reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Mysiochomis - ja magisterkę napisałam bardzo szybko po urodzeniu córci - z domu i tak wyjście nie mogłam, a dziecko spało, więc nie miałam wyjścia - nie dało się odkładać w nieskończoność.

&&& za potrzebujące
i kciuki za Suzi

rzeczywiście czas szybko leci, zaraz wszystkie będziemy mieć szkraby przy sobie.

Byłoby super jakby dziecko mi ciągle spało i tylko dawało oznaki życia przy załatwianiu ogólnych potrzeb :D no ale muszę się przygotować na wszystko więc nie zakładam nawet najpiękniejszych scenariuszy :D Z moją magisterką jest o tyle gorzej że ja nie mogę dotykać materiału moich badań i muszę się zdać na innych w tej kwestii.

Carmellka filmików takich nam pani nie puszczała ale ja sama sobie wynalazłam :D Z resztą spotkałam się już z porodami na żywo u zwierzaków (krowy na przykład) i sądzę że to dużo gorzej wygląda niż u człowieka :/

Cukier w moczu może być po takiej nocce ale chyba nie dużo... Dobrze że Ci robią badania. Moją mamę trzymali z temperturą ale nikt nie wymyślił żeby nawet podstawowe badania wykonać ... Będzie dobrze TRZYM SIĘ :*

Ostatnia edycja:
reklama
Wyszedł paskud jeden - kolejny prawie 7 mm.... Jestem przeszczęśliwa, aż się idę położyć z wrażenia......

Mysiochomis - moja mgr ma aktualnie 3 strony........... :(

Suzi:szok: To trzymamy kciuki&&&&&&&&:tak:
Co do globulek ja ma Nystatyne:tak:Przez caly dzien wylewa mi sie taka zoltawa masc:baffled:Biore na noc:tak:
Carmella to kciuki &&&&&& zeby szybko te dwie noce zlecialy:tak:
Bylam dzis na porodowce:tak:mam ze soba wziasc dokumenty,grupe krwi orginal,dowod ubezpieczenia,przybory toaletowe,sztucce,podpaski,koszule do porodu mi dadza,pozniej moge miec swoja:tak:Dla maluszka trzy podstawowe rzeczy to pampersy,recznik i oliwka:tak:Reszte moge miec swoja a jak nie chce to mi dadza szpitalne:tak:Sala do porodu rodzinnego jedna,ale ladna i czysta jak sa 2 rodzace to jedna idzie na glowna porodowke,ale polozna mowila ze 3 porodow raczej nie ma:tak:Mila babka pamietam ja jak lezalam po cc to byla chyba najmilsza z tych poloznych:tak:Pytala mi sie do jakiego lekarza chodze(moj ginek ma dyzury w tym szpitalu) i ona mowi ze jego pacjentki raczej nie rodza po terminie:szok::tak:Mowila ze moj ginek czesto sam oprowadza swoje pacjentki po porodowce:-)i przed terminem wysyla na KTG:tak:Mowila ze w polowie kwietnia moge juz rodzic(ja mowie ze czekam do maja:tak:)nie mam sie forsowac:tak:Bylam z siostra szlysmy na pieszo ok 30-40 min w jedna strone:tak: Troche brzuch twardy teraz:baffled:Ale nic powaznego leze i odpoczywam:tak:

jestem i ja.. troszkę zmęczona.. wczoraj zrobiliśmy małe zakupy - dodam wieczorem. planujemy teraz zakup siatki - ogrodzenia dla kur (taaa, chcemy kupić kilka kurek dla swojskich jajek) i reszta na działkę..
ide coś sprzątnąć choć nie chce mi się jak diabli - wszystko mnie ciągnie i boli - nawet dziś krzyknęłam przy skurczu:/

dziewczyny trzymajcie się!! jestem z Wami!

powiedzcie mi proszę, jak wygląda odchodzący czop? przy Bartim miałam tylko skurcze, więc nie wiem a niepokoi mnie śluz, który wygląda jak "wyschnięty" klej, taki gumowy..

reklama
czesc dziewczyny! ja dzis mialam miec przedostatnie zajecia w szkole rodzenia, mielismy zwiedzac porodowke, ale nam odwolali i maja byc za 2 tygodnie. maz mial dzien wolny i ja sie nastawialm ze nie bede siedziec w domku, wiec pojechalismy pozalatwiac troche spraw i niedawno wrocilismy. padnieta jestem, ale humor dzis lepszy. to przez to ze nawet sie wyspalam i sloneczko za oknem.
dzis dotarlo do mnie kilka zakupow allegrowych miedzy innymi materac i troche tez pokupilam przy okazji wyrwania sie z domku. zaraz wstawie fotki na odpowiedni watek.
suzi, trzymamy kciuki!!! juz niedlugo bedziemy miec tu zdjecie naszego pierwszego maluszka :)
As, kciuki rowniez za Ciebie, Karolinka to juz duza pannica, jestesmy na tym samym etapie a moj maly w piatek 2kg wazyl :)
Carmella, Ty tez wytrzymaj tam jeszcze te 2 dni, moze dluzej nie bedzie potrzeba.
kciuki za wszystkie pozostale potrzebujace!!! :*

Do góry