reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Ja dzisiaj znów wylądowałam pod ktg - częste i silne skurcze, nie minęły ani po nospie, ani po ciepłej kąpieli. Nie umiałam dojść do szpitala, musiał mnie mąż samochodem zawieźć ten kawałeczek :baffled::baffled: Wierzcie mi - przez chwilę spanikowałam i przeszło mi przez myśl, że to już :baffled::baffled::baffled: Na szczęście na dyżurze był mój lekarz prowadzący, zbadał - wsjo ok, pozwolił iść do domu, jutro mam przyjść na wizytę, zrobi mi usg na lepszym sprzęcie, niż ten szpitalny... Mało tego, przez to wszystko gołąbki mi nie wyszły... tzn. M na nie nie narzekał, ale... nie tak miały smakować :-:)-:)-( Dobrze, że mam je na jutro, nie muszę kombinować z obiadem.

Pieszczoszka - super, że założyłaś temat, chociaż mnie serducho stanęło, bo myślałam, że jak wejdę, to zobaczę pierwszą majową Pyzę :-D:-D:-D

reklama
Pieszczoszka, ale nastraszyłaś tym tematem :|

A ja po wielu wysiłkach i kombinacjach poczułam kilka ruchów. Już panikować zaczęłam, TŻ zreszta też, wkurzałam się że jeśli pojade do szpitala to mnie usadzą znowu na 3 dni. Na szczęście rusza się, jutro pewnie da mi popalić za dzisiejsze maltretowanie ;-)

A ja nie mogę zasnąć, bo jak tylko się położę to mam taką zgagę, że aż mi się cofa :wściekła/y:

Wpadłam na chwilkę się przywitać. Mały wrócił już do przedszkola, W śpi po nocce a ja wziełam się za pranie ostatniej porcji rzeczy dla Oli.
Wczoraj od 8-15 byłam w sądzie (moje dodatkowe zajęcie - ławnik sądowy)
i na jednej z rozpraw chwyciły mnie dość bolesne skurcze, małej chyba było nie wygodnie w takiej pozycji non stop, zrobiło mi się duszno i jakoś tak byle jak. Wystraszyłam się, że nie wysiedzę do końca, no i w sądzie to bym raczej rodzić nie chciała:no:
Dziś skurczy brak za to katar mam straszny i boli mnie gardło.

Dziewczyny, czym mogę posmarować jak mi ciągle pękają kąciki ust, takie zajady mi się zrobiły. Walczę już z tym z 2 tygodnie i co mi trochę zaschnie to już mam na nowo?

Miłego dnia i &&& za potrzebujące i wizytujące:-)

Ale dzisiaj pospałam. Nie pamiętam kiedy ostatnio wstałam po 8 :-) Noc minęła bardzo spokojnie. Niby wstawałam chyba ze 3 razy do toalety ale potem zasypiałam w locie. Dzisiaj mąż wraca ze szkolenia więc chyba muszę jakiś obiad wymyślić i zakupy zrobić. Wczoraj po szkole rodzenia pojechałam oddać letni płaszcz do pralni i oczywiście musiałam kupić coś dla Małej- pochwalę się na odpowiednim wątku.
Anik- mam nadzieję, że na dzisiejszej wizycie będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki.
Za pozostałe wizytujące trzymam kciuki.
Miłego i spokojnego dnia wam życzę.
Dusia- na zajady polecam kompleks witamin z grupy B. Możesz też miodem smarować.

Ostatnia edycja:
Dzien dobry kochane ;-)

Oj te wstawanie w nocy na siusiu mnie wykonczy kiedys ....ale w sumie tak sobie mysle ze to jakby przygotowanie do tego jak sie bąbel urodzi bo tez bede musiała tak wstawac ale na karmienie głodomora:eek: takze co ja marudze powinnam sie przyzwyczajac juz:laugh2:

dzisiaj mam zamiar poukładac ciuszki w komodzie dla małego , poprasowac reszte a jak tylko sie pogoda poprawi po weekendzie to poprac reszte , zostało tylko na 2 prania, potem posciel,koce i bedzie koniec :-)

anik to najwazniejsze ze jest juz ok . mam nadz ze po wizycie tez bedzie :tak: trzymam &&&

za wszystkie wizytujace dzisiaj kciuki &&&
Miłego dnia bez skurczy !

dzien dobry dziewczynki! na mnie juz nocne wstawanie nie robi wrazenia ;-) mam tak dzien w dzien praktycznie od samego poczatku ciazy i od poczatku nie przespalam w jednym ciagu 8 godzin z czym przed ciaza nie mialam zadnego problemu :-) ciesze sie bardzo jak np. klade sie spac o 24 a wstane pierwszy raz o 5, czyli przespie 5 godzin bez przerwy, ale to sie zdarza bardzo rzadko :-) tlumacze sobie to wlasnie tym, ze do maluszka trzeba bedzie wstawac i to nie bedzie tak jak tteraz szybkie siusiu i do spania, tylko trzeba bedzie malego karmic :-)
milego dnia dziewczynki!!! bez zadnych skurczy i problemow!!! ja mam dzisiaj jedna wazna sprawe do zalatwienia, mam nadzieje ze zalatwie ja pomyslnie...

pieszczoszka, nie uwazasz ze troche bez sensu ze sa 2 tematy z galeria maluszkow? moze lepiej by bylo jakby ten pierwszy z sonda dotyczyl np. naszych wrazen z porodow, opisow... nie wiem, moze sie myle, ale wydaje mi sie ze 2 takie same tematy sa troche bez sensu, nawet jesli jeden z nich jest z komentarzami a drugi bez.

Witam się i ja czwartkowo!!! :-)

Ale naskrobałyście :szok: ło matko... ledwo doczytałam, już mi się rozmazuje obraz :-D

Jula ogląda bajki, D w pracy a ja nadrabiam bb... :-D wczoraj dałam małą do przedszkola to sobie połaziłam po mieście (kupiłam sobie 4 bluzki i sweterek rozpinany taki dłuższy w lumpie... ile to radości!!!:-D ) poogarniałam dom, dziś tylko obiadek nastawię i wsiooo... :-) może zacznę małej ciuszki szykować do spakowania? Bo tak to się będę nudzić...

W sobotę czmychnę rankiem do laboratorium bo w poniedziałek wizyta u gina... jupiiii!!!! :-)

Witam nowe majowe mamy :-):-):-)

Za potrzebujące trzymam kciuki :tak: &&&

reklama
Dzien dobry wszystkim dzisiaj zauważyłam u siebie z rana dużą ilość przezroczystej tak jakby wody albo to upławy sama nie wiem ale miałam mokro mówiąc krótko i zastanawiam sie czy to czasami nie wody? :szok::szok:

Do góry