reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Meriderka, moze i masz racje, jakos dzis rozzalona jestem, moze powinnam w pracy powiedziec wtedy nie bede sie musiala kryc z niektorymi dziwnymi zachowaniami:) zaczna szukac kogos na moje zastepstwo to latwiej mi bedzie ze zwolnieniami:)

reklama
Ja właśnie wróciłam z apteki z garścią porad od pani farmaceutki:-) I w sumie cieszę się, że zapytałam ją o kilka rzeczy, bo teraz jestem spokojniejsza. Zapytałam o krem do twarzy który uzywam-Vichy Normderm... i okazało się, że nie można go absolutnie używać, ponieważ zawiera [FONT=&quot]retinoidy, które mogą wywołać wady rozwojowe u dziecka [/FONT]:szok: No i ogólnie doczytałam, że [FONT=&quot]lekarze bezwzględnie odradzają stosowania peelingów w okolicy brzucha oraz ciepłych i długich kąpieli. Nie wolno stosować kosmetyków z retinolem, witaminą A, C, z kwasami owocowymi i kwasem alfaliponowym. Mogą działać poronnie[/FONT].
To taka garść porad ode mnie.... Być może o tym wiedziałyście dziewczynki, ale coś dla tych, które tak jak ja nie miały zielonego pojęcia;-)
Pozdrawiam

cześć dziewczyny.
wpadłam się przywitać i powiedzieć, że chętnie dołączę do waszego grona... co prawda ja póki co tak ostrożnie bo dopóki nie zobaczę na usg, że wsio ok to taka ostrożna i zestresowana będę hehe na wizytę pewnie się umówię jakoś za dwa tygodnie do polskiego lekarza, żeby sobie pooglądać co tam się dzieje. no a chcę, żeby już było ładnie widać, a póki co to dopiero początek więc może być bieda. no bo w ogóle to w chwili obecnej mieszkam w Irl.
dwie kreseczki zobaczyłam w sobotę pierwszy raz, we wtorek zrobiłam drugi test na potwierdzenie :)

dzień dobry:) chyba dopiero na zwolnieniu będę z Wami na bieżąco:-D teraz nie dam rady:no:

widzę że znowu nowa mamusia dołączyła a więc witaj agnieszkaala:-)

jagódka przesyłam moc pozytywnych fluidów!!!!! wypoczywaj ile możesz:tak: a fasolka niech rośnie zdrowo!!!

a w temacie pracy widzę że nie tylko ja mam dylematy:baffled: ja mam małą różnicę między dziewczynkami, w obu ciążach byłam na zwolnieniu, wprawdzie po macierzyńskich wracałam ale i tak się dużo tego czasu w pracy nie uzbierało...teraz nie umiem po prostu rzucić L4 choć tak byłoby najlepiej dla naszej rodzinki...poczekam ile będę mogła - wiem że tego nikt nie doceni, wiem że i tak będę na cenzurowanym, ale dla spokoju własnego sumienia popracuję jeszcze jakiś czas. Jak nieraz myślę o tym wszystkim, że pracująca mama w naszym kraju zawsze ma pod górkę, bo zawsze się to komuś nie spodoba i nieraz musi ponosić przykre konsekwencje tylko dlatego że zdecydowała sie zostać mamą,a z drugiej strony trąbią w mediach o starzejącym się społeczeństwie i niżu demograficznym to podnosi mi się ciśnienie:angry:

reklama
Gosia, witaj :-) gratulacje :-) jestesmy krajanki :-)

patki znowu w Irlandii nie ma czegos takiego jak zwolnienie bo jestes w ciazy, bierzesz normalne zwolnienie jakbys byla chora i to jest czas odliczany od Twoich uprawnien na dni wolne od pracy z powodu choroby. Co tydzien idziesz po nowe zwolnienie, na tydzien. Jesli sytulacja sie przedluza wtedy przechodzisz na zasilek dla chorych, ktory nie jest wysoki.

Co kraj o obyczaj :-)

Uciekam na ten moj samolubny obiad bo juz mi brzuszku zaczyna burczec :-)

Milego dnia dziewczyny!

Do góry