MAMY PRZEDSZKOLAKOW !
macie zamiar posylac dzieci do przedszkola czy przetrzymacie w domu jak mlodsze rodzenstwo sie pojawi ?
My na pewno będziemy posyłać Szymona do przedszkola . Przede wszystkim dlatego, że je lubi i myślę, że to może być dla niego ważna własna sfera, w żaden sposób nienaruszona przez młodszego brata. No i dla wygody mojej też...
aha dziewczyny a bierzecie smoczek? Bo ja niby nie mam napisane żeby wziąć ale może przemycę a nuż się przyda...
Biorę, na wszelki wypadek, choć nie jestem zdecydowana, czy będziemy używać...
Bella, zachowanie teściów nie do pojęcia. Moja teściowa już sama z siebie zapowiedziała, że na początku będzie zajmować się głównie Szymonem, żeby nie poczuł się odrzucony. Młodsze nie odczuje, a starszemu może pomóc w nowej sytuacji .
I zabiłabym, gdyby ktoś poważnie chory przyszedł w odwiedziny do malucha. Oswajanie z zarazkami - jak najbardziej, ale w granicach rozsądku, a nie od razu z grubej rury z nie wiadomo jaką infekcją... Szczególnie że maluchy tuż po porodzie są szczepione.
Ja jestem po wizycie, zaraz coś skrobnę we właściwym wątku.
Wam też się dzisiaj tak chce spać cały dzień? Ciągle ziewam... W TV leci akurat Władca Pierścieni, jak znalazł na leniwy wieczór ^^. Idę zalec na kanapie .