sylwia_m18
Fanka BB :)
Kurde ja mam trochę za daleko do Warszawy :-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jak się karmi piersią to kupa w zapachu to pachnie ślicznie w porównaniu do tej gdy się karmi mmbuahha ale się usmiałam dobre
mój mąż też wrażliwy na te kupkowe zapachy i nie wiem jak on to zniesie ;-)ale podobno kupka od swojego "pachnie" inaczej;-) hahaha Tak czy inaczej- ta (NIE)przyjemność go nie ominie
a u nas są DADY z biedronki i sprawdzają się rewelacyjnie, do tegu nie używam żadnych sudocremów czy pudrów tylko na co dzień mąkę ziemniaczaną i dzięki temu nic się nigdy nie działo, a sudocremu mam cały wielki pojemnik 500ml chyba i nawet go jeszcze nie otrorzyłam. Czasami jak coś sie lekko czerwonego robi to delikatnie posmaruję kremem na odparzenia, mam mnustwo próbek które dają np w rossmanie podczas zakupów czy wysyłają w paczkach np z bobo vityU nas też na 100 % będą pieluszki jednorazowe i to w dodatku tylko Pampers. Przy Starszym próbowalśmy tez innych firm, ale dla nas były zdecydowanie gorsze, albo przeciekały, albo z siusków robiła się bryła . A w Pampersach siuski jakoś równomiernie się rozkładają i pieluszki są przewiewne (pupcia małego w Pampersach + kremik Sudokrem - nigdy się nie odparzyła).
Niektóre pieluszki tak jakby były z ceraty i skóra nie oddycha
nati - u mnie też mąż nie miał większego problemu z przewijaniem :-) Owszem, troszkę mu się buzia czasami skrzywiła ale zrobił co miał Pierwsza kąpiel też należała do Niego
ja w szpitalu nic nie dostałam tylko mase ulotek. Ale smoczek też mi się nie przydał bo młoda woli kciuka, przy kolejnym dziecku nie dopuszczę do ssania kciuka tylko od urodzenia będę dawała smoczka, butelki też się nie przydałysylwia nie musisz kupować smoczka! ja nie kupowałam właśnie o to chodzi, żeby zobaczyć jakie jest dziecko, a nie wydać na coś ponad 20zł co się nie przyda. nie każde dziecko wymaga smoka.
nooo... ale jest wątek o pielęgnacji więc możemy tam o tym podyskutować :-)
ps. w szpitalu też dostaniecie próbki i smoka raczej też więc będzie można wypróbować najpierw na próbkach co dziecku pasuje i to kupić, a nie wyrzucać kase.