reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Vanilia dzięki za artykuł, słyszałam to od siostry, że powinno się nosić ciaśniej pod biustem a przy tym większa miseczka, no a teraz zobaczyłam efekt, nieźle

reklama
Dlatego kocham akcje Brafittingu gdziekolwiek się pojawią.
Jest tyle kobiet nieświadomych swojego rozmiaru, że to ręce opadają :/ dobry stanik (nie znaczy drogi) to podstawa, odciążenie kręgosłupa, brak dyskomfortu i różnych innych dziwnych rzeczy.
Ja sobie nie wyobrażam chodzić w za małym staniku ...
Szlag mnie trafia jak przychodzi do mnie moja 14 letnia siostrzenica i ma zapięcie na wysokości barków. Tłumaczę, pokazuję, ale nie dociera ... jej matka ma to samo ... eh... niestety

Dee dokładnie! ide do sklepu, wiem jaki mam rozmiar......mówię że potrzebuję 70D ( teraz w ciąży mam 75E) a kobita w sklepie mówi że nie ma i mi wpycha 75C......ręce opadają. Nie nawidzę jak mi stanik pod szyję podjeżdża bo ma za luźny obwód...w większości sklepów niestety nie potrafi się doradzać klientce albo brak rozmiarówki, dlatego lubię internet bo tu jes duzy wybór za to nie ma możliwości przymiarki:confused2: Moja mama też nosi za luźne w obwodzie, mówię jej że nie może takich nosić ale ona twierdzi że ciaśniejsze są za ciasne i ją gniecie:-p

Chciałabym przejśc się do jakiejś dobrej brafitterki, kurczę tyle że u nas w okolicy nikogo takiego nie ma. A w sklepach to czasem te Panie mają staniki gorzej dobrane niż klientki...

to ja przy Was jestem jak decha - przed ciążą miałam 75B, teraz mam 75C - ale te biustonosze do karmienia nie sa niestety w wersjach push up i wygladam jakbym miala dwie mandarynki pod bluzka :(

Dee-kiedyś się zastanawiałam, czy to ja mam żle dobrany stanik czy inni że mam tak nisko w porównaniu do innych tył biustonosza, u mnie miska jest idealnie dopasowana, a obwód idzie wszedzie równo dookoła to chyba jest dobrze? czy ma byc troche wyżej niż przód to zapięcie z tyłu?

Dzisiaj bylam w biedronce i zakupilam ten plyn do prania 1,5l do kolorow lovela za 12,99 wiec mam maly zapas.Co do kosmetykow- w tesco u mnie byla promocja na johnsons baby mleczko intensywnie pielegnujace 300ml za 6,50zł, wiec pozostale kosmetyki tez kupie z johnsona.Tym bardziej ze od 2.IX w rossmanie bedzie promocja na ta firme (drugi tanszy produkt za 50% ceny).
Munie wedlug mnie powinno byc dookola rowno, nigdzie nie powinien byc stanik wyzej czy nizej.Tez bym sobie poszla do takiej profesjonalistki.Ale to juz po ciazy:-)

Munie - bardzo dobrze, że nosisz na tej samej wysokości. Zapięcie nie powinno być na tej samej wysokości co przód stanika, ramiączka napięte, ale nie wrzynające się w skórę :-) miseczka musi być na tyle duża, że zbiera całą pierś (włącznie z pachą tak jakby) i żadnych wystających sutków :angry::baffled: niestety nasze kochane Polki nie potrafią często tego zrobić... Zatem masz powód do dumy :-)

Kochane proszę http://www.liparie.pl/pl/info/Brafitting dla tych które mają dostęp do tego sklepu w swoim mieście- warto się przejść :-)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki!
Dzisiaj mam wolne więc mam chwilę czasu żeby trochę u Was poczytać:)
W końcu wybieram się na zakupy dla Małej (okazało się, że będzie dziewczynka):) więc tylko wydrukuje spis rzeczy na wyprawkę i będę po kolei odkreślać (oczywiście co zobacze na allegro taniej to skorzytam:))
Zastanawiam się nad butelkami, pamiętam że już kiedyś o tym rozmawiałyśmy, ale znalazłam zestaw Tommee T TOMMEE TIPPEE ZESTAW STARTOWY 4 BUTELKI 1 KUBEK + (1967426807) - Aukcje internetowe Allegro . W sklepach te butelki są drogie!Pewnie że chcę karmić piersia od razu ale różnie to jest prawda?

Ja staniki kupiłam kiedyś w atlantiku i jak na razie mi wystarczają i jestem z nich strasznie zadowolona, ale muszę popatrzeć na takie do karmienia.
a no i najważniejsze.. czy myślićie żeby najpierw bawić się z pieluchami tetrowymi jak się Baby urodzi?? u mnie mama i ciotki od razu że przez pierwsze miesiące tylko tetrowe i koniec. ale jak tak słucham opowieści to chybabym musiała zminiać co 15 minut!:szok: no więc jak to jest, bo ja niedoświadczona:) mam zniżkę 30% na huggies new born i chyba je kupie i paczke pampersów

reklama
Dee super, że uświadamiasz nas i inne kobiety jak trzeba nosic stanik! jak ostatnio poszłam do sklepu z bielizną to sprzedawczyni miała zapięcie na łopatkach! tak wysoko! większość naprawdę ma źle dobrany rozmiar, kupiłam mamie na urodziny stanik taki fajny z koronką, ale przymierzała go ze mna i faktycznie przyznała rację że wcześniej trochę za luźne miała a teraz t już zawsze będzie takie kupowała:)

Do góry