reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lux Med Warszawa Czy tam jest choc jeden ginekolog wart polecenia?

Czesc, Dziewczyny!
Dzięki za wszystkie rady odnosnie lekarzy. Idac za nimi zapisalam sie teraz do dwoch lekarzy ginekologow do Lux-Medu na Chmielna, bo nie wiem, ktorego wybrac. Czy ktos moze mi poradzic, czy lepsza do prowadzenia ciąży będzie dr Szulińska, czy dr Radiukiewicz?? Jestem juz w czwartym miesiacu i nie przypuszczalam, ze bede zmieniac lekarza, ale po wczorajszej wizycie u dr Slodkiego na Szernera (tez lux-med) postanowilam, ze mam go dosc. Najpierw mnie opieprzyl, ze do niego przyszlam (z bolami trwajacymi od dwoch dni) zamiast sobie wziac nospe najpierw, a potem jak mnie badal, to sie normalnie poplakalam z bolu. Mogl mnie uprzedzic, ze musi siegnac do szyjki macicy, a nie rzucac uwagi w stylu: "no wie pani? a co bedzie przy porodzie? wie pani, jak wyglada porod, widziala pani kiedys noworodka?"... Wkurzyl mnie tym do reszty. Mam wrazenie, ze tratkuje pacjentki jak idiotk, przynajmniej mnie :( Dlatego bardzo Was prosze o pomoc, bo nie chcialabym po raz kolejny zmieniac lekarza! Bede wdzieczna za porady!

reklama
Nie znam tych lekarzy, wiec nie polece zadnego z nich. Ja chodzilam do Palaszewskiego w ciazy (na Goleszowska) a normalnie chodze do Kasinskiego (na Raclawickiej) ale zebym byla super z nich zadowolona to tez nie. Ale zaden nigdy mnie tak nie potraktowal jak Ciebie!! Oni sa naprawde bardzo sympatyczni

magitka no kompletny cymbał! Ja jestem zdania, że powinnaś na niego napisać skargę.
Ja niestety osobiście, nie znam żadnego z lekarzy do których jesteś zapisana. W Lux-medzie z pełną odpowidzialnością mogę polecić dr. Barbarę Marek tylko, że ona przyjmuje w Alejach w budynku Compensy. Plusem jest to, że przyjmuje pięc dni w tygodniu po prawie siedem godzin, krótko czeka sie na wizytę u niej. Mną sie opiekowała przez prawie dwa lata dzielnie wspierając po obumarłej ciązy. Przygotowała mnie tez bardzo zetelnie do kolejnej ciązy. Ja niestety nie mam juz abonamentu w luxmedzie, ale jeżeli będe musiała skorzystać z prywatnej wizyty to tylko u niej.

Kurcze, to moze faktycznie sprobuje u dr Marek.. Tylko ze Lux-Med w Alejach to ode mnie strasznie daleko, ja mieszkam na Brodnie, czyli kompletnie druga strona Warszawy.. Przemysle to jeszcze, w kazdym razie serdeczne dzieki za odpowiedzi!!

ha ha to ja z Zacisza jeździłam do niej:tak: Podobna odległość. Zawsze złożeczyłam na to, ale po wizycie za każdym razem stwierdzałam, że warto. Nie odpuszcza skargi pacjentki na zmiany w pochwie, zaraz sugeruje leczenie partnera - ja potrzebowałam dwóch lat, żeby ktoś zauważył, że mam przewlekły stan zapalny - takie konowały mi sie trafiały! A na odchodne zrobiła mi komplet badań, żebym miała wszystko podsumowane, bo a nuż w tym cyklu... i było w kolejnym. Lekarz z sercem na dłoni do pacjentki:-)

Dziewczyny i jestem troche w szoku bo bylam Na Szernera ale nie wiem u kogo w koncu.Taki siwy starszy pan.On mi tez nie przypadl odrazu do gustu.I nie wiem gdzie isc? Jestem w ciazy czekam na wyniki badan i przydalo by sie w koncu tez kogos konkretnego znalezc.Na liscie jest 11 ginekologow i jak tu trafic w odpowiedniego????Wolalabym jak najblizej domu mieszkam teraz na Targowku

Hmm... Dr Słodki jest siwy i starszy (przynajmniej sprawia wrazenie starszego, przez to, ze siwy). Jesli nie jestes zadowolona, upewnij sie, czy to nie on. :no:

Witaj zatem sąsiadko, Iwonko:-) Z Targówka to mamy jeszcze całkiem dobry dojazd - samochodem trasą Torunską, a komunikacją to 517 w Aleje do budynku Compensy. Wiem, że to nie jest blisko, ale chyba lepiej mieć dobrego dalej niz do d**y ;-) blisko! Badania typu krew, USG można zrobić w dowolnej przychodni Lux-med a tylko zaznaczyć, żeby dostarczyli w określone miejsce. A na tego Szernera z Targówka to dojazdu miejską komunikacja też wcale takiego super nie mamy.
A ja dodam, że przetestowałm pania dr. Marek w róznych sytuacjach - wycinała mi duże znamie z pachwiny (było troche nie przewidzianych zdarzeń przy tym i p. dr wykazała sie wielka elastycznością, wyrozumiałościa dla zestresowanej pajentki, i profesjonalizmem), przyplatały mi sie po pobycie szpitalnym jakies straszliwe bakterie - leczenie natychmiast mnie i męża, a poniewaz byłam tuż przed wyajzdem na długie wakacje to dostałam jeszcze listę co kiedy zrobić jakby cos dalej nie tak - tak na wszelki wypadek żeby wakacje mimo wszystko były udane:-);
po obumarłej ciąży nie pocieszała mnie możliwościa zajścia w kolejną tylko doradziła co zrobić żeby lepiej stanąć na nogi i sobie poradzić z dniem dzisiejszym.
JA gdyby, nie to że prowadzenie ciązy bez abonamentu w każdej prywatnej przychodni jest niestety kosztowne, to pwoerzyłabym swoje i dziecka zdrowie tylko jej!

reklama
Wiesz nie zwróciłam uwagi na to wcześnie:dry: Ale teraz jak na stronie przeczytałam ....Salam Salti ... to nie wiem. Nie znam nikogo kto by tam chodzil. A po doświadczniach mojej przyjaciółki w prywatnej przychodzi niezbyt dużej, gdzie Cioci lat 85 zdiagnozowano przekrwienie watroby, zaawansowaną cukrzycę, zaplikowano stosowne leki i zainkasowano prawie 1000 zł - za dwa dni ciocia zasłabła, zawołali interniste naszego przyjaciela który podwazył diagnozę, skrytykował jakośc badań i zdiagnozował nowotwór! Ciocia wylądowała na Banacha gdzie potwierdzono diagnozę naszego przyjaciela!:shocked2::baffled: Ja sie boję nie sprawdzonych miejsc prywatnych - nie dość, że płacisz kasę ogromną to jeszcze moga zaszkodzi!
Ja sie zapisałam do przychodzni pryszpitalnej na Karowej. Co prawda czekałam prawie trzy miesiące na wizyte i ide 27 września na pierwszą. Dr Marek zostawiam sobie tak na wszelki wypadek :cool2:, a w razie nagłych komplikacji będę siestawiała w izbie przyjęć na Karowej.

Do góry