reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Witam sie i ja w poniedziałkowy poranek. U mnie słoneczko swieci i wieje wiatr wiec pewnie temp nie za wysoka:no:
Weekend minał nawet bezproblemowo, wczoraj jakies lekkie ciagniecie brzucha odczuwałam, ale połozyłam sie i było ok
Dzisiaj troche latania mam bo o 9.00mam klientke na depilacje w domu, a ok 14.00 musze isc do mamy sasiadki zrobic henne, manicure i maseczke...:-) troche mi sie nie chce no ale musze :no: najchetniej polezałabym w lozku co najmniej do 12.00:-D:-D:-D Wszystkim miłego dnia pewnie dopiero zajrze do was pod wieczor
Potrzebujacym &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Witam i ja przy kawce.
Mysio mam nadzieje ze wszystko sie wyciszylo i tylko nas nastraszylas:tak:
U nas pogoda tez taka sobie, troche pada, wiatr wieje... dzis leniwy dzien przede mna, maly w przedszkolu po 2 tygodniowej przerwie w koncu, dom w miare ogarniety wiec tylko pomidorowa chlopakom ugotuje:-Dno i moze jakies ciasto albo cos fajnego wymysle bo maz ma dzis urodziny okragle:eek:
Wczoraj upralam wozek do konca, jest pachnacy az na odleglosc:-Dtylko kola podpompowac i bedzie ok. Czeka mnie jeszcze zakup fotelika i bedzie chyba wszystko, pare rzeczy dostaniemy od siostry bo pozyczylismy w tamtym roku po malym, i moze przed swietami sie spakuje w koncu bo niby wszystko jest tylko rozniesione po calym pokoju. Z analizy listy wynika ze dla malego tylko same ubranka musze zabrac, wiec kosmetyki pewnie beda dawali:tak:

Dzień dobry dziewczyny!
Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące, skurczowe i szpitalujące!

Ja po baaardzo pracowitym weekendzie, ale jestem kurczę strasznie zadowolona. Remont w trakcie, ale kupiliśmy drzwi wejściowe i masę drobiazgów do łazienki. Na zakupach małe załamanie przeszłam, bo był z kartką w ręku i spisywaniem cen. Wyszło na to, że reklamówka drobiazgów do podłączenia wody i gniazdek kosztowała tyle co drzwi :wściekła/y:
Rozmawialiśmy o tym, jakie plany były jeszcze kilka miesięcy temu, że wkurzałam się, że bez kuchni się nie wprowadzam, a teraz nie przeszkadza mi zupełny brak kuchni, listw przy panelach czy drzwi od łazienki ;-) byle by się jak najszybciej wprowadzić już.

A ja dzisiaj do lekarza i powiem że mi się nie chcę. Zwłaszcza że przyznam szczerze że jednak troszkę zawiedziona tym moim lekarzem jestem, liczyłam na nieco bardziej "kompleksową" opiekę, ale z drugiej strony nie mam co narzekać. Najbardziej przeszkadza brak kontaktu z ginekolog w dni w które nie przyjmuję, a przyjmuje tylko w poniedziałki i piątki, w inne dni, gdyby się coś działo to jestem zdana na siebie. Ale z drugiej strony, biorąc pod uwagę to, że lekarz na NFZ mi delikatnie proponował "inne rozwiązanie ciąży", to nie odważyłabym się na NFZ iść ;-)

No i mam przykazany poza tym cały dzień lenienia się przez TŻ, żebym się nie rozpakowała wcześniej, mam leżeć i nie robić nic. W remoncie jedynie wspieram duchowo, a i tak brzuch mnie ciągnie jak na okres, wszystko boli i się skurcze zdarzają.

Bedę musiała podejść do szpitala żeby wiedzieć co do porodu zabrać dla mnie i dla Małego, bo się nie zdecydowaliśmy na szkołę rodzenia i nie wiem :zawstydzona/y:
A moja matka wczoraj, jak robiliśmy do 22 i się nie odzywałam, już się bała że pojechałam rodzić i nic jej nie powiedziałam :szok:

Sorry ale nawet was nie doczytuję jeden dzień mnie nie było ,a tu tyle napisane:szok:.Ale to nic najważniejsze ,że niektóre choć z dolegliwościami ale ciągle walczą.Pogoda do bani i może przez to wzmożone uczucia słabości .&& za potrzebujące i niech słoneczko zaświeci:tak::-)

Witam:-)
No miałam do bani, o 3:00 jeszcze nie spałam, bo odpowiednią pozycję ciężko mi było znaleźć.
Dobrze, że Lenka łaskawie pospała do 8:50.
Lecę śniadanko szykować i małą do klubu wyprawić. Zajrzę później.
Miłego poniedziałku!

Dzien dobry kochane majowki
Ja to mam ostatnio pecha do kurierow i zamawiania przez neta!
Zamowilam fototapete do mlodego i nie doszla a teraz we czwartek zamowilam materac do lozeczka i jest poniedzialek a listonosz juz mina moj dom...nosz wsciec sie mozna:wściekła/y:
Dzien zacza mi sie mega skurczami....dobrze ze dzisiaj wizyta u poloznej w szpitalu...oby dotrwac do 16h.
Planowalam wypad do miasta na male zakupki dla malej jakis cukiereczek do szpitala i dla mlodego czapeczke z daszkiem na lato a z tymi skurczami to jeszcze sie zastanawiam.
Ide wyrzucic moich spiochow z lozek
Zycze pieknego dnia

Witam Majoweczki:tak: U mnie noc taka sobie:baffled:Katar mi dokuczal:no: Mam nadzieje ze szybko przejdzie:tak:
andav trzymam &&&& zeby dzieciatko sie ulozylo prawidlowo:tak:
fiore trzymam kciuki za USG, mam nadzieje ze wrocicie 2w1 do domu:tak:

Mysiochomis jak dzisiaj?
Suse trzymam &&&&&
:tak:

Teraz kiedy ginek powiedzial ze mam skrocona szyjke,mysle ze wczesniej urodze
:eek:Mam nadzieje ze to moje wymysly:tak:Skorcze jakies tam mam i twardnienie brzucha ale przechodzi:tak:Mam nadzieje ze maly jeszcze poczeka, po swietach dopiero bede kupowac rzeczy do szpitala:tak:i bede sie pakowac:tak:Jutro ide na porodowke zobczyc co bedzie potrzebne, wiadomo ze w kazdym szpitalu inaczej:tak:
U nas slonce przebija zza chmur, mam nadzieje ze nie bedzie padac bo musze isc do lekarki Misi z przeswietleniem:tak:
Milego dnia zycze:tak:

Ostatnia edycja:
Witam sie i jak po weekendzie :tak::tak::tak:

u nas nawet słoneczko wychodzi za chmur ale chłodno bo wieje:baffled:...ja chce juz prawdziwa wiosne,kiedy w koncu :angry:

a ja zdałam sobie sprawe ze musze isc na dniach wózek kupic bo przeciez w kazdej chwili moge trafic do szpitala a jak urodze to nie mam nawet fotelika :confused2: nawet nie ma od kogo pozyczyc :baffled: kurde ja to mam głowe nie ma co... :eek: a myslalam ze mam jeszcze czas...
torbe do szpitala bede w tym tygodniu konczyc pakowac :tak: mi tez coraz czesciej twardnieje brzuch i pojawiaja sie delikatne bóle jak na okres wiec zaczynam juz sie coraz bardziej sie tym porodem denerwowac .... dlatego tez w tym tyg mam zamiar wszystko dopiac na ostatni guzik nie innej opcji :no: no zobaczymy ile mi z tych planw wyjdzie faktycznie :laugh2::eek:

Mysiochomis mam nadz ze wszystko juz ok

Fiore trzymaj sie , naprawde jeszcze troche ...&&&

za wszystkie wizytujace dzisiaj mocne &&&

andav mam nadz ze wszystko ułozy sie po twojej myśli i nie bedzie cesarki &&&

milego dnia kochane :***

Witam was majóweczki :-) Nie było mnie tutaj prawie dwa tygodnie więc nawet nie próbuje teraz nadrabiać tego co napisałyście bo muszę poświęcić na to więcej czasu. U mnie już remonty dobiegły końca więc będę starała zaglądać tutaj regularnie. Teraz mogę zabrać się za urządzanie kącika dla mojego malucha. Mam nadzieję że u was wszystkich wszystko w porządku bo trzymam kciuki za wszystkie i mam nadzieje że żadna nie odważy rodzić się w kwietniu tylko że wszystkie rozpakujemy sie w maju. Pogoda u mnie też niezbyt ciekawa więc i ochoty brak na robienie czegokolwiek. Pozdrawiam jeszcze raz majóweczki:-)
Mam pytanie czy kupiłyście juz jakieś kosmetyki dla swoich bobasów i z jakiej firmy bo ja cały czas mam dylemat któe wybrać. Słyszałąm że ponoć Nivea jest dla niemowlat najlepsza.

reklama
Do góry