reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

a ja czuję, że będzie dziewczynka:-D nawet ubranek nakupowałam dla dziewczynki:-) jak będzie chłopczyk też się nie obrażę.
gotuję właśnie barszczyk ukraiński..chodzi za mną kilka dni:-D

reklama
Witam się obiadowo, właśnie pochłaniam kopytka:-)
Mężulek dzisiaj wybywa do kuzyna do czwartku więc mam wolną chatę. Z jednej strony się cieszę, że pojedzie bo ogarnę chałupkę (jak on jest w domu to mi się nie chce, czasu mi szkoda) ale z drugiej strony jeszcze nie pojechał a już tęsknie.
Co do przeczuć to jak zobaczyłam dwie kreseczki to pierwsza myśl jak mi przyszła do głowy to to, że będzie chłopak:-) mąż natomiast mówi, że dziewczynka więc u nas zdania podzielone:-)

Smoniczka..ile ja bym dała za kopytkaaaa:szok: Wiecie co, zaczynam się zastanawiać, czy nie iść na jednorazową wizytę do gina, który ma lepszy sprzęt niż mój prowadzący..Jeśli na następnej wizycie nie poznam płci, to wybiorę się na 3d.. Bardzo bym chciała już wiedzieć, że to napewno dziewczynka:)

Ja na początku byłam pewna, że będzie chłopak...później mi się zmieniło i czułam, że będzie dziewczynka...a teraz znowu mi się zmienia na chłopaka...:szok: chyba oszaleję z tymi przeczuciami ;-) chciałabym dziewczynkę, a mąż chłopca, ale mówi ciągle z takim wyrzutem, że na pewno będzie dziurawiec :-D mi to w sumie już wszystko jedno, jak będzie chłopak to nie będę musiała kupować ani jednego ciuszka, bo dostanę po siostrzeńcu, który ma obecnie 4 i pół miesiąca :tak:
Co do obiadu, to ja miałam już zrobione kotlety siekane z kurczaka z serem, tylko obrałam ziemniaki (z zapasem, żeby później zrobić kopytka), a do tego zdrowa suróweczka z warzywek ;-)

Dzień dobry!
Za mną troszkę poszarpana noc - Zosieńka dba, żeby mama za dużo nie pospała:-p potem z rana szybkie wybieranie się, bo musieliśmy kilka rzeczy załatwić na mieście, a że to ok. 30 km w jedną stronę i nie opłacało się wracać do domu, to zdecydowaliśmy że będziemy koczować do wizyty.Drogą Zośka znowu wymiotowała:( istny szał ciał - chyba coś przeczuwałam bo wzięłam ubranka na zmianę. Zrobiliśmy sobie mini piknik w parku, aż w końcu zadzwoniłam do ginka czy nie da rady mnie przyjąć troszkę wcześniej i udalo się przesunąć wizytę prawie o 1,5 godziny! Tak się ucieszyłam... Teraz siedzę już w domku i zbieram siły, bo padam ze zmęczenia:sorry2:

Zastanawia mnie te usg połówkowe..bo gin nic o tym nie wspominał..Następna wizyta dopiero po skończonym 20 tygodniu. Może nie będę mieć tego badania? Tym bardziej, jak już pisałam. mój gin ma taki starszy sprzęt do usg..Nie wiem co myśleć..
Patik- gratuluję udanej wizyty:)

Witam.
Ja czułam i czuje kobietkę... za 6 tygodni zobaczymy czy mam rację czy nie.
Byłam dzisiaj w pracy i jutro też pójdę... Mąż mnie znowu zdenerwował. Tak nam się spodobał ten basen że w tym tygodniu znowu się wybierzemy. Chyba w czwartek. Od jutra do niedzieli mnie nie będzie bo jadę na krótkie wakacje a tam internet tylko stacjonarny... :(
Mam strasznie zboczone sny ostatnio... Aż wstyd się przyznać... Zabieram się za sprzątanie i pakowanie. I samochód muszę posprzątać bo w środku bałagan...

Patik gratuluję udanej wizytki. Synka;)Poli, to usg ma na celu sprawdzenie organów malucha, budowy, budowy serduszka. Takie ogólnie dokładne zbadanie.Ja myślę czy nie iść do pracowni usg secjalizujacej się w badaniu usg w tym badaniu serduszka. Z Iza mialam podejrzenie o jej wadę serca i to byly okropne dwa tygodnie czekania na badanie.Dla mnie to badanie jest bardzo istotne, ale to moje zdanie;)

reklama
dziewczyny to w którym tygodniu dowiedziałyście sie co tam w brzuszku siedzi ? :-)

Ja miałam wizytę na usg 3d w 12 tc i własciwie to byłam tak przejęta tym wszystkim, że nawet sie nie spytałam poza tym to ja myślałam ze to dopiero na usg połówkowym widać albo i później :-D Właściwie to jedyne pytanie jakie zadawałam lekarzowi to czy z moim dzieckiem jest wszystko w porządku, aż w pewnym momencie lekarz chyba sie zdenerwował :-)

A w ogóle to tak czytałam o waszych zachciewajkach :) że dzisiaj wracając z pracy poczułam zapach naleśników i musiałam je mieć.

Do góry