reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

U nas dzisiaj troszkę chłodniej więc jakos daję radę, ale ogólnie ostatnio bardzo szybko się męczę i okropnie puchną mi nogi. Do tego stopnia, że mąż się śmieje, że nie mam kostek, bo ich nie widać. Jakieś rady na to?
mi moczenie w zimnej wodzie pomagało. w tamtym roku w 8 miesiącu ciąży byłam na weselu a że strasznie nogi mi puchły nie mogłam się dopiąć w szpilki, więc 3 godziny przed wyjściem z domu moczyłam nogi w zimnej wodzie a potem od razu szpilki na nogi i się udało:)

Dziewczynki, też marzę o wakacjach:/ ale jak pomyślę, że trzeba jechać teraz dłużej autem lub samolotem to od razu to odpada. I do tego chodzić nic nie mogę, a na plaży też nie bardzo z bólami brzucha czy mdłościami..Marzy mi się we wrześniu lub październiku Grecja, jeśli samopoczucie pozwoli, no i budżet niestety.
byłam w grecji (kreta) 2 lata temu. Byliśmy pierwsze 2 tyg września. Pierwszy tydzień niebo było bezchmurne a drugi tydzień zaczęły nadciągać chmury, mieszkańcy wyspy mówili że to normalne i od połowy września zaczyna się tam pora deszczowa, więc rozważcie termin wakacji w grecji:)

Hej mamuśki
Właśnie podjadam czereśnie (mam nadzieję, że bez wkładki:-D)
ja też już się najadłam w tym roku. Ale ostatnio kupiliśmy dla córki żeby jej dać pierwszy raz i w całym kilogramie nie było ani jednej czereśni bez robaka:szok: i tak córka nie spróbowała czereśni i ja też szybko ich nie zjem;-)

u nas pogoda zmienna, raz grzeje, raz chłodniej:baffled:
ja się czuję raczej ok
miłego wieczoru życzę

a i chciałam wam polecić książkę jak macie nadmiar czasu: Tracy Hogg "język niemowląt" wiedza z książki przyda się po porodzie a z doświadczenia wiem że wtedy nie będzie czasu na czytanie. Ja się za nią zabrałam dopiero teraz i to od środka gdyż walczę z zasypianiem córki:) Książkę można ściągnąć z internetu;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się porannie:))
jak dziś Wasze samopoczucie?

wczoraj tak się objadłam, że do łóżka to się już toczyłam:)) dawno tyle nie zjadłam, ale byłam szczęśliwa hehe
a dziś zupka ogórkowa:))

Co do książki "język niemowląt" to słyszałam, że jest rewelacyjna, dostałam ją nawet od przyjaciółki mojej sis...ale przyznam, że u nas nie działała i jakoś mnie znudziła:((

teraz moja sis kupiłam mi tej samej autorki język 2 latka... i jakoś też mnie nudzi hehe
ja ma taki charakter, że szukam porad dopiero jak już coś się dzieje nie potrafię czytać na zapas;/

za to lubię książki i programy naszej niani Zawadzkiej:))

hej dziewczyny :)

wczorajszy wieczor spedziłamod niepamiętnych czasów sama...ale było dziwnie...nie musiałam nic robić...tylko leżałam i czytałam i spałam i jadłam...zupełny luz :) nawet tv nie włączyłam by nic mi tej cudownej ciszy nie zakłócało :) :)

co do wakacji to my 2 ostatnie tyg sierpnia wybieramy sie do Czarnogóry. Wszyscy mówią, że tam jest cudownie i przepięknie i plaże cudne i jedzenie xtra no więc się zdecydowaliśmy...zobaczymy jak będzie ;)

Mój Emil kocha może na pierwsze wakacje z nim pojechaliśmy nad morze do stegny jak miał 7 miesięcy i było super choć pogoda jak w polsce była różna - rok poźniej pojechaliśmy do moblihome w gardem paradiso w Lido we Włoszech - to był przełam maja i czerwca - pogoda była cudowna a ceny rewelacyjne!!! młody szalał na plaży od rana do nocy i tak mu już zostało - kocha wodę - jak to wodnik!! w zeszłym roku nauczył się pływać i nurkować i przepada za wodę w każdej postaci :)

co doksiążki "język niemowląd" to ja ją serdecznie polecam -oczywiście trzeba się przyzwyczaić do czytania poradnika (że to nie wciągająca powieść) ale wiele fajnych rzeczy przeczytała i się dowiedziałam - takich normalnych a nie encyklopedycznych. Na przykład "w oczekiwaniu na dziecko" bardziej mnie stresowało i starszyło niż było mi pomocne... no ale to już jak kto lubi.
Ja na prawdę polecam :)

mnie od jedzenia na razie odrzuca - wogole nie mam apetytu a jak juz cos to zjem pół kromi z dzemem albo dwa ciastka herbatniki albo rosołek...do mięsa mam wstręt ij akoś owoce i warzywa mnie nie kręcą...nic mnie nie kręci w sumie... :eek:

Cześć dziewczyny :-)

Miałam się odezwać wczoraj, ale w sumie cały dzień coś się działo. Rano wizyta u gin (udana :tak: opis w odpowiednim wątku), potem wleciała do mnie koleżanka z pół rocznym synkiem, później wypad na pizzę, potem wizyta u rodzinki....
Dziś jakoś nie mogłam zwlec się z łóżka. W nocy źle spałam, co chwila się budziłam :baffled: Jeszcze siedzę w koszulce do spania, młody też w spodenkach od piżamy biega po pokoju ;-) Musimy się zebrać i wyjść chociaż na ogródek. Jest ładnie i wygląda na to, ze znośnie (co jakiś czas słonko zachodzi za chmurki).

LadyDo - troszkę też bym tak chciała, cisza i spokój :-)

Hejka
U mnie dzis ok. Co do wczorajszych czeresni to zemdlilo mnie po nich:( ale za to frytki pochlonelam. Nie wiem czy mi to na zdrowie wyjdzie:)

czesc !

moje dziecko w brzuchu nie lubi parowek ! a tak mi sie chcialo rano i wciagnelam jedna buuu a teraz mam :baffled:

laski jak mnie dzis w nocy cycki bolaly, myslalam ze mi odpadna :laugh2:

ide poodkurzac moze mdlosci mi mina :sorry:
sliwek wegierek mi sie chce :eek:

:-DCortina przestan! ! Ja za sliwki jestem gotowa zabic, wczoraj u mojej mamy zjadlam 5 takich czerwonych okraglych ale jeszcze lekko kwaskowatych, myslalam ze umre ze szczescia to bylo lepsze niz seks hahahaha:-D:-D

hahah sliwka lepsza niz sex :laugh2:
jeszcez mi sie chce kukurydzy w kolbie ! ale poki co na rynku nie widzialam a marketowe takie dobre nie sa :-p
wciagnelam bule z lososiem i ogorkiem kiszonym ! ogorki jem codziennie mam takie zapotrzebowanie :laugh2:

reklama
Cortina a ten losos to wedzony? To mozna te wedzone ryby w ciazy czy nie bo sie gubie ja mam smaka na lososia ale sie boje:( za to tosty dzis beda grane:)

Do góry