reklama
A
*Anetka*
Gość
Ja tez poprosze o przepis na farsz ze szpinakiem.
Kasiula ja szparagi uwielbiam, a moja droga polowka bllle na szczescie Patiemu tez posmakowaly to bede miala dla kogo gotowac :-)
Kasiula ja szparagi uwielbiam, a moja droga polowka bllle na szczescie Patiemu tez posmakowaly to bede miala dla kogo gotowac :-)
Aska K
Mama Marcelka:)
Nie cierpie szpinaku!!!!
Ale Dynia, poprosze o ten farsz, Dawid lubi, ale ja nie robie, bo nie lubie i nie umiem go dobrze przyrzadzic.
Usmazylam wczoraj Marcelowi placuszki z jabluszka, wcinal, az mu sie uszy trzesly.
Starlam jablko na grubej tarce, w szklance troszke wody + maka, mieszamy, troszke cukru, soli. Na patelke. Minimalnie oleju. Dobre byly.
Mozna podawac z innymi owocami np.
Ale Dynia, poprosze o ten farsz, Dawid lubi, ale ja nie robie, bo nie lubie i nie umiem go dobrze przyrzadzic.
Usmazylam wczoraj Marcelowi placuszki z jabluszka, wcinal, az mu sie uszy trzesly.
Starlam jablko na grubej tarce, w szklance troszke wody + maka, mieszamy, troszke cukru, soli. Na patelke. Minimalnie oleju. Dobre byly.
Mozna podawac z innymi owocami np.
K
kasiula matula
Gość
moja mama przygoptowala szpinak gotowany ale z czosnkiem z tym serem ciekawie brzmi czekamy na wskazowki
Aska K
Mama Marcelka:)
Magduska, ale "na wierzku", czy "do srodka" tego jogurta, albo banana?
dynia
papla maniakalna
Farsz szpinakowy do pierogów lub naleśników
- 1/2 kg mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 20 dag białego sera półtłustego
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- jajko
- 3 łyżki masła
- łyżka oleju
- sól, pieprz
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
- 3 ząbki czosnku
- 20 dag białego sera półtłustego
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- jajko
- 3 łyżki masła
- łyżka oleju
- sól, pieprz
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Szpinak rozmrozić, odcisnąć na sicie.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i masła, podgrzać szpinak z czosnkiem.
Wymieszać z posiekaną bazylią.
[/FONT][FONT=Times New Roman CE, serif]Przyprawić solą i pieprzem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman CE, serif]Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zagęszczenia.[/FONT]
Szpinak rozmrozić, odcisnąć na sicie.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i masła, podgrzać szpinak z czosnkiem.
Wymieszać z posiekaną bazylią.
[/FONT][FONT=Times New Roman CE, serif]Przyprawić solą i pieprzem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman CE, serif]Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zagęszczenia.[/FONT]
[FONT=Times New Roman CE, serif]Biały ser pokruszyć, wymieszać ze szpinakiem. Dokładnie wymieszać.
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman CE, serif]Gotowe :-)
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Teraz tylko to poupychać albo w pierogi albo w naleśniki.
[/FONT]
Teraz tylko to poupychać albo w pierogi albo w naleśniki.
[/FONT]
[FONT=Times New Roman CE, serif]
Dłużej szukałam kartki z proporcjami niż się wykonuje cały farsz, sama zawsze na oko robię, tak na wyczucie i też jest pyszne
[/FONT]
Dłużej szukałam kartki z proporcjami niż się wykonuje cały farsz, sama zawsze na oko robię, tak na wyczucie i też jest pyszne
[/FONT]
Magduska
Mama 2 super chłopaków
- Dołączył(a)
- 6 Wrzesień 2005
- Postów
- 4 974
do środka kochana, do całego ciasta (przed smażeniem)Magduska, ale "na wierzku", czy "do srodka" tego jogurta, albo banana?
Aska K
Mama Marcelka:)
do środka kochana, do całego ciasta (przed smażeniem)
aaaaa:-) ;-)
reklama
Podziel się: