbolal za duzo chyba chodzilam i mnie boli na dole ehhh musze sie bardziej oszczedzac- chociaz przy moim maluszku i tak duzo biegania
Podziel się: