reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Weźcie przestańcie o słodkościach bo na odwyku jestem. Zorientowałam się, że codziennie coś słodkiego jadłam i powiedziałam STOP... a to dlatego, że zaczęło mi ciągle cukru brakować a wcześniej nie jadłam praktycznie w ogóle słodyczy. Wrażliwość insulinowa mi się popieprzyła znowu...

reklama
domikcw, córcia tylko chodzi i mówi bat, bat (jakoś brat jej jeszcze nie wychodzi), jak Marcinek zapłacze to mnie woła i jest nim bardzo zainteresowana, na razie bez większej zazdrości, a jak będzie na dłuższą metę, jak będziemy siedzieć we trójeczkę w domu całe dnie to się okaże,

teraz obydwa moje bąble śpią, więc chwila spokoju:tak::tak:, ale nocka znów boska, Mały jadł od 23 do 1:40:szok::szok:, później poszedł spać, jak wybudziłam go na jedzenie o 5:20, to poszedł spać o 6:50, a Księżniczka znów zaczęła dzień o 7:20, więc normalnie dziś "dzień świstaka", jutro i pojutrze itd. Powiem jedno patik80, szacun za ogarnianie 3 dzieciaczków

gajdunia, ja nie miałam robionego usg blizny po cc, poprzednio próbowałam rodzić naturalnie, ze względu na nadciśnienie miałam poród wywoływany, najpierw przez 2 dni balonikiem, później trzeciego dnia oxy a skończyło się cc, więc tym razem już próby nie podejmowałam, ale nie jest tak że pierwsze cc jest wskazaniem do kolejnego, każdy przypadek jest inny, jak teraz byłam w szpitalu, to dziewczyna po pierwszej cc próbowała rodzić naturalnie ale się nie udało i zrobili jej cc.

ja dziś zjadłam całą paczkę Maltanek a do sklepu daleko a ja dalej mam na nie ochotę... :-D maż w pracy więc nie ma kto podjechać (swoją drogą to jak mąż leniwy do sprzątania, tak moje zachcianki ciążowe spełnia :-)) muszę chyba zamówienie większe zrobić na ciasteczka...

domikcw i to mnie właśnie pociesza, że tam teściowej nie będzie, z mężem jakoś sobie poradzę bo jakoś łatwiej mi zwrócić mu uwagę i powiedzieć co mi nie pasuje niż teściowej...ona to taki na prawdę dziwny typ kobiety jest. Widzę jak obraża się o byle pierdołę to jakbym jej wyskoczyła z jakimś tekstem to bóg jeden wie co by mogla zrobić...ale zaciskam zęby i czekam na przeprowadzkę...wytrzymałam z nią prawie rok to i z dwa miesiące jeszcze wytrzymam...a później to może mnie w dooope pocałować... :-)

ostatnio się ważyłam i nie wiem czy to możliwe dziewczyny ale schudłam pól kilograma...miałam 16 kg na plusie, teraz tylko 15,5kg. Możliwe jest takie schudnięcie pod koniec ciąży? Do tego mam wrażenie, że mi bardziej nogi i ręce spuchły więc teoretycznie powinno być więcej na wadze a tu jednak nie...

Ostatnia edycja:
oooo ja LASKI!!!

wchodzę sobie szczęśliwa, że nadrobię i odpiszę itp,. a tu tyyyyle stron!!!
:baffled:
my się dziś przygotowujemy do wielkiego święta ... 4 urodzin Izabelli hehe

moja młodsza pociecha jest chyba jedynym dzieckiem które nie lubi wózka;/, tzn. nie zasypia w nim jak się ją buja czy wozi...to samo fotelik samochodowy:no:

może uda mi się Was nadrobić po "imprezie";))

aaa no i czemu dziś nikt nie rodzi co?? no czemu???:confused2:

bella wszystkiego najlepszego dla Izuni :-) wybawcie się tam :-)

a co do rodzenia to ja chciałam dziś rodzić ale Robercik olał sprawę i śpi :-D

Cortina witamy prezesa na posterunku :-)

mąż wrócił z pracy i mi oświadczył że jak chcę rodzić tam gdzie mi lekarz kazał to mam nogi zaciskać do odwilży bo droga jest taka że się max 40km/h jedzie i żeby dojechać do tego szpitala to 1,5-2 godziny przy dobrych wiatrach:szok:.
od rana tak u nas sypie że jest masakra aż na jutro mąż wziął urlop żeby mnie do lekarza zawieźć bo chyba sama bym sobie w taką pogodę nie poradziła:rofl2:

Spać nie dali i wylądowałam na herbatce u koleżanki:-)
Bella pomyślności dla córek bo druga ma też święto 1 miesiąc skończony:-D
Teraz córka mnie wygoniła do łóżka co by sobie pograć na xboxsie :sorry:
Czekam z utęsknieniem na wizytę jutrzejszą w szpitalu i zmuszę lekarke do usg:wściekła/y: nieodpuszę:no:
jutro można rodzić fajna data 13/02/13 i moja szczęśliwa 13, błagam Córeczko wyjdź jutro:sorry:
Irlandki naleśnki zjedzone dziś pancake day, ja wczoraj 20 usmażyłam:-) i 5 zjadłam:laugh2:

annaroksana mówilam do męża, że po irlandzku powinniśmy naleśniki dzisiaj wcinać, ale nie chce mi się ich smażyć :-D więc objadamy się tylko ciastem, które od wczoraj zostało - tzn. z całej blachy został aż jeden ostatni rządek już w tej chwili! :-D takie z nas żarłoki :baffled:

reklama
Macala mi brzuch, i stwierdzila ze duze dziecko- ja wiem ze maly nie jest bo bylam 3 tyg temu na usg(prywatnie oczywiscie) i mial juz 3200-3300, wiec teraz ma ze 4 jak nic jak mi go jeszcze przetrzymaja ze 2 tygodnie to rekord forum pobije:eek:

Moja trzy tygodnie temu też miała 3300g. Czyli też pewnie mam klocuszka:szok:

A mi każą chodzić co dwa dni na ktg. :szok: No i w czwartek znowu muszę iść. Widać co region to inaczej.

Idę Was doczytać, bo widzę, że dziś nieźle naskrobałyście.:baffled:

Do góry