reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Boję się,że to moje czekanie skończy się na patologi ciąży 2 marca...i nici z porodu naturalnego :-(
No nic mi nie zostaje...nie będę kombinowała bo tylko sobie nadzieję robię,że coś ruszy a tu doopa ;-)

reklama
Witam, kolejna nieprzespana noc za mną:no: Nie wiem jak to możliwe, że sa dni, że Leoś chce cały czas jeść- nie raz karmię go przez 3, 4 godziny prawie non stop..Zrobiliśmy dziś werandowanie 10 min;-) jutro rodzice chcą byśmy na obiad przyjechali, sama nie wiem co robić bo pogoda fatalna:sorry: ale wizja wyjścia wreszcie z domu aż mnie uskrzydliła:-p

Zaczęłam szukać ćwiczeń po porodowych, pora pomału zacząć..Jestem załamana moją figurą- niecałe 8 na plus, a najgorsze to sa rozstępy...Słodyczy nie jem wcale, dla mnie to potężne poświęcenie:eek::rofl2: Ile bym dała za czekoladę:wściekła/y:

kwasia- witaj w domu!
Na_cik- na mnie też nic nie działało, piłam te liście malin jak głupia od 37 tygodnia i co? Miałam ekstremalny bólowo poród

poli ja mam też 8kg na plusie i to sporooo dla mnie :/ co do ćwiczeń poczekaj jeszcze trochę. daj czas na zagojenie się ranom...
do rodziców bym pojechała na twoim miejscu :)
a co do słodyczy - mi tu położna kazała między posiłkami a to jakieś ciasteczko zjeść, a to kostkę czekolady itp. dla utrzymania energii jeśli zdecydowałam się w ogóle karmić

Dzięki Gosia za pocieszenie..No właśnie az się rwę do tych ćwiczeń:sorry: a krocze cięgle spuchnięte..Co dzień biorę tabl przeciwbólową, bo strasznie rwie- zwłaszcza w 1 miejscu gdzie mam kłujące szwy. Czekolady nie tykam, bo jak już zjem to po mnie:confused2::sorry::-p Może się skuszę na jakieś ciastko kruche w takim razie, dla mnie to żadna słodycz;-).

Aleee te moje dziecko śpi:szok: Szkoda, że w nocy taki nie jest hihi

czesc !

Madzienka chyba ty pytalas ile kropli BIO GAI daje, daje 5 kropelek :-)

u nas sniezyca, nici ze spaceru, mlody sie wywietrzyl przy uchylonym oknie, ja chce wiosny !!!!!!

Laski w dwupakach troche wam zazdroszcze, wolalam brzuszek z dzidziusiem w srodku niz moj obecny flak ;-) niby waga ostro zleciala ale ten zwis mnie przeraza :eek::szok::crazy:

w glowie mi sie kreci strasznie, w szpitalu mialam hemoglobine (albo to drugie zwiazane z anemia) niecale 10 moze to od tego ?
albo z braku cukru we krwi :-p ze slodyczy jem ciastka maslane i herbatniki aaa i biszkopciki :-)

Poli ja bym poszla do rodzicow, odzyjesz :tak:

ide szturchnac Cortina, chce go nakarmic i spadam na jakies zakupy, niech tatus sie wykazuje :-p

Dziewczyny, a ja bym ciągle jadła! Zwłaszcza ciasto drożdzowe...Dzis kupiłam chałkę i juz prawie wciągnęłam...

Tez mam zwisa i generalnie ciało mega galareta: nogi, ręce, brzuch, posladki wiszą jak dwa sflaczale balony.
Do tego blizna po cc przez ktora nie moge depilacji zrobic bo ta blizna mie przeraza!
Poli- ja nie mam rozstepow, ale uwierz mi ze w tej chwili zamienilabym rozstepy za ten moj bol kregoslupa i niegojąca sie rane po cc.

Mam w brzuchu dziure i ciagle mi sie cos tam sączy.
I boli mnie ta blizna na calej dlugosci, a brzuch jest martwy i bez czucia- a jednak czuję takie niefajne jak go dotykam:-:)-(

Jaka pogoda take nastroje, widzę, że smutno tu coś:cool:
U mnie rozstępów brak ale 15 na plus mam( tylko nie wiem gdzie to siedzi), 8 kg spadło.
Noszę taki gumowy pas dla kulturystów na brzuszku co niby odchudza:laugh2: i brzuszek już calkiem niezły.
Córa moja też przy cycu siedzi bo jak sie rozedrze to uszy więdną:szok:. Wczoraj spała cały dzień, dziś spała tylko 2h:confused: i cycki mi rozregulowała. Naszczęście nie mam szwów i gdyby nie krwawienie to bym nie była w połogu.
Na spacerek też nie idziemy bo zimno u nas brrr, może jutro:-D
Miłej soboty i owocnego weekendu dle dwupaczkówek.

Podaję łapkę dwupakom, które nic nie rusza.

Liście malin piłam, wiesiołka łykałam i jak sie pokończyły ostatnio to dałam na luuuz.

Olejek tydzien temu próbowałam skurcze były konkretne, ale po paru godzinach sobie poszły.

Może w tyg łyknę resztkę olejku.Zobaczę co mi powiedzą w poniedziałek po badaniach.

Nocka idzie więc nie rodzę... idę szamać rogaliki z dżemem domowej robotki...

Trzymajcie się

reklama
ja trochę próbowałam odespać szpital bo wiecie jak to w szpitalu ciężko usnąć...ale śpiąca jestem nadal więc czuje, że nocka będzie przepiękna :-D

ja swojego bąbla niczym nie wypędzam niech wyjdzie kiedy chce. Kilka razy już na nim "wymusiłam" wyjście i miał to w nosie. Na dodatek wyszła ta waga 4100g co się niby jeszcze nie kwalifikuje do cesarki, ale lekarka powiedziała, że naturalnie moga być problemy z urodzeniem więc nie wywołują tylko czekać aż samo się zacznie bo każdy dzień to większa waga młodego i za parę dni z pewnością się załapie na cc. Jakby się samo zaczęło to wtedy owszem będą działać no ale nie popędzają. Jeszcze max. z Robertem 5-6 dni pochodzę bo jak się do tego czasu nie rozkręci to wracamy do szpitala i wtedy na bank poród...tak więc wytrzymałam tyle czasu to i te parę dni wytrzymam :-D

Do góry