reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Emek właśnie przywiózł z apteki krem "Nappiderm" - będziemy próbować czy na tyłeczek Jaśka podziała;-)

Megi Pegi Nasz wątek jest przeniesiony do Dzieci urodzone w 2013 roku i tam znajdziesz Dzieci urodzone w lutym 2013.

reklama
Wypadało by sie odmeldować... bardzo was przepraszam, ale ostatnio codziennie coś mam do załatwienia, i wszedze musze Antka brać ze sobą, a ten nie zawsze chce współpracować. Na szczęście dzisiaj juz luzik, zaliczylismy mały spacer do sklepu, bo pogoda sie udała. My nie mamy kolek... tzn sa krzyki i płacze, ale to na pewno nie kolki a po prostu kłopoty z gazami i kupką. Podawałam kropelki, ale to było bez sensu, teraz Synuś dostaje herbate koperkową dwa razy dziennie wypija jakieś 10-15ml) i jest mu lepiej. Przesypia noce ładnie, budzi się ze 3-4 razy na karminie, ale potem ładnie śpi. Ponad to u nas bardzo pomaga leżenie na brzuszku, nawet jak na lózku nie chce leżeć, to kłade go sobie na piersi i tak leżymy we dwoje masując mu brzuszek po czym zasnie, albo przekładam go przez kolano, głowke trzymam na jednej dłoni a drugą ręką bujamy brzuszkiem po moim udzie i też mu lepiej, często po tym puszcza bączki i zasypia, a potem przenosze go na łóżko i tak sobie leży i spi. Wydaje mi się, że wyrobił juz sobie kiedy jest noc a kiedy dzień i jakos sobie funkcjonujemy :-) Kikut odpadł nam w 9 dniu i teraz tylko troszke pępuszek krwawi, ale coraz mniej. Krocze też mi się goi powoli, ale czuję poprawę po tej maści z arniki. Na początku troche sie pogorszyło, ale teraz opuchlizna zeszła i czekac tylko zostało az szwy się rozpuszczą.
Mój "Miszcz" o 1 w nocy odwalil niezły numer podczas zmiany pieluszki... nie zdążyłam położyć nowej a on srut.... osrał mnie, łóżko, przewijak, podłogę (w promieniu 1,5m), meble, książki... i z tej ulgi to sie jeszcze zesikał... na szczęście pokrowiec na przewijak i tetrowa pielucha wszystko wchłonęły :-D ale tak sie tej kupy wystraszyłam, że nie wiedziałam, czy sie śmiać czy płakać :-D wszystko w "musztardzie" :-D:-D:-D:-D

Agisan, Patik - ja was cały czas podziwiam za full organizacje przy trójce dzieci, tak was tylko czytam i za głowę się łapię, bo ja z tym moim jednym czasem nie potrafię wszystkiego ogarnąć, a jakbym miała jeszcze 2 to chyba musiałabym sie przed nimi chować :-D

Poli - strasznie mi przykro z powodu Twojego Leosia, całe szczęście nie stało się nic poważnego więc na prawdę jest sie z czego cieszyc i za co dziękować
agaod - i Twoja Laura też biedaczka... zdrówka zycze i szybkiego powrotu do domku!!

Nie wiem co jeszcze miałam pisać... tak długo mnie tu nie było. Czytam was, ale zawsze jak już chcę cos napisac to Tosiek się budzi i już nic nie zrobię... może z biegiem czasu jak wypracujemy sobie bardziej sztywny harmonogram dnia, to będzie łatwiej.
buziak dla was :*

a.... Domi - Gratulacje kochana!!!! Nareszcie się udało :)

my Robercikowi też podajemy herbatkę koperkową i ją uwielbia, nie wypija co prawda za dużo, tak właśnie jak u gnidki 10 -15 ml ale zadowolony bardzo. Kolek puki co też nie ma (odpukać tfu tfu) i też tak jak u gnidki tylko małe kłopoty z kupką i gazami.

A co do pępka to u nas pojawił się problem (w moim odczuciu bo się nie znam) i część pępuszka odpadła, ta zaschnięta ale pod spodem została tak świeża część pępowiny (mokra i śliska) i nie wiem czy to coś nie tak czy nie ma się czym przejmować i ta część też wyschnie i odpadnie? :-( Teściowa mówi, że to zaschnie i nie ma się czym przejmować ale ja się nie znam i stąd te wątpliwości...

my Robercikowi też podajemy herbatkę koperkową i ją uwielbia, nie wypija co prawda za dużo, tak właśnie jak u gnidki 10 -15 ml ale zadowolony bardzo. Kolek puki co też nie ma (odpukać tfu tfu) i też tak jak u gnidki tylko małe kłopoty z kupką i gazami.

A co do pępka to u nas pojawił się problem (w moim odczuciu bo się nie znam) i część pępuszka odpadła, ta zaschnięta ale pod spodem została tak świeża część pępowiny (mokra i śliska) i nie wiem czy to coś nie tak czy nie ma się czym przejmować i ta część też wyschnie i odpadnie? :-( Teściowa mówi, że to zaschnie i nie ma się czym przejmować ale ja się nie znam i stąd te wątpliwości...

U nas zrobił się drugi strupek i odpadł chyba następnego dnia, także nie martw się - tym razem teściowa dobrze mówi :-D

uff, znalazlam nas :) chociaz i tak pozno nas przeniesli :baffled: czekali na domik pewnie:-) przy okazji:gratulacje kochana!

kwasia u nas tez tak bylo z pepuszkiem i ladnie sie wszystko zasuszylo, chociaz jakis tydzien pozniej troszke jeszcze krwi bylo.

agaod fajnie ze wychodzicie! duzo zdrowka dla was, i oby bez takich wizyt w przyszlosci!

martik dzieki za rade o ulewaniu, jak na razie to byl tylko jeden taki epizod, ale jak mu sie w przyszlosci uleje az tyle to zastosuje sie do twojej rady ;-)

My tez spalismy ladnie, wstawalam do niego dwa razy o 2 i 5, a pierwszy cykl przespal ladnie 4 godziny, Coraz czesciej spi mi w cyklach 4 godzinnych i widze roznice w moim poziomie energii. Oby tak dalej :tak:

Bylismy tez u poloznej, maly przybral 1200gr od wyjscia ze szpitala, wazy teraz 4,5 kg wiec ladnie i systematycznie przybiera. Wzrost ma 55 cm ( przy urodzinach 50cm) i juz rozmiar 56 nie zawsze na niego pasuje. Lecimy wiec z 62 i czasem tylko musimy zakasywac rekawy.:-)
Generalnie zostalismy pochwaleni przez polozna, maly ma podobno silne miesnie karku :-p i wg poloznej powinien lada dzien podniesc glowke wiec bedziemy wiecej cwiczyc na brzuszku.

Buziaki dla was i milego weekendu :happy:

A moj bobo od 9 nie spi..zasypia na 5min, odkladam go i placze i tak w kolko..oczywiscie ledwo zipie..zjadlam pol sniadania, wyprasowalam pol koszuli, usmazylam polowe ryby..grr..mam nerwa..nie cierpie takich dni.

Czytam was z tel, inaczej sie nie da..

Kwasia ja też mam Medele mini i jestem zadowolona :-) trochę faktycznie głośno chodzi ale to akurat uspokaja Madzię i ładnie śpi :-D płaciłam za swój 300 zł

hello !

Cortin dosypia w wozku po spacerku a ja pije herbate i mysle o ... o jedzeniu :zawstydzona/y::eek:
boze ja wciaz jestem glodna albo spragniona :sorry:

Laski a ten koperek to jaki ? ekspresowka zaparzona czy taka herbatka Hippa ?

Poli masaka niespanie Leonka, a na spacerku ci nie kimnie na dluzej ?? polozna nie ma jakis zlotych rad albo pomyslu dlaczego tak jest ?

hello !

Cortin dosypia w wozku po spacerku a ja pije herbate i mysle o ... o jedzeniu :zawstydzona/y::eek:
boze ja wciaz jestem glodna albo spragniona :sorry:

Laski a ten koperek to jaki ? ekspresowka zaparzona czy taka herbatka Hippa ?

Poli masaka niespanie Leonka, a na spacerku ci nie kimnie na dluzej ?? polozna nie ma jakis zlotych rad albo pomyslu dlaczego tak jest ?
granulowana Hippa :)

reklama
Cortina, Polozna mam generalnie srednia..a spacery zadkie poki co przez te 3 pietro..wozek ma najlzejszy na rynku a i tak ledwo znosze gondole..Plecy mi siadaja juz :(. Czemu jak Leo w nocy ladnie spi to w dzien jest koszmarnie i odwrotnie?:( mąz znow pozno wroci buu..

Do góry