reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witajcie!
Dziękuje za zaproszenie:)
Ja dzisiaj umieram, katar mam taki, że juz kolejną paczkę chusteczek zużyłam, do tego gardło mnie bardzo boli a rano jeszcze wymioty mnie nie ominęły. Byle do 15.30 - teraz jeszcze spanie mnie dopadło:) Trzymajcie się cieplutko:)

reklama
Witajcie majóweczki,
ja dziś zaliczyłam pierwsze mdłości, weekend fajowy bo mężulek w domu to się trochę porzytulałam:tak: no i w końcu byliśmy w ikei więc w końcu po zakupie szafy do sypialni robi się porządek, już szukałam najlepszego miejsca na łóżeczko:happy:
co do wątku to ja mama doświadczona ale teraz przechodzę ciąże po angielsku więc my tu pełny minimalizm mamy:sorry:
Jeżeli chodzi o sprzęt do słuchania ja kupiłam i od 26 tygodnia słuchałam sobie wieczorkiem i byłam spokojna w końcówce ciąży bo maleństwo coraz mniej się rusza a serducho słyszałam:-)
wiki 25 GRATULACJE , ibuprom zakazany, co do spania w nocy naszych maluchów to tylko systematyczność i jak mantra odprowadzać do łóżka niestety
natalia 1645 witaj
as76 dobrze że weekend na uczelni jakoś minął
patina26 na podtrzymanie raczej się podaje kochana nie martw się:tak:
annte POWODZENIA
lovely gratulacje ślub fajne przeżycie ;-)
joasia79 mamy tą samą dolę mamy :-D oby do 12 tygodnia
she 84 migdały dobre przy mdłościach
azila29 witaj
to robię sobie kawkę bezkofeinową:-)

Czesc Dziewczyny!
Ja chcialam tylko napisac,ze stracilam ciaze.Okazalo sie ze ciaza ma 7-8 tyg i znjaduje sie w prawym jajowodzie.Zrobili laparoskopie i usuneli prawy jajowod z ciaza:(.Trzymajcie sie.Pozdrawiam!

vilmaq ale ja nie chcę robić prenatalnych , poza USG nic nie robię.
I tak nic nie zmienię nawet jeśli coś będzie nie tak,a jak Bóg pozwoli to urodzę to dziecko i tyle.
Co ma być niech będzie.

Wiem wiem pisałam tą odpowiedź suzi ;-), ale ogólnie to ja mam na myśli USG tylko takie dokładniejsze, bez pobierania krwi i tych dodatkowych badań w typowo prenatalnych badaniach. Na tym badaniu USG podają prawdopodobieństwo i procentowy wskaźnik wystąpienia różnych chorób

Amna - strasznie mi przykro! :(

Ostatnia edycja:
kurcze martwie sie troche :-( bo mam tachykardie mam starsznie wysokie tetno i w czasie spoczynku czasem mam po 140 do 160 bywa :( i ostatnio bylo dobrze a teraz znowu czuje ze mam strasznie wysokie bo az mnie telepie a nie moge brac propanolol bo jest szkodliwy :( a kiedys az tracilam przytomnosc od tetna :( a dzis znowu mam bardzo wysokie :(
Ja zawsze tentno mam ok 100 i wiesz co teraz zauważylam w tej ciaży!...leżę spokojnie i nic nie robie a serce jak by mi chcialo wyskoczyć z klaty...takie roztrzęsienie itp. Ten temat też chcę poruszyć z ginem:tak:

suzi ogólnie mogę powiedzieć jakie badania powinno się zrobić ,ale w którym tygodniu to raczej decyduje o tym lekarz.
U mnie ciąża bardzo wysokiego ryzyka to trochę inaczej ,więc mam sporo badań dodatkowych ,ale to ja sugeruję lekarzowi czy i wogóle je robić...
Na pewno nie będę robiła żadnych genetycznych .
Prenaqtalnych też nie? Ja tez mam ciąże wysokiego ryzyka i zobacze co mi gin powie...pewnie teraz cos zleci :tak: A można zapytać czemu nie chcesz tego typu badan? Oczywiscie jesli nie chcesz odpowiadac to w 100% to uszanuję :tak::*
prenatalne warto zrobić - odpłatnie między 10 a 14 tc :)
suzi nie waż się myć okien!!!! nie wolno mieć rąk w górze :wściekła/y:
Kochana nie myje!!!! absolutnie!:)
Czesc Dziewczyny!
Ja chcialam tylko napisac,ze stracilam ciaze.Okazalo sie ze ciaza ma 7-8 tyg i znjaduje sie w prawym jajowodzie.Zrobili laparoskopie i usuneli prawy jajowod z ciaza:(.Trzymajcie sie.Pozdrawiam!
Kochanie bardzo mi przykro! ;( Az mi lezka w oku stanęła...wiem co to znaczy przejść CP;( TUlam Cie mocno i sercem jestem z Toba:(:*

Czesc dziewczyny

Pisałyście o badaniach koniecznych i mniej koniecznych.Ja uważam ,że często lekarze każą robic badania,ktore nie sa potrzebne.U nas np.jesli nic sie nie dzieje wykonuje sie jedno usg w ok 18-20 tyg ze wszystkimi pomiarami.W poprzedniej ciazy uwazalam,ze to za malo i bardziej sie wszystkim martwilam ale sie ciesze bo ja nienawidze wrecz chodzic do lekarzy i
nawet chodzenie raz na miesiac to dla mnie masakra
:tak::sorry:
Standardem na poczatku sa badania na Hiv,rozyczke,toksoplazmoze,cytologia(wszystko wykonywane przez jednego lekarza) i co wizyte badanie krwi i moczu i mierzenie cisnienia.Ja uwazam,ze to jest wystarczajace

Powiem Wam,ze ja poki co w ogole nie czuje ,ze jestem w ciazy i oby zostalo tak jak najdluzej :-)

Co do mdłosci to w poprzedniej ciazy mialam niemal od samego poczatku i wyprobowalam wieleeee roznych sposobow i tylko tabletki mi pomogly..

Milego dnia wsyzstkim!!

Witajcie kochane majóweczki.
Pozwolicie że do Was dołączę??
Wprawdzie nie jestem mamą majową 2012 ale wtedy zostanę szczęśliwą babcią.
Moja córka Natalia ma 19lat i jest w 7tygodniu ciąży.Termin ma na 15maja.
Bardzo męczą Ją mdłości i wymiotuje conajmniej raz dziennie, dzisiaj w drodze autobusem do szkoły musiała wysiąść zwymiotować na przystanku do kosza na śmiecie. Potem czekała na następny autobus, do tego jest senna i czasem kręci jej się w głowie.

Sama też niedawno zostałam po raz trzeci mamunią upragnionego wymarzonego synka (Alexa) a między Natalią a Alexem mam jeszcze jedną corkę Emilię która niedługo będzie miała 17 lat.

Widzę że poruszałyście temat badań prenatalnych, ja robiłam tylko te nieinwazyjne tzn USG prenatalne i z mojej krwi test Pappa, wszystko wyszło super dobrze więc nie było sensu drążyć tematu dalej. A o sens takich badań to nie chodzi tylko tylko o to czy w razie jakby coś było z dzidzią nie tak to czy usunąć czy tez nie ale głównie o że w razie jakby cos było nie tak, można wybrać odpowiedni szpital do porodu gdzie od razu można by było takiemu dzieciątku pomóc, więc ja jestem jak najbardziej za takimi badaniami.

reklama
gosiaczek witaj:)
moze i Twoja cora bedzie chciala do nas dolaczyc :) zawsze to fajnie z kims zamienic slowo :) na lluzie :)

dziewczyny przeraza mnie to co czeka na mnie w domu mam tyle do sprzatniecia ze nie wiem od czego zaczac w domu bede po 17 i musze wszystko z szaf powywalac posortowac zrobic miejsce dla mojego A w szafach i w lazience i przede wszystkim zaczac myslec o remoncie swojej sypialni :)

Do góry