reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

Witam :) ale się Was naczytałam :) muszę zacząć kupować coś dla siebie bo na razie mam tylko kapcie i szlafrok do szpitala :confused2: Chciałam kupić podkłady, o których pisałyście Absorgyn, tylko nie wiem jaki rozmiar najlepiej, myślałam żeby wziąść te 34x9 cm. 2 paczki czy 1 starczy? Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet (1968733958) - Aukcje internetowe Allegro a może lepsze takie: PODKŁADY poporodowe do szpitala 34x10 Tanio (1950356988) - Aukcje internetowe Allegro i jeszcze takie na łóżko: Podkłady Higieniczne Do Przewijania i Poporodowe! (1928444102) - Aukcje internetowe Allegro

Co do staników do karmienia to będę miała duży problem, nie dość, że za dużo mi nie urosło to jeszcze dobrać odpowiedni rozmiar... oj ciężko będzie. Przed ciążą nosiłam 70C, teraz nie wiem. Kupiłam na początku ciąży taki 'rosnący' z Triumph'a i muszę przyznać, że strata pieniędzy. Za mocno to on nie rośnie, wszystko jakoś tak wisi, a jak się bardziej podciągnie ramiączka to tył stanika zjeżdża na łopatki a przód dalej wisi :confused2: Miski takie flakowate, materiał tylko bardzo fajny.
Do karmienia chciałabym jeden bawełniany, a drugi bardziej usztywniany.

Dla małej chcę kupić płyn do kąpania Oilatum, mydełko nie bardzo wiem jakie może Nivea? Kremik do buzi kupowałyście taki na każdą pogodę?

reklama
Ja kupilam wlasnie te:
Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! (1954272510) - Aukcje internetowe Allegro
i te:
Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet!!! (1944235134) - Aukcje internetowe Allegro
a na lozko i do przewijania malenstwa takie
Podkłady do przewijania Bella Panda 10szt. (1945625013) - Aukcje internetowe Allegro
Wszystko u tego sprzedawcy :-)
Stanikow do karmienia jeszcze nie mam, ale moje piersi wciaz rosna :szok:
Jesli chodzi o kosmetyki to ja postawilam na Nivea :-) kremik na kazda pogode, oliwka, plyn do mycia wlosow i ciala :-)

Aborgyn najpopularniejszy jest w rozmiarze 34*9 - takie chyba są najbardziej standardowe - ja jeszcze kupie podklady na wc - bo w szpitalu na klapę nie usiąde, a po porodzie nie wiem czy będę miała siłe siusiac na stojąco

Dziewczyny juz sie dowiedzialam ze uczulaja, wiec pozostawie tylko ten krem z johnsona a reszte kupie z nivei:-) krem nawilzajacy sie jak cos nie zmarnuje :-D
co do podkladow to tez kupie te wieksze i na wc tez tak jak munie :-)

maron linki bardzo mi się przydały, zamierzam parę rzeczy kupić :)

Munie dobry pomysł z tymi nakładkami na sedes, faktycznie mogą się przydać.

Dziewczyny zrobiłam dziś kolejna listę zakupów :szok: normalnie szok, strasznie dużo rzeczy mi brakuje, a chciałam się wyrobić z zakupami do końca grudnia, eh mam nadzieję, że się uda.

maron - ja mam gryka-pianka-kokos.

SUZI 86- bo jesli pracodawca zatrudnia więcej niz 20 pracowników to on przelewa ci wynagrodzenia, a potem rozlicza sie z ZUSEM. Jesli zatrudnia mniej tak jak to jest w moim przypadku pensje powyzej 33 dni przelewa ZUS/

VANILLA
- ja tez słyszałam, że jonson uczula, dlatego mam próbki i najpierw je wypróbuje.
Ja kupie tylko krem na każdą pogode i BEPANTEN bo to jest i przeciw odparzeniom i na brodawki. Wiec uniwersalny:)

M85- ja mam na początek OILATUM, słyszałam ze jest najlepszy. Kupiłam ten mały 250 - dałam 31 zł. a w rosmanie widziałam tańszy - dwadzieścia pare zł.

TRINA - dzisiaj byłam u znajomej. Jej 2 miesięczny Karolek nosi pampersy 3 i rozmiar 74. Byłam w szoku:):):)

Pochwale sie moim zakupem:
ZASKAKUJĄCA OFERTA H&M ŚLICZNA BLUZA R 68 (1950871873) - Aukcje internetowe Allegro

Jakie macie laktatory?

mmona2 bardzo ładna ta bluzeczka! I jaka cena! :-) Super zakup!
Oilatum masz taki 'zwykły' czy jakiś soft czy coś podobnego?

Co do laktatorów to kupię z Aventu, ręczny. Bratowa miała i chwaliła.

reklama
Do góry