reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MACIERZYńSTWO OD QCHNI, DIETY

Dynia poporosze przepis na ten farsz ze szpinakiem......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
musze go jakos fajnie podac zeby małża przekonac do niego, maly z ziemniakami je tylko
 
reklama
Ja tez poprosze o przepis na farsz ze szpinakiem.
Kasiula ja szparagi uwielbiam, a moja droga polowka bllle :no: na szczescie Patiemu tez posmakowaly to bede miala dla kogo gotowac :-)
 
Nie cierpie szpinaku!!!!
Ale Dynia, poprosze o ten farsz, Dawid lubi, ale ja nie robie, bo nie lubie i nie umiem go dobrze przyrzadzic.

Usmazylam wczoraj Marcelowi placuszki z jabluszka, wcinal, az mu sie uszy trzesly.

Starlam jablko na grubej tarce, w szklance troszke wody + maka, mieszamy, troszke cukru, soli. Na patelke. Minimalnie oleju. Dobre byly.
Mozna podawac z innymi owocami np.
 
Asiu ja robię też takie placuszki, daję jeszcze jogurt naturalny albo jakiś smakowy (ale małemu jeszcze smakowego nie dawałam więc tylko na naturalnym) i banana... pycha!!
 
Farsz szpinakowy do pierogów lub naleśników
- 1/2 kg mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 20 dag białego sera półtłustego
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- jajko
- 3 łyżki masła
- łyżka oleju
- sól, pieprz
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Szpinak rozmrozić, odcisnąć na sicie.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i masła, podgrzać szpinak z czosnkiem.
Wymieszać z posiekaną bazylią.
[/FONT][FONT=Times New Roman CE, serif]Przyprawić solą i pieprzem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman CE, serif]Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zagęszczenia.[/FONT]​
[FONT=Times New Roman CE, serif]Biały ser pokruszyć, wymieszać ze szpinakiem. Dokładnie wymieszać.
[/FONT]​
[FONT=Times New Roman CE, serif]Gotowe :-)
[/FONT]​
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Teraz tylko to poupychać albo w pierogi albo w naleśniki.
[/FONT]​
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Dłużej szukałam kartki z proporcjami niż się wykonuje cały farsz, sama zawsze na oko robię, tak na wyczucie i też jest pyszne :tak:
[/FONT]​
 
reklama
Musze sie pochwalić,bo pekam z dumy:-) mianowicie udało mi sie upiec biszkopt,moze nie wyrósł tak jak powinien,ale jest smaczny i nie wyglada jak tost:-D :-D
 
Do góry