reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Mnie brzuchol boli tylko momentami, podobnie (ale inaczej) jak na okres + ukłucia w podbrzuszu. Czasem czuję też jajnik. No i brzuch jest wzdęty, czuję mrowienie jakby się w środku rozciagała macica:)
A zastanawiałyście się już, do kiedy będziecie pracować? Ja raczej już od września wybiorę się na odpoczynek ze względu na stresującą prace..

reklama
Cześć dziewczyny!
U mnie ostatni okres 5.05, owulacja 19.05 (prawdopodobnie), termin coś koło 10 lutego wychodzi. Brzuch pobolewa,a le słabiej niż na @. Piersi były nabrzmiałe w pierwszej ciąży, teraz nic, ale przed @ po ciąży też nic się z nimi nie działo więc uznaję, że to normalne. Brzuchol mam wzdęty jakbym była już w 4 miesiącu :szok:

Z kremami na rozstępy uważajcie, bo większość nadaje się do stosowania dopiero po pierwszym trymestrze.

A co do noszenia maluszków pierworodnych, to nie ma zmiłuj, mój mały dopiero raczkuje więc nosić muszę, choć nie przesadzam z tym. Nie przekroczył jeszcze 10kg i w sumie dla mnie wcale nie jest ciężki. Jak ciąża zdrowa to się utrzyma.

Poli zgadzam się z Twoim mężem, ten spadek temperatury to pewnie po przeziębieniu, nie martw się na zapas, na pewno będzie wszsytko ok :tak:

To i ja sie przylaczam;-) Na razie niesmialo, za mna dwa testy ciazowe i dwa razy pozytywny wynik:) Ale dobrze juz sobie wyscielic miejsce u Was, zdaje sie ze sympatycznie tu macie.
:tak:
Innych objawow u mnie brak, tylko sennosc wieksza. Ostatnia miesiaczka 8 maja, owulacja byla 28-29 maja:)
Rocznik 83' mieszkam i pracuje w Szwecji:) Sercem ciagle w kujawsko-pomorskim.

Buziaki dziewczyny

poli0105 no ja właśnie dzisiaj idę na wizytę żeby otrzymać zwolnienie bo moja praca bardzo ciężka fizycznie i stresująca więc nie ma pracy dla mnie u mnie w pracy, niestety i pewnie przez to że będę w domu będe bardziej nerwowa :/ i będe wymyślać głupoty ale z drugiej to dobrze bo będę z córeczką w domu :)

Tonya masz rację jak wszystko ok to dźwiganie nie zaszkodzi, ale moja kluska ma na pewno więcej niż 15 kg ;) więc mam niezłe wyzwanie ;) ale i tak jest bardzo samodzielna, rączki to tylko jak jej źle jest. Wszędzie wejdzie sama.

I dziś znów kiepska pogoda, ale zaraz wskakujemy w kalosze parasol i spacer. Chodź Karola obudziła się z mega katarem, całą noc popłakiwała i marudziła, ale nie ma póki co innych objawów.
Miłego dnia dziewczyny :-)

Asiulinka, bardzo dobrze, odpoczniesz w domu. Ja kiedyś byłam przeciwna szybkim zwolnieniom w ciąży, ale z biegiem czasu widzę, jak w moim zakładzie traktuje się dziewczyny w ciąży.. Nie ma sensu sie poświęcać, skoro i tak nikt tego nie doceni. Mimo, ze to moja praca jest urzędowa to od dawna szukam innej ze względu na straszną atmosferę. Miłego dnia dla Was!
ps. Witamy nową przyszłą mamusię:)

czesc
Dzisiaj znowu pada a u mnie tradycji stalo sie zadosc i dopadly mnie wymioty juz od rana.
Pół nocy nie spałam i teraz boli mnie głowa w dodatku moja córcia zalała mi laptopa i nie działa mi klawiatura i pisze na ekranowej:-(
Witam nowe lutóweczki fajnie że nas przybywa

Dziewczyny czy bieżecie jakieś witaminy?

Witam Pani,
jak samopoczucie?
ja już w czwartek wizyta:))

mnie rano dopadają mdłości takie, że ledwo stoję:(
do tego dziś mam mega ból głowy nie wiem co sie dzieje;/

najbardziej jestem zła, że z tego całego zmęczenia nie mam siły dla córeczki;((

ja pierwszą ciążę całą w domu bo zagrożona od początku, w tej chciałam pracować do końca września jak się da ... ale już teraz mi się nie chce, pracę mam jak już pisałam biurową jednak z racji, że w urzędzie skarbowym to nie za miłą i stresującą.
Zobaczę też co na to moja gin. bo nie prowadziłam u niej jeszcze ciąży (znam ją ze szpitala jak byłam na patologii)

reklama
Witam.

U mnie dziś słonecznie :-) Na niebie kilka chmurek, ale przeważa błękitne niebo :-)

nati
- jeśli chodzi o witaminy, to ja nie biorę nic (tylko folik oczywiście). W poprzedniej ciąży moja pani ginekolog po obejrzeniu wyników krwi stwierdziła, ze nie ma sensu faszerować się witaminami, nie brałam i dzecko urodziło się zdrowiotukie (3140g) :-). W dodatku jestem osobą mniejszej postury i lekarka nie chciała, żeby mój maluch urósł za dużo ;-) - żebym nie miała problemu z jego urodzeniem ;-).

poli - jeśli chodzi o pracę... w poprzedniej ciąży poszłam na L4 na 3 miesiące przed porodem. Teraz mój charakter pracy jest inny - prowadzę własną działalność siedząc w domku, co ma plusy i minusy. Sama reguluję intensywność prac, choć czasami terminy gonią i jest co robić. Tak więc zobaczymy jak będzie.

Czas się zebrac i wyjść troszkę na powietrze :-) Miłego dnia Wam życzę :-)

Do góry