reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

witam mamusie!
u mnie masakra- zmiana pogody i ból gowy wczoraj powrócił :(
BARDZO bolało, a dzis juz lepiej, ale głowa ciezka :(
dzis mam najazd: moja siostra z dzidziusiami: chlopczyk 1,5 i dziewczynka 0,5 :-) juz się nie mogę doczekać, chłopczyka widziałam jak miał poł roku, a małej jeszcze wogóle nie widziałam. Tylko na skype. Będę się wprawiać :-):-)
Ciekawe ile z nimi wytrzymam :laugh2:

reklama
Leżę, leżę.... z wierzchu ogarnęłam tylko, odżywkę na włoski nałożyłam i tyle:) Niestety u mnie bez odżywki ani rusz- od października do maja zeszłam z czarnego koloru do jasnego blondu, no i te puszące się kręcone włosy..brr..Nie mogę już doczekać się fryzjera:( aleee odrost..Jeszcze niemal 2 tygodnie..

Czesc. Ja dzis caly dzien w podróży. Przede mna jedna przesiadka do drugiego pociągu i godzinna jazda samochodem. Nie wiem jak ja to przeżyje, bo już sie źle czuje, cos mnie glowa boli i źle mi na żołądku...

Czesc. Ja dzis caly dzien w podróży. Przede mna jedna przesiadka do drugiego pociągu i godzinna jazda samochodem. Nie wiem jak ja to przeżyje, bo już sie źle czuje, cos mnie glowa boli i źle mi na żołądku...

Powodzenia biedaku:( Wiem co za ból, ja w ciąży nawet pół godziny nie zniosę w aucie na naszych polskich drogach..Widzę, że jesteś z Gubina- studiowałam z dziewczyną z tego miasteczka. Byłam też tam jakieś 8 late temu na koncercie punkowym:rofl2:

Klowee jabyłam u mojej pierwszej gin. Powiem Ci że żałuję że mówiła, ale wtedy poszłam z szyjka i to było dla mnie najwazniejsze!
Poli dobrze , że z dzidziolem wszystko oki:)
Dziewczyny czy usg zrobione tydzień po tygodniu szkodzi? Mój mąż namawia mnie na takie tylko żeby zobaczyć dokładnie płeć, wzięło go po wczorajszym dopiero hehe, taki podglad, ale jednak usg. I ja nie wiem czy to nie szkodzi?
Normalne, że ciekawość kusi a jeszcze za przyzwoleniem męża( om jest przeciwny normalnie) ale jednak mam obawy mimo że w szpitalu mialam robione 2 razy w tygodniu a nawet dwa razy dziennie;/

Ja bym poszła ale nie teraz. Dała sobie trochę spokoju tak na wstrzymanie. I dopiero za tydzień, dwa...

a ja powiem, że sen mam twardy - dlatego, że mąż jest lepszy w te klocki i na każdy płacz reagował on i wstawanie nocne to była zdecydowanie jego działka hehe

U nas wystarczyło że Młody się poruszył a ja już to słyszałam. Mąż za to śpi i nie przeszkadza mu nic krzyki, płacz po prostu nieprzytomny :)

mam nadzieje że będzie tak jak mówicie i zmieni się to moje spanie wraz z pojawieniem się maluszka. Na meża nie mam co liczyć... śpiąc 160km od domu raczej nie wstanie do płaczącego dziecka:) chyba że w wekendy to wtedy będzie napewno wstawał. zresztą juz mi sam o tym mówił i dopytywał czy mu wszystko z moją mamą pokażemy i żeby mógł sam przewijać kąpać itd. Jest bardzo chętny do pomocy:) Ciekawe tylko czy to nie bedzie słomiany zapał?

Mój Mąż od urodzenia do 7 miesiąca kąpał Synka. Ja po tym 7 miesiącu jak mąż wyjechał za granicę. Teraz jak już jest w Polsce też kąpie. To jest jego obowiązek a ja mam chwilę dla siebie a dla nich jest to świetna zabawa. Z drugim dzieckiem też tak będzie że kąpanie na pewno będzie należało do Męża.

Powodzenia życzę ja miałam rano mdłości ale jakoś zasnęłam i przeszło...

Ah widze ze wszytskie mamy te same problemy bóle głowy ... niechęc do podróżowania . A tak zapytam co robicie czy tez bierzecie na bół głowy ? bo ja ogólnie nic nie biore ale jak juz budze sie 2 dnia z tym samym bólem to ratuje sie amolem choc średnio znosze jego zapach . a tak na uboczu zapytam o kwestie płci dziecka - moja sasiadka namawia mnie bym poszła do jej lekarza bo jej córce już w 13 tygodniu potwierdził synusia i faktycznie był synuś - mój lekarz mówi ze najpewniejsze to po 20 tygodniu choc nie zawsze , a czy któras z was zna juz może płec ?

Ah widze ze wszytskie mamy te same problemy bóle głowy ... niechęc do podróżowania . A tak zapytam co robicie czy tez bierzecie na bół głowy ? bo ja ogólnie nic nie biore ale jak juz budze sie 2 dnia z tym samym bólem to ratuje sie amolem choc średnio znosze jego zapach . a tak na uboczu zapytam o kwestie płci dziecka - moja sasiadka namawia mnie bym poszła do jej lekarza bo jej córce już w 13 tygodniu potwierdził synusia i faktycznie był synuś - mój lekarz mówi ze najpewniejsze to po 20 tygodniu choc nie zawsze , a czy któras z was zna juz może płec ?

Kochana, wejdź w wątek "lista lutówek", tam zobaczysz, ile z nasz już poznało wstępnie płeć. Ja na usg genetycznym w 12 tyg usłyszałam od gina, że jemu to wygląda na dziewczynkę;)
Mnie też męczą bóle głowy, zwłaszcza wieczorne, też nic na to nie biorę..Zauważyłam, że jak rano wypiję kawkę to ból mnie raczej omija

A tak zapytam co robicie czy tez bierzecie na bół głowy

ja nic nie biorę :( apap i tak mi nie pomoże :(
mnie przez cały lipiec, jak były te upały, głowa bolała prawie codziennie :(((
mam niestety migreny na zmiany pogody, to jest jakis koszmar, nic nie pomaga, boli tak stasznie, mdli i jestem wyjęta z zycia.

Mi lekarz w 12 tygodniu powiedizał płeć :) bylam w szoku, mam nadzieję że mój chłopczyk nie zamieni się w dziewczynkę :))))

reklama
Ja biorę czysty paracetamol ponoć najmniej szkodliwy.
Dziewczynki mam pytanie, jak byłam w drugim miesiącu ciąży miałam sen, że mamy chłopca i kłóciam się z mężem o imię. Imię o które walczyłam to Oktawian i powiem wam szczerze że tego imienia nigdy wcześniej nie słyszałam. Myślicie, że to jakiś znak:-)?Jak wam się widzi takie imię?

Ostatnia edycja:
Do góry