reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Nati wiec dokladnie tak jak u mnie. Cykl 28 dni, ostatnia miesiaczka 29 kwietnia :D
Termin 2/3 luty tak jak piszesz, zalezy na jakim kalkulatorze. Ja obstawiam 3 luty...
Strasznie mi przykro z powodu dzieciatka z ktorym musialas sie pozegnac :(

Bello widze ze i Ty nie mialas kolorowo...

Zycze Wam wszystkim i sobie rowniez zeby nasze dzieciaczki rosly zdrowe!

reklama
Witam z rana, matko ale jestem glodna :D Zaraz ide na jakies sniadanko.
Moje dziecko obudzilo mni o 5.30 - litosci nie ma. Ale weszla miedzy nas i jeszcze godzinke sie zdrzemnelismy.
Od 7 w pracy.... ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Dzieki temu juz o 15 koncze prace i mam jeszcze pol dnia dla dziecka.

Kruszki i Syneczki3 bardzo dziekujemy za zyczenia! Wszystkiego dobrego dla Was!

Witajcie :-)
Mam nadzieje, ze z Wami zostane ale moja ciaza nie jest jeszcze potwierdzona jeszcze ostatecznie ....
Widze, ze sa tu mamuski z Irlandii, bardzo sie ciesze gdyz to moja 4 i ostatnia ciaza i nigdy wczesniej nie natrafilam na "krajanki" na forum ciazowym :-)

Mieszkam w Dublinie od 7 lat, cala moja skromna trojeczka urodzona na wyspie ... mam nadzieje, ze i szczesliwie urodze tutaj moja ostatnia, planowana kruszynke !

Jesli sie potwierdzi to termin bede miala na 13 luty :-):-):-)

Oj bardzo bym chciala z Wami tutaj zostac ... trzymajcie prosze kciuki !

Pozdrawiam Was wszystkie goraco, zycze spokojnej ciazy i cudownego rozwiazania :-)

Gosia witamy:)
ja mam dziś dużo stresu i boję się, że źle wpłynie na maleństwo, okazało się, że z dnia na dzień zamykają przedszkole mojej Izy... i nie wiem co zrobić z mała od rana szukam czegoś nowego ale wiecie jak to jest, człowiek chciałby sprawdzić co i jak i do tego ceny też są zaporowe jednak...

objawów ciąży poza bolącymi piersiami brak i podobnie jak Wy zaczyna mnie to martwić, szczególnie że w pierwszej ciąży wymiotowałam jak kot, że tak brzydko powiem;/

WItaj Gosiu, widze ze masz juz cala gromadke. Zazdroszcze i podziwiam za razem. Ja czasami przy mojej jednej mam dosyc :)
PIszesz o potwierdzeniu u GP czy jeszcze nie robilas testu?

Ja wlasnie wrocilam od GP i uwierzyl mi na slowo hehe. Osluchal mnie, poklepal etc ale testu nie robilam :D Teraz spowrotem w pracy :(

Bello, brak objaow to moze nie powod do zmartwien bo jest jeszcze wczesnie a ponc kazda ciaze przechodzi sie inaczej.. Jesli jednak cos bardzo Cie niepokoi, skonsultuj to z lekarzem, chocby dla swojego zdrowego samopoczucia! Wiem ze czesto szkoda nam kasy na prywatne wizyty ale bedziesz spokojniejsza a co najwazniejsze nie bedziesz mogla sobie pozniej zarzucic ze nic nie zrobilas.

Qrcze wspolczuje Ci problemow przedszkolnych bo wiem jaki to wielki problem jesli nie masz z kim dziecka zostawic.. :( Mam nadzieje ze wsyztsko sie jakos rozwiaze..

Umi ja i tak chodzę prywatnie (płace 180zl za wizytę ale to już inna sprawa) tyle, że najwcześniejszy termin wizyty u mojej gin to dopiero 14 czerwiec;/
na razie bolą mnie piersi i nie mam plamień więc biorę to za dobrą monetę i liczę, że może w tej ciąży będę miała farta i nie będę wymiotować jak kot:(
w pierwszej brałam nawet wit. B6 (jak dobrze pamiętam) na wymioty i dopiero ona mi pomogła!

ale dziwnie jest u Was;]
u nas robi się test w domu "siusiany" lub z krwi w przychodni
i zapisuje do gina który prowadzi ciążę i sprawdza czy ona jest itp. jak jest to umawia na kolejne wizyty zazwyczaj co miesiąc,
z USG jest różnie bo poza obowiązkowymi często robią na początku albo i na każdej wizycie (takie podpatrywanie maluszka);]

Dziewczyny ale mi się zachciało takich domowych frytek:))

reklama
jjjjeeeeeeeeeeeeeeeej nic mi nie mow - tez bym zjadla takie z pOlskich ziemniaczkow :)))) MNIAM!!!

No wlasnie taki "sikany" robisz przewaznie u lekarza rodzinnego ktory prowadzi Twoja ciaze na zmiane z lekarzami/poloznymi ze szpitala :D

Sorki nie moge pisac, napisze pozniej bo mam troszku pracy - buzka

Do góry