reklama
Zapytaj, bo jezeli opłaca takie ubezpieczenie grupowe to jakies pieniazki powinniscie dostac jezeli urodzenie sie dziecka jest zawarte w umowie z ubezpieczalnia, a jezeli nie ma to niestety. W moim ubezp jest ze za zgon rodzica lub tescia jest ok 2000zl, za hospitalizacje chyba 50zl, za wypadek ladowy osobno za wypadek w przestrzeni powietrznej i morskiej tez inna kwota, za smierc meza tak samo itp
Ostatnia edycja:
gia
Fanka BB :)
Olisiaa przepraszam, ale jakoś dzisiaj ciężko trybie - w firmie męża zapomnieli go poinformować, że przystępują do ubezpieczenia grupowego? Reszta pracowników podpisała papiery i została objęta ubezpieczeniem, a on z racji tego, że go nie było i nie wiedział to dodatkowo ubezpieczony nie jest,tak?
hahaha Karolki dobre... w takim razie polecam sie na przyszlosc....zartuje
Po to tu jestesmy zeby sobie pomagac we wszystkim...nawet w takich sprawach
GIa dokładnie tak jak napisałas. NA urlopie był prawie 2,5tyg i kierownik nie raczył zadzwonic i poinformowac go o zmianie a jak wrocił sprawa juz ucichła a jego dokument gdzies przeoczyli. Sama nie wiem jak to jest mozliwe i jaki bałagan musza miec w papierach no ale juz mnie nic nie zdziwi w mojej jest jeszcze gorzej bo ja nawet kartki od wyplaty nie dostaje
Po to tu jestesmy zeby sobie pomagac we wszystkim...nawet w takich sprawach
GIa dokładnie tak jak napisałas. NA urlopie był prawie 2,5tyg i kierownik nie raczył zadzwonic i poinformowac go o zmianie a jak wrocił sprawa juz ucichła a jego dokument gdzies przeoczyli. Sama nie wiem jak to jest mozliwe i jaki bałagan musza miec w papierach no ale juz mnie nic nie zdziwi w mojej jest jeszcze gorzej bo ja nawet kartki od wyplaty nie dostaje
Ostatnia edycja:
kilolek
podwójna listopadowa mama
zalezy nie tylko od kwoty ale i od warunkow. Moze nie byc zawarte w umowie. Czsem ludzie nie wiedz ze maja platne z narodziny dzieckawydaje mi się, że ma.. kiedyś o tym rozmawiał ze swoją matką (pracują w tym samym zakładzie) i mówił, że się zapisał. jest to jakaś konkretna kwota, czy zależna od ubezpieczenia?
she_84
ja place 45zl miesiecznie i w warunkach mam napisane ze dostane 1870zl za urodzenie dziecka. mam nadzieje ze tak bedzie. tez mialam problem z ubezpieczeniem meza, bo tam gdzie on pracuje to nie ma ubezpieczenia grupowego wiec ja go chcialam dopisac u mnie w pracy, niby na poczatku moglam, zaplacilam nawet skladke a potem sie okazalo ze nikt wiecej z firmy nie chce ubezpieczyc wspolmalzonka (musialoby byc przynajmniej 10 osob) i nie moglam go dopisac. tez to bylo jakies dziwne dla mnie i pamietam ze bylam wsciekla bo w sumie mielibysmy niezla sumke ale nic z tym pozniej nie zrobilam wiec przepadlo
reklama
gia
Olisiaa aż brak mi słów. Co prawda mówią, że nie myli się ten co nic nie robi, ale przy naliczaniu listy płac chyba widzieli, że nie jest potrącane na to ub. Jeżeli w firmie jest duzo pracowników, to może tego nie wyłapali, nie wiem. Wiem natomiast, że na miejscu Twojego męża bym się wkurzyła. Szkoda, że Wam się to przytrafiło, bo to zawsze jakaś dodatkowa kasa.
U nas w firmie przeszliśmy w zeszłym roku na lepsze warunki (skł. oczywiście wyższa), ale za urodzenie wezmę 1500zł . Za styczniowy pobyt w szpitalu też wzięłam kasę 70zł za dzień pobytu. Na wniosek za ostatni pobyt jeszcze nie ma odpowiedzi, zobaczymy.
Dziewczyny jak jesteście dodatkowo ubezpieczone lub wasi mężowie warto popytać, dowiedzieć się co się należy i z jakiego tytułu. W naszej firmie wszyscy, którzy się ubezpieczyli dostali warunki tego ub. Dodatkowo jak mają pytania, to informacje są bezproblemowo udzielane.
U nas w firmie przeszliśmy w zeszłym roku na lepsze warunki (skł. oczywiście wyższa), ale za urodzenie wezmę 1500zł . Za styczniowy pobyt w szpitalu też wzięłam kasę 70zł za dzień pobytu. Na wniosek za ostatni pobyt jeszcze nie ma odpowiedzi, zobaczymy.
Dziewczyny jak jesteście dodatkowo ubezpieczone lub wasi mężowie warto popytać, dowiedzieć się co się należy i z jakiego tytułu. W naszej firmie wszyscy, którzy się ubezpieczyli dostali warunki tego ub. Dodatkowo jak mają pytania, to informacje są bezproblemowo udzielane.
Podziel się: