reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

czesc dziewczyny ja juz w domu :-):-):-):-):-) mezus o mnie dba :tak:

a gdzie jest zdjecie synusia suzi???? ja tez chce popodziwiac!!!!!!!:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Gratulacje suzi zdrówka dla was Ciebie i synusia.Ja mam zaległości bo rano byłam u syna na cmentarzu potem u gina i super wiadomość mała jest główką w dół (a tak się martwiłam) potem spowiedź potem jeszcze z koleżankom musiałam być bo prosiła i już wieczór ,a chłop w domu i zajmuje kompa.
azula tak sie ciesze ze twoja corcia tez sie odwrocila!!! :)
ja to teraz mam schizyy ze moj znowu sie odwrocil bo ciagle sie kreci i mi wychodza dwie kulki po bokach brzucha :/

siemaneczko z rana:))
\ ja tez o dziwo wyspana wstałam o 8,30 Oli jeszcze sobie spi:)) A ja pije kawusie i nadrabiam buziolki dla wszystkich:))no i oczywiscie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dzien dobry:tak:U nas pogoda sliczna tzn jest zimno ale slonce swieci i na niebie zadnej chmurki:tak: G na 6 poszedl do pracy a do mnie Misia przyszla ok 6.30:baffled:Ja jakos nie moge z nia spac juz:eek:wiec pokrecilam sie godzike i w stalam:tak:Mala obudzila sie dopiero przed 9:szok: Ja chcialam sie zabrac troche za sprzatanie ale cos slabo mi wiec sie polozylam:tak:
Azula super ze mala sie odwrocila:tak:
Katasza dobry obiadek sie szykuje:tak:My dzisiaj bedziemy mieli jablka z ryzem:tak:
suse kciuki &&&& oby wszystko poszlo po Twojej mysli:tak:
To chyba tyle, lece na zamkniety zobaczyc synysia Suzi:tak: Na 11 z corka do lekarza jeszcze:tak:

dorka - powiem Ci, że ja też już nie potrafię spać z Bartim - wierci się i rozpycha, a też przychodzi do mnie rano (dziś przed 7, zaraz przed Miśkiem wracającym z pracy).

suse - ulżyło mi, cieszę się, że wszystko w porządku;)

coś czuję, że zostanę kwietniówką - oby nie;p w nocy budziły mnie skurcze na zmianę z deszczem trzaskającym w rynny:/
Barti już mnie męczy o malowanie jajek:) wczoraj wyciągnął już farby i przyszykował na dziś:) dobrze, że tylko malowanie dzisiaj, bo bałagan przy tym będzie niezły;)
jak wytłumaczyć czterolatkowi 'dlaczego malujemy jajka"? cała ta chrześcijańska paplanina jest troszkę przyciężka, jak ją uprościć dla dziecka żeby dobrze zrozumiało?
Dorka, co mówisz Misi? - w tym samym wieku są, więc może podpowiesz ile może się zmieścić w takim malutkim móżdżku:D

Na razie nie rozmawialysmy o tym:tak:No wlasnie Boze Narodzenie latwiej wytlumaczyc, a Wielkanoc i smierc Jezusa......nie wiem zobaczymy wyjdzie w praniu pewnie:tak:

właśnie chciałabym uniknąć szczegółów związanych z drogą krzyżową, czy śmiercią, oczywiście ogółem trzeba wytłumaczyć, ale Barti ciężko znosi zagadnienie "śmierci" - do tej pory rozmawiamy o śmierci papieża i naszego psa - "a punia jest w niebie razem z papieżem?"

Czesc dziewczynki :happy:

ja juz tez od 8 na nogach , mama od rana na zakupach byla i nawet za mna nie zaczekala :eek: mowi ze jak mam odpoczywac to odpoczywac i nie pozwoli mi nosic ciezkich zakupow:cool: kochana mama:-) ale wrocila i mowi ze nic takiego nie kupiła bo nic nie ma w sklepach ...wiekszosc powykupowane , kolejki ...ogólnie jakby mial byc koniec świata co najmniej:eek::-D u nas słoneczko swieci pieknie i korzystajac z tej pogody ostatnia partia ciuszkow dla malego sie pierze i w koncu koniec prania :-) super :-) z dobrych rzeczy to równiez to ze moze uda mi sie dzisiaj wybrac kolor wózka i go w koncu zamówic :-) ale z 40 próbek koloru wiem ze bedzie mi ciecko :confused2::eek::-D jutro zrobie salatke , posprzatam i oto mój wkład w te świeta ......no i zapewne dzisiaj jeszcze pomoge przy ciastach;-)

milego i udanego dnia kochane :***

Witam:-)
Wyspałam się porządnie od razu więcej energii mam.
Lenka od 10.00 w klubie, a my jemy śniadanko i wybieramy się do pasażu polować na jakieś dekoracje świąteczne i płaszczyk dla małej.

dorka - jakie są zasady wątku zamkniętego? Wg mnie galeria Maluszków powinna być dostępna dla wszystkich Majówek.

Miłego dnia i &&& za potrzebujące!

reklama
Hej laski - wczoraj zrobiłam mojej mamie dzień dziecka i cały dzień woziłam ja po sklepach, działkach, cmentarzach i gdzie tylko sobie chciała. To już raczej ostatni raz przed porodem, bo mnie męczy jeżdżenie, ze względu na opuchnięte stopy, więc kazałam jej przestać pytać czy daje rade i wykorzystywać na maxa okazje;) Wróciłam do domku o 21 zmeczona jak pies i... nie mogłam zasnąć do 3 z tego zmęczenia;)

Super się u nas wszystkich zaczyna dziać, dzieci się przekręcają w odpowiednim kierunku, inne się już rodzą (spłakałam się jak durna jak zdjęcie zobaczyłam), tatusiowie sie na IP szykują:) Kcikasy za wszystkie potrzebujące i gratulki dla ciężarówek z przyczepką.

Mój L wczoraj powiedział mi, że niedługo już nie będę ciężarówka tylko osobówka z przyczepką;) I dobrze, że on ma komplet kategorii w prawie jazdy bo by się pogubił, tak się zmieniam:)

Co wytłumaczenia świąt wielkanocnych maluchom - może użyjcie Świąt w USA? Oni tam mają Easter. Tam dzieci maluja pisanki i potem się ich szuka a w nagrode jest tzw zajączek, czyli drobne prezenty. Wielkanoc 2012. Jak Wielkanoc obchodzi się w USA? - easter bonnet, easter bunny, easter in usa, święta wielkanocne w usa, wielkanoc, wielkanoc w ameryce, wielkanoc w stanach, wielkanoc w usa, zwyczaje wielkanocne w usa - Uroczystości - Mowimyjak.
Generalnie nawet nie chrześcijanie obchodzą czasem to jako święto odrodzenia się życia związane z wiosną - stąd wiele świeckich motywów tych świąt. Przy tych ich naciskach na tolerancje religijną strach tam komuś złożyć życzenia świąteczne, bo nie wiesz jakiego jest wyznania:)
Generalnie, mozna podsumować obchodzenie tego święta jako wyraz radości i podziekowania za odradzające się życie, przychodzi wiosna, liscie na drzewach, kwiatki, kurczaczki, koty się marcują, majówki rozpakowują;)

Do góry