reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Dytek, na początku zrobiła się wysypka, takie malutkie krosteczki koło oczu, potem przeszły na resztę buzi. Kilka dni później z niektórych zrobiły się ropne wypryski z czerwona otoczką. Ale tego jest na prawdę dużo, Irenka ma całą buzię zesypaną.
Ja mam ciągle wielką nadzieję że to tylko jakieś niemowlęce sensacje i że szybko i bezpowrotnie miną.

reklama
Remeny Olcia moja też miała takie krostki - czesto jest to trądzik niemowlecy wychodzący u dzieci jakis czas po urodzeniu
pod wpływem hormonów które w ciaży dostało od mamy tak mi lekarz powiedzial - typowa alergia na białko to skupiska
krostek na całym ciałku, pod kolankiem, na pleckach itp na bużce czesto są pojedyncze potówki a jeśli tak jak piszesz kaszka to
może być trądzik u nas minął po 4-5 dniach i teraz buzia piękna!

Karolla, Misia - obyście miały rację! Narazie wstrzymuję się od mleczka dopóki Ircia nie skończy 6 tygodni - tak kazała pani doktor, a później zobaczymy.
Jakby nie było - damy radę :)

U nas tez paskudne ropne krostki na całej głowie i tez się zastanawiam, po czym to. Najgorsze, że na wargach sromowych i udzikach ma jakies krostki. Wydaje mi się,że to po zmianie pieluch na nowe Huggiesy Superflex.

Na jakimś forum znalazłam- jak odróznik trądzik niemowlęcy od alergii

""tradzik-pojedyncze krostki, czerwone lub rozowe z czybkiem, moga byc w grupach
ale nigdy nie zlane, zawsze jest czubek. maja to do siebie ze wedruje tzn
znikaja i pojawiaja sie co chwila gdzie indziej, głownie wtedy gdy jest cieplo
lub gdy dziecko jest aktywne. mniej widoczne gdy dziecko spi, ale nie przegrzane.
zmiany alergiczne- raczej wypukle plamki czerwone lub rozowe, bez czubkow,
dajace chropowatosc wyczuwalna pod reka, moga sie zlewac i siedza w jednym miejscu.
jezeli to tradzik to nie smaruj tego niczym, conajwyzej przemywaj rumiankiem, a
buzie zawsze myj woda przegotowana, zeby sie to nie zakazilo. przejdzie najdalej
za pare mcy, zadne kremy tego nie wytepia, musi zniknac burza twoich hormonow w
organizmie dziecka.""

No to Irenka ma chyba i trądzik, i alergię, bo na buźce kwitną i pryszczyki z ropnymi punkcikami i regularna wysypka. Po kim to dziecię takie wrażliwe, ja sie pytam? ::)

REmeny Olcia maiła buźke w krostkach zakończonych białą ropką co chwile nowe jej wychodziły po 4-5 dniach znikło i nic nie ma to
normalne u niemowlaków nei martw sie!

u nas tez to bylo i polozna powiedziala, ze to jest ten tradzik o ktorym pisala karolla
a jesc moge wszystko i malej nic nie jest (tfu tfu odpukac w niemalowane) nawet mandarynki i kapuste mam juz za soba i nic mala ani kolki

reklama
Do góry