reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Zanetka. Tak naisane jest, że od 28 dnia, ale nasza pediatra mówiła żeby się tym nie sugerować. Najwyżej rozbić np. 4 krople 5 razy dziennie zamiast jak w ulotce 8 kropli 4 razy.
Moja mała też ekspresowo opróżnia pierś - za to je co 2 h.

reklama
Kuba też ograniczył picie z 30 minut do 5-10 :-)

Matki Polki weźcie mi pomóżcie! Czym smarujecie pupy waszych dzieci podczas zmiany pieluszki? Ja od szpitala smarowałam linomagiem maścią (ten zielony), ale właśnie się zastanawiam czy nie wystarczyłaby zwykła wazelina albo może krem bambino? Sama nie wiem... Wszystko ok, ale gdyby te opakowania linomagu nie były takie małe :sorry2: help!

Eve- ja smaruje pupe zwykla wazelina, a jesli cos sie zaczyna dziac to sudokremem lub bepanthenem.
Blekinge- kiedy malemu sie uleje, odczekuje jakies 5 minut i zaczynam na nowo karmic.
Domik-&&&&&,
Co do diet to nie pomoge, bo karmie butla, wiec jem wszystko:-)

Ostatnia edycja:
EVE ja wyrodna matka niczym nie smaruje przy zmianie pieluchy :-p po kapieli lece tylko Cortina ciekla parafina lub Oilatum kremem, jak tylek czerwony to sudokremem miejscowo :-)

ZANETKA Cortin je 10-15 min po czym spi 2-4h wiec podejrzewam ze sie najada :tak:

chce mi sie czegos dobrego tylko nie wiem czego :confused: starszne to !

DOMI no nieeeee mialas dostac srebrnego porshe jako nagrode za najdluzsza ciaze lutowa a ty chcesz dziaj rodzic ?:baffled: zawiodlas mnie !:-p haha zartuje lekkiego porodu bejbe ci zycze :-)

Kurcze ja też się zaczynam zastanawiać czy wysypka małej to jakaś reakcja alergiczna bo dzisiaj zauważyłam że krostki ma też na dekolcie i rączkach :-( e

Domikcw & & &

o boshhhhhhh!!!!!!!!!!!! nie wierze! moje dziecko śpi już ponad 2 godziny!!!:szok:czyli te męki były spowodowane na bank czymś z diety (chyba ta cholerna wit k bo dziś nie podałam/ jeśli to to, hmmm jest dylemat).a ja zamiast z nim pospać to czatuje i licze ile już śpi<lol>

ja smaruję pupę na zmianę albo zwykłym bambino albo linusiem najzwyklejszym kremikiem. bo kąpiemy co 2gi dzień.

smoniczka - oby to były tylko potówki&&&&&&&&

domikcw chyba już można Ci gratulować???????:-)

DRIMUS to pewnie ta gooowniana K :angry: masa dzieci po tym cierpi ! a koncerny zarabiaja :wściekła/y:
Tak kochana w 3 tyg Cortin wisaial na cycu i jadl, akurat byla u nas polozna i zapytalam o kryzys 3 tyg mowila ze wlasnie w 3-4 tyg mleko sie zmienia :tak: jadl, prezyl sie, plul cyckiem, znowu ciagnal i tak w kolko karmialam go co godzineeee :szok: masakra ale przeszlo i znow jest dla Mamusi milym i fajnym Cortinem jak ma dooopke sucha i brzuch pelny ;-)
jesooo jak kolesiowi wiele do szczescia nie trzeba :-p

reklama
No to mnie trochę uspokoiłyście. Pewnie doszła do wprawy i teraz tak szybko je:-D
Ja smaruję pupę wazeliną, puki co nie było potrzeby smarować czymś mocniejszym. ;-)

Domikcw trzymam kciuki za szybki poród &&&&&:-D

edit:
Cortina to może u mnie to ten kryzys 3-4 tygodnia? Malwinka też się przy jedzeniu pręży, wypluwa cyca, popłakuje...

Ostatnia edycja:
Do góry