reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

Kilka razy przez ostatnie dni odczułam dziwny ból brzucha i nie w dole tylko pośrodku, powyżej pępka. Nie umiem go opisać. Ani to ściskanie ani rwanie. Po prostu ból. Miałyście coś podobnego? Wystraszyłam się, że coś nie tak z maleństwem.

reklama
Witam!!!

Padam dziś z nóg... miałam wyczerpującą klientkę na dekoloryzację :no::cool2: aż normalnie wyżarła mnie z całej energii... :-D:-D:-D

Widzę że temat kaski na tapecie? U nas podstawowe becikowe i 900 zł z PZU z mojego zakładu pracy. Podobno karencja mnie nie obowiązuje a jestem ubezpieczona od listopada... :tak: nie znam się na tym totalnie :no: kiedyś jeszcze zus wypłacał jakiś zasiłek porodowy ale już tego nie ma z tego co poczytałam... :cool:

kurcze w głowie mi się kręci... :baffled:

Gia to jest duza firma i po prostu przeoczyli. Jak maz poszedł do kadrowej i sie pytał o ta kartke gdzie jest napisane ile za co sie nalezy to babka poprosiła o nazwisko zeby sprawdzic skladke i wtedy dopiero afera sie zrobiła ze nie jest ubezpieczony i oczy im sie otwarły. Chyba kadrowa czuje sie winna bo powiedziała mezowi ze zadzwoni do ubezpieczalni i postara sie cos załatwic ale watpie zeby cos z tego wyszło skoro wszyscy pracownicy w 2010r przechodzili na to ubezpieczenie a mamy 2012

Gia to jest duza firma i po prostu przeoczyli. Jak maz poszedł do kadrowej i sie pytał o ta kartke gdzie jest napisane ile za co sie nalezy to babka poprosiła o nazwisko zeby sprawdzic skladke i wtedy dopiero afera sie zrobiła ze nie jest ubezpieczony i oczy im sie otwarły. Chyba kadrowa czuje sie winna bo powiedziała mezowi ze zadzwoni do ubezpieczalni i postara sie cos załatwic ale watpie zeby cos z tego wyszło skoro wszyscy pracownicy w 2010r przechodzili na to ubezpieczenie a mamy 2012

Niestety wątpię żeby udało jej się coś załatwić skoro składki nie były płacone :baffled::-(. Tak jak pisałyście wcześniej szczęście w nieszczęściu, że nie dotyczy to czegoś poważniejszego np. wypadku (odpukać).

Dziekuje wszystkim za wsparcie:-)
Mam nadzieje ze jakies pozytywne fluidy przekaże mi little_nina bo przeciez jej sprawa tak korzystnie sie wyjasniła :-D
Suse jak po wizycie tej babki od adopcji

Sory nawet nie doczytuję bo za dużo.Fajnie,że nadal wszystkie w dwupaku.Ja odebrałam wyniki mocz,morfologia i hbs.Wyglądają OK.

Hej Dziewczyny :D

Ja oczywiście nie mogę spokojnie na dup... siąść i odpocząć. Sama jakoś świadomie sobie roboty szukam... ja nie wiem już.
Zamiast odpoczywać to latam po całym mieście, zakupy robię, sprzątam w domu, opieprzam płeć męską w moim otoczeniu...
Do tego śpię dziennie tylko 5h... chyba muszę jakieś ziółka zacząć pić na uspokojenie, nie ma co.

Dziś przegoniłam moją ciotkę i kuzynkę tak że im jęzory po kolana wisiały ze zmęczenia. A ja nie mogę za wolno chodzić bo mnie później spojenie łonowe boli i jakieś skurcze w nogach biorą. Pozostaje mi tylko biegać... Może w maju będę już tak obciążona brzuchem że mnie to posadzi na tyłku.

Pozdrówka :*

reklama
Witam
Wizyta pani kurator przebiegla expresowo i milo.
Moj synek jak na zyczenie usmiechal sie i robil dobre wrazenie.
Wszystko sie podobalo a najbardziej ogrod i pokoj malego.
Mysle ze za jakis czas wkoncu zostaniemy ustalani na poczatek jako rodzice zastepczy co by nam dalo ubezpieczenie dla synka i rodzinne.
Strasznie sie ciesze ze w takim dniu jak dzisiejszy ( 8 rocznica slubu) wszystko poszlo po nasze mysli.
Dziekujemy za kciuki

Do góry