reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

trzymam kciuki za wszystkie rozpakowujące się dzisiaj! :)
u nas dalej nic się nie dzieje :( poza tym, że częściej brzuszek się napina, Małemu zdarza się wykazywać mniejszą aktywność, ale dalej daje popalić
wczoraj postanowiłam, że rodzę w tym tygodniu i zaczynam to powtarzać jak mantrę (no byle się dziś nie zaczęło, bo muszę popracować :/) i urodziny spędzam z moimi chłopakami :-D tak więc proszę o trzymanie kciuków ;)
a i chciałam się pochwalić, że ostatnia sesja zamknięta ;D

Cortina czekamy na domowe zdjęcia prezesa Cortina ;)

reklama
Orchidea, Poli, Zuza kciuki zaciśnięte za Was:-)
Agisan Klowee powodzenia na wizytach oby to już były ostatnie:-D
Nadika spryciaro 1,5 godz i po wszystkim:szok:
Gnidka ja też już chciałabym być po... ale żadnych oznak porodu:wściekła/y: Faktycznie mój Dzieć czeka do 17 na urodziny Tatusia a w piątek wizytuje- to się lekarz zdziwi jak mnie zobaczy:-D
Domikcw współczuje bóli nóg- to masakra jakaś!
Gajdunia witaj:-)
Cortina super, że Was wypuszczają- ale przecież Prezesowi się nie odmawia:happy:
Kwasia Twój mąż mówi wysypanie a mój odpalenie rakiety:rofl2:
A ja dziś umówiłam się do fryzjera- nie chce coby Synek się mnie przestraszył jak już łaskawie zechce wyjść:-D

Ostatnia edycja:
gajdunia witam :-D

Generalnie to kasiadz bardzo dobrze robi bo jak to fałszywki to no-spa zatrzyma ale jak są już skurcze porodowe to taką no-spe co najwyżej można sobie wsadzić w 4 literki bo nic nie da :-p

Mąż mnie obudził nawalając myszką bo pracuje w domu i gra jednocześnie :wściekła/y:

Hej Lutówki!

wpadam póki dziewczynki oglądają bajki a Jasiek słodko śpi...nie wiem dlaczego ale nie dodają mi sie posty z telefonu:angry:, a już kilka razy do Was pisałam...

Poli, Zuza, Orchidea powodzenia dziewczyny, czekamy na wieści!
Blekinge Gratki! witamy Alexandra:-)
gajdunia witam nową mamę, zdążyłaś dołączyć jeszcze przed rozpakowaniem:-D
agisan, martik powodzenia na wizytach:tak:
kasiadz biedna te czekanie to Cię wykańcza:sorry:
Ania miłego spacerku:-)
Cortina to się synek postarał i przez noc podtuczył:-D nie wiem czy dasz radę te puchary polerować...dziewczyny dzisiaj hurtem się wysypują:-D

Za mną całkiem udana noc, Jasiek nie miał przejść brzuszkowych, po jedzonku ładnie zasypiał:tak: tak można funkcjonować:-p jeszcze gdyby te moje Gwiazdy gdyby się nie budziły to byłoby super, bo ja tak krążę teraz między pokojami w nocy i tracę rachubę gdzie sie znajduję:-D

Hanka wczoraj w nocy wpakowała mi się do łóżka i stwierdza: mamusiu, Jasiek nie może tyle pić mleczka z cycusiów, bo wszystko wypije. Ja jej tłumaczę, że jak pije to cycusie wiedzą ile mają znowu wyprodukować mleczka, i dodałam "takie czary mary";-) a ona na to "mamusiu to Twoje cycusie są czarodziejskie":-D
Za to dzisiaj przyglądała się jak przewijam Jaśka i nagle wypaliła, że podobają jej się jajuszka Jaśka:-D chyba za wcześnie na takie zachwyty hehe

Zosia dwa dni temu podniosła moje ciśnienie do 200 chyba:wściekła/y: bo pozbyła się Jaśkowej oliwki wylewając ją na kanapę pokrytą zamszem:angry: wylała tak z 2/3 butelki wzdłuż całej kanapy:crazy: i wiecie co mnie najbardziej w tym wkurzyło, że ja byłam z nią w pokoju, odwrócona do niej tyłem przez może 10-15 sekund, bo zaczęłam coś na półce układać:baffled: zaczęłam to czyścić ale bez efektu:no:

Witajcie Lutóweczki!
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za dzisiejsze Maluchy!!!!

Ja nadal w dwupaku i też mam już dość.... ;( Rano dziewczynki stwierdziły, że może już w tym tygodniu Agatka się zdecyduje i się urodzi... W środę mam wizytę u lekarza i może w czwartek weźmie mnie do szpitala, bo wtedy pan doktor ma dyżur, chyba że będzie kazał czekać jeszcze tydzień... ale nie wiem czy ja dam radę. Od kilku dni na nic nie mam sił, tylko poleguję i wstaję, aby rodzinkę i siebie nakarmić. Może jakbym przyjęła zasadę 3xS coś by się ruszyło, ale nie mam na to sił i ochoty.
Mimo, że to mój 3 poród to boję się niesamowicie... wiem co mnie czeka i chciałabym już być po wszystkim :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Rano byłam na ostatnich badaniach krwi i moczu, w nocy 2 razy złapał mnie okropny skurcz w pachwinach, raz w prawej raz w lewej, więc myślałam że to może już ale NIC

Pozdrawiam poniedziałkowo i oby do rozwiązania ;-);-);-)

patik spróbuj posypać tą plamę talkiem albo mąką ziemniaczaną, przycisnąć czymś twardym niech ta oliwka trochę wsiąknie w ten talk bądź mąkę i tak powtórzyć kilka razy. Nie obiecuję, że zejdzie ale można spróbować bo na tłuste plamy czasem działa... :happy:

witam nową mamuśke:)

PATIK ta Twoja córa jest obłędna:-D powinnaś ja nagrac, bo jak bedzie dorosła to nigdy Ci w to nie uwierzy:-D fajnie, ze z Jasiowym brzusiem lepiej:)
CORTINA brawo dla Olka:) fajnie, ze już do domku idziecie.
KASIADZ moze sie coś ruszy.

mnie połozna też mówiła o nospie tak jak Nacik pisała. jak zazyjesz i ból minie to fałszywy alarm. a jak nie pomoze to znaczy, że to coś poważniejszego:)

no i mamy dzieciątko:) Blekinge nas z zaskoczenia wzieła:-D ciekawe co z A.M.G?? ją też coś wczoraj zbierało.

coś bym zjadła dobrego:p hmmm...ciastka??:-D

reklama
Więc i ja melduję się porannie:-)
Czy ja kiedyś się wyśpię?:crazy:ja nie wiem kiedy to moje dziecko się wysypia, całą noc coś tam sobie mruczała pod noskiem i spać przez to nie mogłam. Za to od 7 do 10 spałam jak zabita, obudziłam się jak zwykle całą zlana potem, a w nocy 2 razy przebierałam koszulę, nie wiem czy to woda ze mnie wychodzi czy co jest grane bo pocę się nocami niesamowicie:szok:i tak jest od czasu porodu:confused:
chcę wybrać się do miasta na zakupy jakieś i czekam aż teściowa przyjdzie małej przypilnować ale ani widu ani słychu:angry:
ciekawe jak tam poli i orchidea, z niecierpliwością czekam na wieści od nich:-D
Witam tez nową mamusię:tak:
idę trochę posprzątać bo jak moja maa terrorystka się obudzi to nic już nie zrobię:rofl2:

Do góry