reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

jejku ja daje butelke malej jak sie obudzi i okolo 9 drugie sniadanko kaszka , albo kanapeczki z serkiem albo wedlinka , albo czyms jeszcze
ale musze chyba jajecznice sprobowac

reklama
Po przebudzeniu Marcel wypija mleczko, pozniej razem z nami je kawaleczek chlebka, albo buleczki z bieluchem, albo sama wedlinke, wczoraj i dzisiaj dalam pierwszy raz kaszke z platkami kukurydzianymi. Czasem jajeczniczka. A potem przez caly dzien to roznie, zawsze jest zupka z miechem, z zoltkiem, z kluskami lanymi, czasem skubnie od nas jakies miesko, warzywa ( ziemniaki, buraki, brokuly, brukselka, kapusta kwaszona ), na deser jest banan, jablko, czasem ryz z jablkiem, albo platki ryzowe z jakims owocem. Nieraz daje owoce ze sloiczka, praktycznie wszyskie jakie sa: jagody, owoce lasu, morele, brzoskwinie, desery ze zbozami, jogurtem, z czekolada. Czesto do kaszki daje takie rozdrobnione, zmiksowane rodzynki. Wsio.
Chyba ze 3 razy robilam kisiel, tak jak Karola na mace ziemniaczanej.

Do picia daje Bobofruty, Gerbera, herbatki.

Ewako, kubusie sa niby od 3 roku zycia, podobnie jak danonki, ale niektorzy daja i nic sie zlego dzieciom nie dzieje. Ja na razie ani danonkow ani kubusiow nie daje.

Ja obieram jabluszko, kroje na kawaleczki i przezz chwilke gotuje. Wylewam wode jak jest duzo i rozdrabniam jablko. Oddzielnie przygotowuje 20-30 ml zimnej wody+lyzeczka maki ziemniaczanej, mieszam, dolewam do jabluszek i przez sekundke gotuje, az sie zrobi taki kisielek.

Smacznego:)

Ja robię na soczku gerbera np :-) i dodaję łyżeczkę mąki ziemniaczanej roztrzepanej w małej ilości wody

Kisielku jeszcze Eryk nie probowal, ale mam zamiar mu kupic budyn z Allette dla dzieci od 10go miesiaca, zobaczymy, czy mu posmakuje. Na razie od kilku dni dostaje jogurciki z Hippa lub Allette i mu bardzo smakuja:tak:

reklama
Wczoraj moj maz wywinal numer:szok: :laugh2: Stwierdzil, ze pocoz nasze dziecie poic mlekiem modyfikowanym, najlepiej to juz przejsc na normalne mleko:szok: :-D :-D :-D :laugh2: :laugh2: Na kolacje podal malemu chlebek z mortadela:tak: zamiast kaszki i podal mu do popicia wode przegotowana z lyzka mleka modyfikowanego:szok: . Eryk jakos wyszedl z tego bez szwanku:tak: :laugh2:

Do góry