wiecie co ja też uważam, że nie ma się co nakręcać ze szczepieniami. Zuzia24 nasza GP nie zaszczepi nawet przy lekkim katarku - na szczęście. w ogóle tak fajnie szczepie, że o wiele mniej krzyku niż w Pl u pielęgniarek. szybko szybko i po bólu, a nie rozczulanie się... a co do skojarzonych to nie jest prawdą, że w Europie zach. mają lepsze - tutaj dają dokładnie te same co w Pl, ta sama firma, ten sam skład. upewniałam się bo zaczynaliśmy szczepienia w Pl i kontynuowaliśmy już tutaj po powrocie. gdyby szczepienia były takie złe to by z nich zrezygnowano, a tak nie jest. ale faktem jest, że wiele jest przesadzone i rozreklamowane, żeby firmy farmaceutyczne mogły zarobić. tutaj np. nie szczepią ani na rota, ani na ospę - jak dla mnie dobrze bo co za dużo to niezdrowo. w standardzie jest to co ja bym dała i w Pl. no może w Pl zamiast skojarzonego bym dała standardowe bo to moim zdaniem szkoda kasy, a ochrona ta sama.
wiecie co - pierwszy raz od czerwca zabrałam sie za robienie mięsnego obiadu (mąż cały czas gotował, a na wakacjach w Pl mama...). mdli mnie nadal jak na to mięso patrzę, ale jest postęp - nie lecę od razu wymiotować tak jak to było wcześniej
przywieźliśmy pełną walizkę ciuszków po Mikołaju i teraz trzeba to rozpakować :/ a z tym się wiążą porządki bo miejsca w szafach brak hehe dobrze, że mamy ciuszki uniwersalne i chyba tylko 3 niebieskie pajacyki to będą do dzieciaczka bez względu na płeć tak jak wcześniej chciałam koniecznie wiedzieć co będzie tak po wylądowaniu w Pl w szpitalu stało się to dla mnie zupełnie obojętne - wtedy się tak przeraziłam, że chciałam tylko usłyszeć, że z dzieckiem wszystko dobrze i poznanie płci zeszło zdecydowanie na ostatni plan. ważne, żeby było zdrowe...
wiecie co - pierwszy raz od czerwca zabrałam sie za robienie mięsnego obiadu (mąż cały czas gotował, a na wakacjach w Pl mama...). mdli mnie nadal jak na to mięso patrzę, ale jest postęp - nie lecę od razu wymiotować tak jak to było wcześniej
przywieźliśmy pełną walizkę ciuszków po Mikołaju i teraz trzeba to rozpakować :/ a z tym się wiążą porządki bo miejsca w szafach brak hehe dobrze, że mamy ciuszki uniwersalne i chyba tylko 3 niebieskie pajacyki to będą do dzieciaczka bez względu na płeć tak jak wcześniej chciałam koniecznie wiedzieć co będzie tak po wylądowaniu w Pl w szpitalu stało się to dla mnie zupełnie obojętne - wtedy się tak przeraziłam, że chciałam tylko usłyszeć, że z dzieckiem wszystko dobrze i poznanie płci zeszło zdecydowanie na ostatni plan. ważne, żeby było zdrowe...
Ostatnia edycja: