reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Kwasia, jak ja ci zazdroszcze tego karmienia....Az mi sie przykro zrobilo....Felka wywaliło po 2 lyzeczkach kleiku ryzowego z wodą :crazy:
I wcale mu ten kleik nie smakowal....
Dzis dałam 2 łyzeczki male marchewki- smiał sie w głos z radosci. Zeby mnie dobic zjadl po tej marchewce 20ml mleczka. Tak, dobrze widziecie, 20 ml :crazy: Ech, moglo by go nie wywalic po tej marchewce....Juz ja zrobiłabym z niego marchewkowego króla....

reklama
Cortina sposób ze smoczkiem zacny :rofl2::tak:

A ja się zastanawiam, czy moje dziecko to taki egzemplarz, że je zawsze z jednego cycka i nie zajmuje jej to dłużej niż 5 minut. Nawet jakbym chciała żeby dłużej pojadła to zaczyna fisiować, uśmiechać się do mnie, to wtedy już ją daję do odbicia i potrafi przez kolejny 3 godziny nie wołać. Ona się nie domaga drugiej porcji więc i ja też z taką inicjatywą do niej nie wychodzę. Na ostatniej wizycie u lekarza (17.04) ważyła 5200 a teraz na szczepieniu (31.05) równo 6kg. Wiem, że każde dziecko jest inne, ale zastanawiam się czy nie przybrała za mało?

A w ogóle to chciałabym którejś z Was podziękować za przesłanie słoneczka, w końcu mogłyśmy wyjść na długi spacer :-)

ja to wam zazdroszcze tego karmienia, ale w sumie doczekam do tego 5 miesiaca, jak zalozylam za sugestia pediatry. moze ulewanie minie???

no dobra spadam na drzewo...znaczy się spać lecem.

Martuszka a może spróbuj mu zrobić ten kleik na Felutkowym mleku, ja Robercikowi robię właśnie na jego Bebiku (kupiliśmy kleik z Bobo Vity i on nie ma mleka modyfikowanego w sobie) a Ty jaki masz ten kleik? Taki już z mlekiem? Bo może to mleko w nim zawarte uczuliło Felutka, lepiej chyba właśnie robić na tym jego mleczku bo wtedy ma taki sam smak jaki dziecko już zna tyle, że gęste...

A ja zapomniałam się pochwalić, że Madzia dzisiaj zaliczyła pierwszy raz przewrót z plecków na brzuszek. Mordowała się niesamowicie, ale mój uparciuch w końcu dopiął swego :-) Ależ jestem z niej dumna :tak:

ja się tym ulewaniem małego też tak bardzo nie przejmuję, bo na wadze przybiera dobrze ;) gdyby było cos nie tak, to pediatra powinna skierować na usg i sprawdzić czy to faktycznie refluks, dopóki rośnie to jest ok ;) raz uleje mniej, raz więcej, może taka jego uroda ;)

co do placuszków z cycków kurczaka, ja robię tak: papryka, pieczarki cebulka - podsmażyć, cycki pokroić na małe kosteczki, zrobić ciasto jak na naleśniki, dodać do niego kurczaka i podsmażone warzywka, do tego starty żółty ser, wymieszać i smażyć na złoty kolor ;)

smoniczka brawa dla mojej imienniczki :)

ufff nareszcie spokojnie usiadłam!
spaliłam sobie ramiona!! w Irlandii!!
laugh.gif
laugh.gif
tak nam było dobrze na ogródku, że już na plażę nie pojechaliśmy :) Mikołaj pół dnia w basenie, drugie pół dnia latał (trampolina, piaskownica itp). jak na Irlandię to było gorąco!
doczytam was jak się wykąpie :-)

Ja tez mam przypieczone ramionka:)
Moja kluska byla u pani doktor dzisiaj, i po katarze nie ma juz sladu:)))
Smoniczka- nie martw sie ze Madzia malo przbiera, Szymon ma dzisiaj dokladnie 16 tygodni i wazy 6020;-) wiec jest drobniutki, ale przybiera systematycznie wiec mam sie nie martwic.
Martuszka to jesli bezmleczna ta kaszka to robilas ja na Felutkowym mleku? Bo jesli na tym mleczku i go wywalilo to bedziesz miala ciezko mu cos z tych kaszek i kleikow wybrac:( moja kolezanka miala tez problem, dopiero kiedy zaczela na kozim mleku modyfikowanym malemu robic to uczulenie przechodzilo.
A co do banoffee, to jedna z pierwszych rzeczy za ktore pokochalam Irlandie 9 lat temu:))) jest tutaj bardzo popularne:)

Ostatnia edycja:
reklama
Martik- robilam na wodzie ten kleik. Czyli tylko woda i ryz. A popijał mleczkiem dla alergików.
Marchewka tez go chyba uczulila bo za uszkami i na szyjce dzis rano odparzenia. :-(

Do góry