reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

U nas dzisiaj troszkę chłodniej więc jakos daję radę, ale ogólnie ostatnio bardzo szybko się męczę i okropnie puchną mi nogi. Do tego stopnia, że mąż się śmieje, że nie mam kostek, bo ich nie widać. Jakieś rady na to?
mi moczenie w zimnej wodzie pomagało. w tamtym roku w 8 miesiącu ciąży byłam na weselu a że strasznie nogi mi puchły nie mogłam się dopiąć w szpilki, więc 3 godziny przed wyjściem z domu moczyłam nogi w zimnej wodzie a potem od razu szpilki na nogi i się udało:)

Dziewczynki, też marzę o wakacjach:/ ale jak pomyślę, że trzeba jechać teraz dłużej autem lub samolotem to od razu to odpada. I do tego chodzić nic nie mogę, a na plaży też nie bardzo z bólami brzucha czy mdłościami..Marzy mi się we wrześniu lub październiku Grecja, jeśli samopoczucie pozwoli, no i budżet niestety.
byłam w grecji (kreta) 2 lata temu. Byliśmy pierwsze 2 tyg września. Pierwszy tydzień niebo było bezchmurne a drugi tydzień zaczęły nadciągać chmury, mieszkańcy wyspy mówili że to normalne i od połowy września zaczyna się tam pora deszczowa, więc rozważcie termin wakacji w grecji:)

Hej mamuśki
Właśnie podjadam czereśnie (mam nadzieję, że bez wkładki:-D)
ja też już się najadłam w tym roku. Ale ostatnio kupiliśmy dla córki żeby jej dać pierwszy raz i w całym kilogramie nie było ani jednej czereśni bez robaka:szok: i tak córka nie spróbowała czereśni i ja też szybko ich nie zjem;-)

u nas pogoda zmienna, raz grzeje, raz chłodniej:baffled:
ja się czuję raczej ok
miłego wieczoru życzę

a i chciałam wam polecić książkę jak macie nadmiar czasu: Tracy Hogg "język niemowląt" wiedza z książki przyda się po porodzie a z doświadczenia wiem że wtedy nie będzie czasu na czytanie. Ja się za nią zabrałam dopiero teraz i to od środka gdyż walczę z zasypianiem córki:) Książkę można ściągnąć z internetu;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się porannie:))
jak dziś Wasze samopoczucie?

wczoraj tak się objadłam, że do łóżka to się już toczyłam:)) dawno tyle nie zjadłam, ale byłam szczęśliwa hehe
a dziś zupka ogórkowa:))

Co do książki "język niemowląt" to słyszałam, że jest rewelacyjna, dostałam ją nawet od przyjaciółki mojej sis...ale przyznam, że u nas nie działała i jakoś mnie znudziła:((

teraz moja sis kupiłam mi tej samej autorki język 2 latka... i jakoś też mnie nudzi hehe
ja ma taki charakter, że szukam porad dopiero jak już coś się dzieje nie potrafię czytać na zapas;/

za to lubię książki i programy naszej niani Zawadzkiej:))

hej dziewczyny :)

wczorajszy wieczor spedziłamod niepamiętnych czasów sama...ale było dziwnie...nie musiałam nic robić...tylko leżałam i czytałam i spałam i jadłam...zupełny luz :) nawet tv nie włączyłam by nic mi tej cudownej ciszy nie zakłócało :) :)

co do wakacji to my 2 ostatnie tyg sierpnia wybieramy sie do Czarnogóry. Wszyscy mówią, że tam jest cudownie i przepięknie i plaże cudne i jedzenie xtra no więc się zdecydowaliśmy...zobaczymy jak będzie ;)

Mój Emil kocha może na pierwsze wakacje z nim pojechaliśmy nad morze do stegny jak miał 7 miesięcy i było super choć pogoda jak w polsce była różna - rok poźniej pojechaliśmy do moblihome w gardem paradiso w Lido we Włoszech - to był przełam maja i czerwca - pogoda była cudowna a ceny rewelacyjne!!! młody szalał na plaży od rana do nocy i tak mu już zostało - kocha wodę - jak to wodnik!! w zeszłym roku nauczył się pływać i nurkować i przepada za wodę w każdej postaci :)

co doksiążki "język niemowląd" to ja ją serdecznie polecam -oczywiście trzeba się przyzwyczaić do czytania poradnika (że to nie wciągająca powieść) ale wiele fajnych rzeczy przeczytała i się dowiedziałam - takich normalnych a nie encyklopedycznych. Na przykład "w oczekiwaniu na dziecko" bardziej mnie stresowało i starszyło niż było mi pomocne... no ale to już jak kto lubi.
Ja na prawdę polecam :)

mnie od jedzenia na razie odrzuca - wogole nie mam apetytu a jak juz cos to zjem pół kromi z dzemem albo dwa ciastka herbatniki albo rosołek...do mięsa mam wstręt ij akoś owoce i warzywa mnie nie kręcą...nic mnie nie kręci w sumie... :eek:

Cześć dziewczyny :-)

Miałam się odezwać wczoraj, ale w sumie cały dzień coś się działo. Rano wizyta u gin (udana :tak: opis w odpowiednim wątku), potem wleciała do mnie koleżanka z pół rocznym synkiem, później wypad na pizzę, potem wizyta u rodzinki....
Dziś jakoś nie mogłam zwlec się z łóżka. W nocy źle spałam, co chwila się budziłam :baffled: Jeszcze siedzę w koszulce do spania, młody też w spodenkach od piżamy biega po pokoju ;-) Musimy się zebrać i wyjść chociaż na ogródek. Jest ładnie i wygląda na to, ze znośnie (co jakiś czas słonko zachodzi za chmurki).

LadyDo - troszkę też bym tak chciała, cisza i spokój :-)

Hejka
U mnie dzis ok. Co do wczorajszych czeresni to zemdlilo mnie po nich:( ale za to frytki pochlonelam. Nie wiem czy mi to na zdrowie wyjdzie:)

czesc !

moje dziecko w brzuchu nie lubi parowek ! a tak mi sie chcialo rano i wciagnelam jedna buuu a teraz mam :baffled:

laski jak mnie dzis w nocy cycki bolaly, myslalam ze mi odpadna :laugh2:

ide poodkurzac moze mdlosci mi mina :sorry:
sliwek wegierek mi sie chce :eek:

:-DCortina przestan! ! Ja za sliwki jestem gotowa zabic, wczoraj u mojej mamy zjadlam 5 takich czerwonych okraglych ale jeszcze lekko kwaskowatych, myslalam ze umre ze szczescia to bylo lepsze niz seks hahahaha:-D:-D

hahah sliwka lepsza niz sex :laugh2:
jeszcez mi sie chce kukurydzy w kolbie ! ale poki co na rynku nie widzialam a marketowe takie dobre nie sa :-p
wciagnelam bule z lososiem i ogorkiem kiszonym ! ogorki jem codziennie mam takie zapotrzebowanie :laugh2:

reklama
Cortina a ten losos to wedzony? To mozna te wedzone ryby w ciazy czy nie bo sie gubie ja mam smaka na lososia ale sie boje:( za to tosty dzis beda grane:)

Do góry