reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

A ja ugotowałam rosołek i pierś z kurczaka i zrobiłam sosik śmietanowo-majerankowy (majeranek podobno pobudza laktację) mniam

reklama
wprowadzalam powoli produkty nowe obserwowalam bylo super ....ale przesadzilam teraz zaczynam znów ścislą dietę mala dostala takiego uczulenia że jak patrzę naaa nią to mi się serce kraje

Klara - współczuję.

Dziewczyny co z tymi przepisami??????? Błagam bo ja tylko pulpeciki i pieczone udko. Niech mnie kto s oświeci przepisem na jakieś kurze biusty na przykład. Plis :p

upieczoną wcześniej kurzą pierś pokroiłam w kosteczkę i wymieszałam z ryżem na sypko :) podałam to z marcheweczką z groszkiem :)

Ja robię jeszcze pieczono-gotowany schab, karkówka , sosy do ziemniakow lub makaronu.
A ostatnio bardzo mi smakuje ryż z jabłkami (jabłka ścieram +cukier i do mikrofali pod przykryciem- są mocno uparowane).

Misia jak się robi marchewkę z groszkiem. Chodzi mi o ten sosik? A do marchewki gotowanej to ten sam sosik? czy samą gotowaną marchew jecie? ?

hmm wg przepisu wychodzi przepyszne...:
Skład:
- 350 g marchwi
- łyżka masła
- 350 g zielonego groszku.
- cukier
- sól
Sposób wykonania:
Marchew umyj, obierz i pokrój w kostkę, dodaj groszek zielony. Następnie duś na gorącym maśle (na małym ogniu), a potem przypraw solą i cukrem, podlej odrobiną wody i uduś pod przykryciem. Można potrawę zagęścić mąką.

Dziękuję Misia. Ide kończyć obiad, bo niedługo będziemy cycolić. IO nie skończyłam pisać i już mi kapiez cyców ;)

Marchew z groszkiem u nas odpada, tzn groszek - bo podejrzewam, że to on był przyczyną naszej niedzelnej nieprzespanej nocki. Dlatego ja robię samą marchew (tak jak Misia pisała).
Misiu a jak ty pieczesz tą piers? W folii, z jakimiś ziolami?
Ryż z jabłkiem też sobie podjadam, tylko ja to wszystko duszę na ogniu i duzo cukru (to tak zamiast czekolady :p ).

reklama
Klara pisze:
wprowadzalam powoli produkty nowe obserwowalam bylo super ....ale przesadzilam teraz zaczynam znów ścislą dietę mala dostala takiego uczulenia że jak patrzę naaa nią to mi się serce kraje
Klara u nas to samo Olcia ma wysypkę na buźce i od dzis koniec z twarogami i przyprawami, dzis chudy rosołek z makaronem ryżowym boje sie coś
tłustszego zjeśc!

Do góry