reklama
Kachna321bum
Fanka BB :)
Ja daję. Janek odkrył, ze papkę można wciągnąć do buzi, po czym tak "siorbać", no tak wydmuchiwać powietrze z papką, przy czym zamyka oczy i się śmieje z tego, ale smakować mu smakuje, bo na łyżeczkę się rzuca. Ech taka fajna zabawaOd 9 miesiąca można już wprowadzać produkty glutenowe, czy Wy już dajecie swoim dzieciom kanapki albo makaron na przykład?
Jedzenie umie zjeść w dorosłej postaci, mięcho w łapkę, chlebek w łapkę i jedziemy
dynia
papla maniakalna
No dobra to i Iguni damy makaronu, albo bułkę może, ach, nie wiem już co najpierw dać, zobaczymy co pierwsze w sklepie kupię ;-)
Karola, gorch to chyba już dawno można, bo kiedyś w misiowym ogródku (w takiej próbce co z Nastle przysłali) był groszek z czymśtam i Igunia wtedy zjadła ale potem jakoś jej nie dawałam, mimo, że smakowało i też dobrze przyjęła. Jakaś dziwna chyba jestem
Karola, gorch to chyba już dawno można, bo kiedyś w misiowym ogródku (w takiej próbce co z Nastle przysłali) był groszek z czymśtam i Igunia wtedy zjadła ale potem jakoś jej nie dawałam, mimo, że smakowało i też dobrze przyjęła. Jakaś dziwna chyba jestem
dynia
papla maniakalna
A to ja nie wiedziałam, myślałam, że groszek to groszek
aga29
My juz produkty glutenowe dajemy odkad Eryk skonczyl 8 miesiecy, bo i sloiczkowe jedzenie jest rozmaite, a to kluseczki z warzywami a to spagetti. Ale moj maly i tak najbardziej lubi rybe z warzywami i ryzem,az mruczy jak mu ja daje.
Juz tez mamy za soba kromeczke chlebka z maselkiem i jajeczkiem. Tez bardzo smakowalo
Juz tez mamy za soba kromeczke chlebka z maselkiem i jajeczkiem. Tez bardzo smakowalo
Kachna321bum
Macie jakiś łatwy przepis na dobre ciasto, które mi wyjdzie?? Poratujcie, bo może jutro jacyś goście się trafią, a talentu do pieczenia to ja za grosz nie mam Ile można piec 2 ciasta na zmianę ;-)
dynia
papla maniakalna
Kachna coś podobnego ostatnio robiłam
Ciasto "3-BIT" - Przepis - Onet.pl Gotowanie
w pierwszej masie
do ciepłego budyniu dosypywałam prosto z torebki galaretkę cytrynową i ostudzone z kasią miksowałam
w drugiej
zamiast mleka skondensowanego podgrzewałam szklankę mleka z 30 dag krówek jasnych
w trzeciej
500 ml łaciatej śmietany 30 % z cukrem (ile kto lubi) ubić i dodać rozuszczoną żelatynę i sok z jednej cytryny
oczywiście herbatniki pod każdą warstwą
a na wierzch polewę czekoladową
Pychotka, nie da się zpierniczyć bo się tego nie piecze i nie musi rosnąć.
Jedna wada trochę to kosztuje
Ciasto "3-BIT" - Przepis - Onet.pl Gotowanie
w pierwszej masie
do ciepłego budyniu dosypywałam prosto z torebki galaretkę cytrynową i ostudzone z kasią miksowałam
w drugiej
zamiast mleka skondensowanego podgrzewałam szklankę mleka z 30 dag krówek jasnych
w trzeciej
500 ml łaciatej śmietany 30 % z cukrem (ile kto lubi) ubić i dodać rozuszczoną żelatynę i sok z jednej cytryny
oczywiście herbatniki pod każdą warstwą
a na wierzch polewę czekoladową
Pychotka, nie da się zpierniczyć bo się tego nie piecze i nie musi rosnąć.
Jedna wada trochę to kosztuje
reklama
Pyszny i łatwy sernik lekki!
10 jajek
1/2 kostki masła
1kg sera zmielonego 3 krotnie na sernik( jest taki w sklepie)
6 cukrów wanil
1 1/2 szkl cukru
1 kieliszek wódki
2łyżki mąki ziemniacz.
1 opakowanie herbatników leibnitz(na spód ciasta)
Żółtka oddzieasz od białek, z białek ubij piane w drugiej misce utrzyj żółtka z cukrem i pozostałymi składnikami.Na koniec delikatnie dodaj sztywna pianę do masy i dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką !
Forme posmaruj masłem, wyłóż herbatniki(do dużej prostokątnej formy zawsze brakuje mi 1 herbatnika wic kupuje jeszcze 1 małą paczkę lub w to miejsce wkładam 2 biszkopty Olci ;-) na herbatniki wylej masę!
Wkładam do ciepłego piekarnika temp ustawiam na 160 st i piekę 1h
Pychota! Polecam!
10 jajek
1/2 kostki masła
1kg sera zmielonego 3 krotnie na sernik( jest taki w sklepie)
6 cukrów wanil
1 1/2 szkl cukru
1 kieliszek wódki
2łyżki mąki ziemniacz.
1 opakowanie herbatników leibnitz(na spód ciasta)
Żółtka oddzieasz od białek, z białek ubij piane w drugiej misce utrzyj żółtka z cukrem i pozostałymi składnikami.Na koniec delikatnie dodaj sztywna pianę do masy i dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką !
Forme posmaruj masłem, wyłóż herbatniki(do dużej prostokątnej formy zawsze brakuje mi 1 herbatnika wic kupuje jeszcze 1 małą paczkę lub w to miejsce wkładam 2 biszkopty Olci ;-) na herbatniki wylej masę!
Wkładam do ciepłego piekarnika temp ustawiam na 160 st i piekę 1h
Pychota! Polecam!
Podziel się: