reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

martuszko słodziak z Felusia:-)
Ania po twoim opisie wygląda jakby ci się wody sączyły mam w tej ciąży problem z nietrzymaniem i inaczej to wygląda ale od wód nie jestem specem nie jestem bo z Julą nie odeszły mi wody miałam tylko bolesne skurcze

reklama
Doczytałam co Ania napisała- ja od 2 tygodni też mam takie coś, że jak już wydaje mi się, że skończyłam sikać a tu leci dalej.. Do tego czuję często ogromne parcie podczas oddawania moczu w podbrzuszu i krzyżu jakbym okres miała dostać. Za pierwszym razem myślałam, że to wody. Sorki za tak szczegółowy opis hehe:-pPytałam o to gina, powiedział, że na tym etapie to normalne:confused:

ja właśnie zaglądnęłam tu po to by zapytać czy macie tak, że zrobicie siusiu a tu nadal leci (nie bede powtarzac tego co poli bo chodzi mi własnie o to samo) Ostatnio wydaje mi się że mam cały czas mokro ale nie wydaje mi się że to wody, może na tym etapie znów się wydzielina zwiększa?

dobry wieczór :)
strasznie męczący weekend za mną, mam nadzieję, że w tygodniu uda mi się jakoś zregenerować siły :p

orchidea ja jestem na slawistyce (konkretniej - serbistyce), więc podobne klimaty, bo rosyjskiej literatury i języka też mieliśmy całkiem sporo. Słowiańskich imion niestety jednak nie udało mi się przeforsować, choć chciałam, żeby synek miał na imię Igor lub Dymitr :)

martuszka Feluś jest prześliczny! Zdjęcia-cuda, nie mogę się napatrzeć ^^

uciekam odsypiać, powodzenia rozpakowującym się, mam nadzieję, że niedługo będą jakieś wieści o nowych lutowiątkach :)

Martuszka, cudny Twój szkrabek:tak:
dzisiaj wybraliśmy się do mojej mamy na obiad i przy okazji zapoznać Laurę z psem rodziców, to owczarek niemiecki i niekoniecznie toleruje małe dzieci, strachu miałam pełne gacie:-Dale niepotrzebnie, Maksiu zdziwiony, nie wiedział co się dzieje, na początku jakby się bał a potem podchodził żeby zobaczyć, dałam mu powąchać rączkę i po kłopocie, chyba zrozumiał, że to dzieciątko i krzywdy nie wolno zrobić;-)a mój Neruś jaki dumny tańcował przy nas:-D
dziewczynki, które borykają się z sączącymi się wodami- mi wody odeszły około godz. 5:30 rano i odchodziły tak sobie do samego porodu to znaczy do następnego dnia godz 13 z minutami:tak:jeżeli będą wam odchodziły tak na poważnie to na pewno zauważycie, ja zanim wyjechaliśmy do szpitala to 3 razy musiałam się przebierać bo mi wkładki poporodowe nie dawały rady:-)i na ip też weszłam mokra bo jak wyszłam z auta to chlusnęło ze mnie jak z wiadra ale wtedy było mi wszystko jedno:happy2:
zmykam nakarmić malutka i położyć ją spać i jeszcze tu wpadnę:-)

Melduję, że u mnie jeszcze jeden incydent ale ni cholery nie wiem czy to wody.

Teraz chodzę z pełnym pęcherzem i nic mi nie leci a na pustym leciało i mam rozkminkę..

Nic z rana pomykam do apteki po taki test o ile go dostanę Al Sense Kit 3 wkładki za 50 zł albo papierki lakmusowe czy jak im tam bo mocz a wodyy maja inne ph i się okaże czy to wody czy niee

Jak wody to na ip jak nie wody to czekania ciąg dalszy.

U mnie raczej tyle tego co na łyżkę od zupy a nie aż tyle by ciekło po nogach wtedy człowiek nie miał by problemu z rozróżnieniem.

Nic mykam do wyrka, bo i tak nic ciekawego nie wymyślę... zwarta i gotowa jestem

Spokojnej nocy wam...

Ania1973G, cytuję za lutowym MjakMama "Mocz ma bardzo charakterystyczny silny zapach amoniaku i wiadomy kolor. Płyn owodniowy natomiast pachnie lekko słodkawo i ma zabarwienie różowawe, jak woda lekko zabarwiona mydlinami - wkładka będzie wyglądać inaczej niż po sączeniu się moczu"
Pani Prezes wpisuję się do rodzenia 6 lutego, jutro pakuję torbę do końca, we wtorek stawiam się w szpitalu a w środę rodzimy. Która rodzi ze mną?

Lorena 3mam Cie za slowo :-p jak nie urodzisz 6.02 bedzie kara :-D
To kto bierze 7.02 ?
Ja zamawiam 8.02 na urodzenie Cortina :-D

reklama
Do góry