wszystkozajete
Moderatorka
- Dołączył(a)
- 9 Listopad 2013
- Postów
- 6 114
To zwykły jagielnik jest, w przepisie nic odkrywczego, wariacje smakowe autorskie
Spód: herbatniki bezglutenowe zmielone i ugniecione z masłem orzechowym. Na to cienka warstwa "karmelu" (namoczone daktyle zmiksowane z masłem orzechowym) i banany w plastrach. Do lodówki, a w międzyczasie gotujemy kaszę w Alpro czekoladowym (w proporcji 1:3), aż zje płyn. Po ugotowaniu do kaszy łyżka oleju koko i łyżka kremu czekoladowego (u mnie Nutters), do tego pół czekolady i to wszystko miksujemy na gładko blenderem. Ewentualnie dosłodzić jak ktoś lubi. Wykładamy na spod z bananami. Jak trochę się schłodzi smarujemy resztą "karmelu" i posypujemy karmelizowanymi orzechami laskowymi. U mnie w małej formie ok 150g ciastek, 1/2 cup kaszy, 16 daktyli, 1 banan, na normalną formę podwoić składniki.
Spód: herbatniki bezglutenowe zmielone i ugniecione z masłem orzechowym. Na to cienka warstwa "karmelu" (namoczone daktyle zmiksowane z masłem orzechowym) i banany w plastrach. Do lodówki, a w międzyczasie gotujemy kaszę w Alpro czekoladowym (w proporcji 1:3), aż zje płyn. Po ugotowaniu do kaszy łyżka oleju koko i łyżka kremu czekoladowego (u mnie Nutters), do tego pół czekolady i to wszystko miksujemy na gładko blenderem. Ewentualnie dosłodzić jak ktoś lubi. Wykładamy na spod z bananami. Jak trochę się schłodzi smarujemy resztą "karmelu" i posypujemy karmelizowanymi orzechami laskowymi. U mnie w małej formie ok 150g ciastek, 1/2 cup kaszy, 16 daktyli, 1 banan, na normalną formę podwoić składniki.