reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lux Med Warszawa Czy tam jest choc jeden ginekolog wart polecenia?

zapewniam cię Priscilla , że w tym ostatnim trymestrze znajdziesz sobie w domu wystarczająco dużo zajęć, ja też zastanawiałam się co bedę robiła ale zakupy dla dzidzi, pranie ubranek, prasowanie, szukanie tego co bym chciała kupić np wózka zajmuje wystarczająco dużo czasu, poza tym w 7 msc dosłownie z dnia na dzień poczułam się bardzo źle i L4 było dla mnie zbawieniem

a z drugiej strony pomyśl sobie, że już prawdopodobnie nigdy nie będziesz miała okazji pobyczyć się bezkarnie za 100% dochodu ;D ;), bo nawet jak zajdziesz w drugą ciążę, to już bedziesz miała full roboty i się nie polenisz mając dziecko ;D ;D ;D

reklama
Fionka, Chyba masz racje - nawet nie mam skompletowanej wyprawki dla maluszka, nie mowiac o wyborze wozka czy lozeczka...
No i jakos w lutym mamy odbierac mieszkanie, wiec bede pewnie do reszty pochlonieta remontem i urzadzaniem.
Co do kaski, to na zwolnieniu dostane nawet wiecej niz 100% hihi :D bo wyrownanie tych 20% licza u mnie od sredniego dochodu z ostatnich 3 m-cy, wiec bedzie z nadgodzinkami i premiami JUUUPI

no to nie wiem nad czym się zastanawiasz!!!!!! i jeszcze do tego odbieracie mieszkani! my tylko robiliśmy mały remoncik i było tyle z tym zamiesznia, że nie czułam jak upływa czas! a jeśli chodzi o kaskę jaką płacą w ciąży na l4, to szczerze powiem, że to też nie było bez znaczenia jak poszłam na zwolnienie, bo obloczyłam, że to bardziej mi się opłaca niż siedzenie chodzenie do pracy, także leć do lekarza , bierz zwolnienie i spokojnie się zajmij swoimi sprawami że byś nie zostawiła wszystkiego na ostatnią chwilę i nie stresowała się potem, że ci czasu zabraknie bo np urodzsz 2 tyg przed terminem ;)

No i dostalam zwolnienie!! :)
Do konca lutego na poczatek :)
Niestety w domku nie mam neciku, wiec nie bede mogla tu zagladac :(

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zycze szczesliwych porodow!!

a widzisz mówiłam , ze każdy normalny lekarz daje pod koniec ciąży zwolnienia ;)
pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku oraz bezproblemowego odbioru i urządzania mieszkanka :laugh: :laugh: :laugh:

dzieki Fionka za cieplutkie slowka i przekonanie mnie do tego odpoczynku :)
Co do mieszkanka, to aby bylo tak jak piszesz, bo juz nie moge sie doczekac przeprowadzki :)

Priscilla, pewnie już tego nie przeczytasz, bo już nie masz dostępu do netu, ale kiedys na pewno jednak wejdziesz do nas ponownie. A zwolnienie pewnie lekarz Ci przedłuży, bo najdłużej jednorazowo mógł wypisać na 30 dni.
Życzę Ci udanego i owocnego wypoczynku.
Fionka w 100% miała rację "wyganiając" Cię na L4. Pod koniec pierwszej ciąży miałam wrażenie, że czasu mam wręcz za mało, bo przecież MM pracował i na większe i dalsze zakupy byłam zdana na Niego, bo to On jeździł samochodem do pracy. A w drugiej ciąży też było tak, jak Fionka pisze. Zauważyłaś pewnie, że mam niewielką różnicę wieku między swoimi Dziewczynami :)
I prawda jest taka, że o ile przed narodzinami Oli, pierwszej Córeczki miałam zapał i chęci do wszystkiego, to przed narodzinami Ali nie miałam po prostu na to siły. Do tego pracowałam do końca 8 mies. i przeżyłam dwie przeprowadzki pod koniec 6-tego mies., a potem pod koniec 7-ego. i zaczęło się szykowanie własnego mieszkania i szykowanie do narodzin.... z Małą, rozbrykaną Olą u boku...
A Oleńka to chodzący żywioł. Potrafi nie spać cały dzień jak Mały Terminatorek ;D

Tylko raz i to 14 dni byłam na zwolnieniu w drugiej ciąży, ale to tylko zamiast urlopu, bo nie chciałam go tracić....Noo, faktem jest, że po narodzinach Oli byłam troszkę na wychowawczym i do pracy wróciłam już w 3-cim mies. ciąży z Alą ;D Taki ze mnie szybki Lopez, hehehe

Szczęśliwego porodu. Czekamy na info i na fotki.

Witam.
Jestem w 7 tygodniu - jest to moja pierwsza ciąża i jestem na etapie poszukiwania lekarza ginekologa. W LUXMED-zie zaliczyłam już trzech i pomimo narzekań na ciągłe mdłości nie dostałam zwolnienia lekarskiego - słyszałam "ciąża to nie choroba". Czy możecie polecić jakiegoś lekarza, który nie robi problemu ze zwolnieniem???

reklama
NIe wiem czy chodzi Ci o specjalistę czy tylko o zwolnienie? Na złe samopoczucie to nawet internista może wystawic tydzień. Zawsze można zasymulować korzonki, a wciązy nic przecież nie można brać, a jedynym lekarstwem w tym przypadku jest .... leżenie ;D
Ja teraz okupuje LUx-medzie dr Marek w Alejach w budynku Compensy. Nie wiem jeszcze, czy daje zwolnienia, bo dopiero pracujemy nad zafasolkowaniem mnie ::) ;), ale po moich doświadczeniach uważam, że lubi kobiety, w szczególności takie mateczki ;) i wie co robić żeby kobieta była zdrowa i lubiła swojego ginekologa!!!!!

Do góry