reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Domikcw ja ćwiczę skalpel 1 czyli cały filmik jaki jest na YT to coś ok 40 minut. Skalpela 2 jeszcze nie miałam okazji testować. A to tylko od ciebie zależy co będziesz ćwiczyć i w jakiej konfiguracji.

Agaod buziaki dla Laurki :-)

Agisan a jak te lody robisz? bo ja ostatnio praktykuje zamrażanie napojów:-) kupiłam foremki do lodów w Ikea i zalewam :-D:-D dzisiaj serwuję z czarnej porzeczki.

reklama
Cześć dziewczyny;-) nieśmiało Was podczytywałam, ale bałam się zapisać na ten wątek. Udzielam się głównie na cpp (ciąży po poronieniu). Ale miło by było porozmawiać o troskach macierzyństwa z kobietami których dzieci są w tym samym wieku:tak:
Jestem mamą Oliwki urodzoną 25.02.2013 przez cc. Jeśli nie przyjmiecie mnie do swego grona zrozumiem, bo zżyłyście się przez kilkanaście miesięcy, a ja Wam się wtrącam...

kwiatuszek witamy i zapraszamy:tak: tutaj znajdzie się miejsce dla każdego :-D

A my mamy małe święto dzisiaj. Spakowaliśmy prawie wszystkie bodziaki i rampersy na 62 i przechodzimy na 68 :-D chociaż zależy od rozmiarówki ale z tesco na 3-6 miesięcy body już za małe albo na styk :eek: no i w końcu przeszliśmy na większe pampersy;-) doopcia gigant! Rozmiar 3 :rofl2:

Dzięki serdeczne:tak:;-)
Pierwszą ciąże poroniłam w grudniu 2011 roku. I tak bardzo bałam się powtórki że nawet samo Was czytanie mnie przerażało, że znowu zapeszę... Wcześniej czytałam tydzień po tygodiu jak moje dziecko się rozwija, znałam na pamięć każdy tydzień i szok... Plamkienie, 9 tydzień ciąża obumarła... Gdy zaszłam w drugą ciążę to M musiał mnie uspokajać że będzie wszystko dobrze, ja jeszcze zawsze czytam na necie o różnych chorobach itp itd. I jak się okazało że w ciąży mam Hasimoto to myślałam że osiwieje...
Oliwka przyszła na świat 5 dni po terminie. Na ten dzień miałm planowaną prowokację ale o 6 rano zaczęłam krwawić, okazalo się że odkleja mi się łożysko. Jak lekarz przy mnie zadzwonił żeby szykowali salę bo ma grożącą zamartwice płodu to myślałam że na zawał zejdę.:no::no::no:
Piszecie tu o różnych ćwiczeniach, ja już wróciłam do wagi sprzed ciąży. A przytyłam w trakcie 20 kg. Ale uwieżcie mi jestem tak zestresowaną matką że szok...
W 6 tygodniu po porodzie trafiłysmy z Oliwką do szpitala bo zaczęła mi strasznie gorączkować po szczepieniu. Pediatra stwierdziła że ma zapalenie cewki moczowej na podstawie badania komputerowego i dał 6 tygodniowemu dziecku antybiotyk doustny! Dzięki Bogu podałam tylko jedną dawkę bo się bałam. Jak przyjechaliśmy do szpitala lekarze otworzyli oczy ze zdiwienia że tak małe dziecko dostało tak silny antybiotyk. Co się później okazało że mała nie ma żadnego zapalenia, tylko miała typową gorączkę trzydniową. Na czwarty dzień ją wysypało i temperatura była książkowa. Ale co przeszłam... Jak jechałam do szpitala nie mogłam się zapiąć w spodnie... A jak wychodziłam to musiałam je trzymać w ręcę chcoaż byłysmy tylko 4 dni...

Cześć dziewczyny;-) nieśmiało Was podczytywałam, ale bałam się zapisać na ten wątek. Udzielam się głównie na cpp (ciąży po poronieniu). Ale miło by było porozmawiać o troskach macierzyństwa z kobietami których dzieci są w tym samym wieku:tak:
Jestem mamą Oliwki urodzoną 25.02.2013 przez cc. Jeśli nie przyjmiecie mnie do swego grona zrozumiem, bo zżyłyście się przez kilkanaście miesięcy, a ja Wam się wtrącam...
Witaj mloda damo !
rozgosc sie, najlepiej postaw jakies ciacho tak na zapoznanie ;-)
no i zasnatnow sie czy bedzie siedziala na laweczce czy dolaczysz do matek cwiczacych, bo u nas podzial na dwie grupy ! jak juz pewnie zauwazylas ;-)

hej
u nas nie tak goraco jak w Pl, ale bylo dzisiaj calkiem przyjemnie:)
Dziewczyny ja mam takie pytanie, kiedy moge zaczac podawac deserki Szymonowi??? od niedzieli je marchewke, je ladnie i chetnie i nie podaje mu juz mleka bo najada sie obiadkiem, troszke herbatki wypija po jedzeniu. I zastanawia mnie czy powinnam rowniez dawac mu deserek czy jesli daje obiadek to deser juz nie i odwrotnie- jesli dostanie deser to czy wtedy dac mu normalnie mleko zamiast obiadku??? ot takie moje dylematy zywieniowe... nie chalabym przesadzic z nowosciami:-)
Witam kwiatuszku, zawsze nam milo poznac nowa lutowke:) I tak jak prezes mowi, jakies wkupne ciacho nie bedzie zlym pomyslem:happy2:
A co do straty pierwszej ciazy, jest nas tu kilka po takim przezyciu rowniez- wiec doskonale zrozumiemy twoje obawy i leki:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry