reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

reklama
u mnie dzis na śniadanie Zuzia dostała premierową bułkę maślaną, smakowała jej bardzo, ale teraz będę obserwować czy ze skórą wszystko ok.

Od 9 miesiąca można już wprowadzać produkty glutenowe, czy Wy już dajecie swoim dzieciom kanapki albo makaron na przykład?
Ja daję. Janek odkrył, ze papkę można wciągnąć do buzi, po czym tak "siorbać", no tak wydmuchiwać powietrze z papką, przy czym zamyka oczy i się śmieje z tego, ale smakować mu smakuje, bo na łyżeczkę się rzuca. Ech taka fajna zabawa :-p:-p:-p
Jedzenie umie zjeść w dorosłej postaci, mięcho w łapkę, chlebek w łapkę i jedziemy

No dobra to i Iguni damy makaronu, albo bułkę może, ach, nie wiem już co najpierw dać, zobaczymy co pierwsze w sklepie kupię ;-)

Karola, gorch to chyba już dawno można, bo kiedyś w misiowym ogródku (w takiej próbce co z Nastle przysłali) był groszek z czymśtam i Igunia wtedy zjadła ale potem jakoś jej nie dawałam, mimo, że smakowało i też dobrze przyjęła. Jakaś dziwna chyba jestem :happy:

Dynia no właśnie - tylko tam jest zielony groszek, A my jadłyśmy taki najzwyklejszy. Się mi zdaje, że jest różnica

My juz produkty glutenowe dajemy odkad Eryk skonczyl 8 miesiecy, bo i sloiczkowe jedzenie jest rozmaite, a to kluseczki z warzywami a to spagetti. Ale moj maly i tak najbardziej lubi rybe z warzywami i ryzem,az mruczy jak mu ja daje.:tak: :-D
Juz tez mamy za soba kromeczke chlebka z maselkiem i jajeczkiem. Tez bardzo smakowalo:laugh2:

Kachna coś podobnego ostatnio robiłam

Ciasto "3-BIT" - Przepis - Onet.pl Gotowanie

w pierwszej masie
do ciepłego budyniu dosypywałam prosto z torebki galaretkę cytrynową i ostudzone z kasią miksowałam

w drugiej
zamiast mleka skondensowanego podgrzewałam szklankę mleka z 30 dag krówek jasnych

w trzeciej
500 ml łaciatej śmietany 30 % z cukrem (ile kto lubi) ubić i dodać rozuszczoną żelatynę i sok z jednej cytryny

oczywiście herbatniki pod każdą warstwą
a na wierzch polewę czekoladową

Pychotka, nie da się zpierniczyć bo się tego nie piecze i nie musi rosnąć.
Jedna wada trochę to kosztuje

reklama
Pyszny i łatwy sernik lekki!

10 jajek
1/2 kostki masła
1kg sera zmielonego 3 krotnie na sernik( jest taki w sklepie)
6 cukrów wanil
1 1/2 szkl cukru
1 kieliszek wódki
2łyżki mąki ziemniacz.

1 opakowanie herbatników leibnitz(na spód ciasta)

Żółtka oddzieasz od białek, z białek ubij piane w drugiej misce utrzyj żółtka z cukrem i pozostałymi składnikami.Na koniec delikatnie dodaj sztywna pianę do masy i dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką !

Forme posmaruj masłem, wyłóż herbatniki(do dużej prostokątnej formy zawsze brakuje mi 1 herbatnika wic kupuje jeszcze 1 małą paczkę lub w to miejsce wkładam 2 biszkopty Olci ;-) na herbatniki wylej masę!

Wkładam do ciepłego piekarnika temp ustawiam na 160 st i piekę 1h
Pychota! Polecam!

Do góry