reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

reklama
Spróbuje upiec sernik i ciasto 3 bit(choc nigdy nie udało mi sie jeszcze ubic smietany:baffled: )
i jeszcze mam pytanie czy to ciasto jest bardzo słodkie,bo takich nie lubie.

Dynia dzięki ciacho było pyyyszne!!!Nawet Piotrek zjadł kawałek, chociaż on nie tyka niczego słodkiego i jeszcze się oblizywał :tak::-) Aneta ono jest bardzo słodkie, jeżeli nie lubisz to Ci nie podejdzie.
Karolla, następnym razem będzie sernik, najpierw myślałam, że to za dużo roboty, ale chyba jednak mniej bym się przy nim narobiła, niż przy tym 3bicie ;-)

Spróbuje upiec sernik i ciasto 3 bit(choc nigdy nie udało mi sie jeszcze ubic smietany:baffled: )
i jeszcze mam pytanie czy to ciasto jest bardzo słodkie,bo takich nie lubie.

Śmietanę ubija się bardzo prosto i czymkolwiek, nawet tłuczkiem do ziemniaków :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: zanim dostaliśmy mikser to tak właśnie sobie radziliśmy z wtedy jeszcze przyszłym mężem To nic, że w końcu miseczka pękła ale ciasto wyszło pyszne i zabawę mieliśmy przy tym niezłą.

A 3bit jest słodki głównie dzięki krówkom, ale krówki to jest coś co Dynia lubi najbardziej i czasem potrzebuję najeść się słodkości, tak że zrobi mi się niedobrze i wtedy dopiero jest mi na prawdę dobrze :tak::tak:

Musze zrobic jakies ciasto na niedziele bo przyjdzie ukochana mamusia;-)
spróbuje 3 bit,bo chyba najtrudniej go zepsuć.
Dynia a te krówki z mlekiem długo trzeba trzymac na ogniu,czy tylko zeby sie rozpusciły???

Anetko, tak by się rozpuściły aby można było łatwo rozlać i rozsmarować po herbatnikach. Takiej prosto z ognia też nie leję, w obawie przed uszkodzeniem pierwszej warstwy, takie lekko ostudzone ale nie zakrzepnięte jeszcze wylewam i delikatnie rozsmarowuję.
Uda się na pewno, nie bój ziaby, będzie wszystkim smakowało, u nas już na tylku imprezach było i zawsze wychodziło i zawsze smakowało, no bo kto krówek nie lubi?

no zrobiłam 3 Bit i udało sie:tak: Mezowi bardzo smakuje,mówi ze najlepsza ta masa z krówek.Moze jeszcze bedzie ze mnie kucharka:-D

jakie pyszności, mniam mniam. Ja nie piekę bo nie mam dla kogo, mój mąż nie lubi ciast pod żadną postacią, a ja mając wizję zjedzenia całej blaszki ciasta jakoś reygnuję z pieczenia, poza tym kucharka ze mnie marna jeśli chodzi o słodkości, to też bita śmietana potrafi mi nie wyjść :)

reklama
U mnie bedzie dzisiaj ogorkowa, bo mnie straszny smak nalecial. Eryk tez skorzysta, bo jeszcze nie kosztowal zupki mamusinej roboty:tak: :-) Nic dziwnego, u nas gotuje maz:tak: :-)

Do góry