reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

krisowa - fajny zestaw i bardzo się opłaca go kupić. Pościele też ładne ;)

A ja tak się zastanawiam co mam jeszcze kupić i wyszło, że:
- wanienkę
- pieluchy tetrowe
- pieluchy jednorazowe
- kosmetyki
- akcesoria kosmetyczne
- zimową czapeczkę
i to wszystko by było ;) na przełomie listopad/grudzień się tym zajmę na spokojnie...

reklama
daissy_ - tak mnie koleżanki urządziły :-) wszystko już teraz po załatwiały :-D już nawet im powiedziałam, aby nic więcej nie załatwiały - nie ma gdzie już trzymać...

Cześć dziewczyny, dawno nie zaglądałam do Was z powodu remontu i niestety problemów zdrowotnych - ale to na inny wątek.
Mam do Was pytanie czy któraś z Was używała/używa jakiś pas podtrzymujący brzuch?
Z racji moich intensywnych bóli podbrzusza koleżanka doradziła mi kupić taki wynalazek i nie wiem czy rzeczywiście on coś daje...
Ona miała taki i podobno bardzo jej się sprawdził:
Pas ciążowy BabyBelt Anita 1700 :: E-mama

Co myślicie? czy warto to kupować?

Ja bym chętnie miała maleństwo przy sobie, ale u nas w sypialni jest zimą bardzo zimno ( a ostatnio ciągle były srogie zimy). nie będę dziecka trzymać w temp. 17 stopni... dlatego bedzie miało swoj pokoik, ale chce kupic dodatkowo to łóżeczko dostawiane. wszystko zalezy od tego jaka metodę wychowawcza przyjma rodzice, jedni od poczatku ucza dziecko samodzielnosci i dyscypliny, inni pozwolili by dziecku spac we własnym łóżku i wisiec na cycu az do momentu jak idzie do przedszkola, kazdy robi jak chce.

Ja dziisja wybrałam się na zakupy i kupiłam już trochę ciuszków dla maleństwa, wszystko zgodnie z planem unisex :) a jak przyszłam do domu to troche sie przestraszyłam, czy nie za szybko te ciuszki kupuje... dopiero polowa drogi zeby zobaczyc kruszynke:( i troche posmutniałam

niby nie wierze w zabobony, ale jak w domu zaczęłąm oglądać te ciuszki to mnie dziwne myśli naszły... specjalnie z łóżka dzisiaj wstałam i wybrałam się na ekspresowe zakupy ciuszków, bo nie wiem jak będzie później ze mną, a męża akurat z ciuszkami nie chcę zostawiać sama... daissy, ja bym chętnie wstawiła malca do naszej sypialni, ale on w niej zamarznie, z reszta tak jak co roku zamarza jego mama... dlatego ile będę mogła to będę trzymać go w swoim pokoju, jak będzie ciepła zima to będzie spał w łózeczku dostawianym. tylko jak ogładam te dostawne łózeczka to martwię się, czy one nie są za wąstkie... mają ok pół metra szerokości tylko :(

Munie- laski z poprzedniego forum które miały te łóżeczka dostawne to trzymały w nich dzieciaczki jakoś do 6 miesiąca. Także wielkością się nie przejmuj, dziecko takie małe za dużo się nie rusza- obroty z pleców na brzuszek zaczyna właśnie ok. 6miesiąca dopiero. Starczy mu te pół metra na pewno.
Ja też przed każdą wizytą u lekarza się martwię, boję się jak to będzie ale trzeba myśleć pozytywnie bo już w lutym będziemy tuliły małe Misiaczki:) na pewno tak będzie!!!

krisowa podoba mi się ta biało-czarna pościel w owieczki w tym łóżeczku a druga z zielonym królikiem, ja poświecę w zimie na to czas..hehhe. Teraz dla synów zakupy..koszule, spodnie, buty za kostkę...a ceny? no troooszke wyższe.

teraz w selgros jest promocja na pieluchy tetrowe - 10 szt za 21,5zł

szukałam tanszych i nawet na allegro nie znalazłam także kto ma ochote moze juz sie okupic w tetre:)

reklama
Munie to łóżeczko dostawne ma moja kolezanka i ono jest na krótki czas. Trzeba kupić póxniej większe... nie wiem czy to sie opłaca. To rozwiazanie dobre jest jak ktoś chce mieć dziecko przy sobie w ciasnej sypialni, myslałam o tym, ale skoro i tak czeka mnie zakup wiekszego łóżeczka... wolę za te 150-200 zł kupić cos małęmu

te pościele to taki przykłąd, na allegro jest sprzedawca. który ma wielką ofertę i cenowo nie jst źle. Ja jednak myślę że mimo iż cena wyjdzie większa kupię łóżeczko i pościel osobno... bo wolę chyba łóżeczko bukowe. i myślę rónież nad tym, czy dziecko musi mmieć koniecznie moskitierę czy baldachim na łóżeczkiem?? czy t o nie zbedny wydatek choc tak slicznie wyglada :)

Do góry