reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
Nie no ja to chyba rekordzistka jestem:-Dmam z 30 pieluch tetrowych i 3 flanelowe:-)ale ja wole mieć więcej i się nie stresować że codzień musze prać bo pieluszek brakło-pranie to pikuś gorzej z prasowaniem.Ja mam porównanie jak Niki była mała to część pieluszek kupiłam u nas a część kumpela mi kupiła w Niemczech no i te ich a nasze to ziemia a niebo,teraz po tylu latach prałam te z Niemiec po Nicol i są nadal super jakośći i mega miekkie ,te nasze są bardziej ostre.Więc ja sobie bardzo chwale mimo tego że 2 sztuki to koszt 3 euro-jednak warto było tyle dać bo naprawde są milusie i delikatne .Ja mam zamiar stosować do wycierania dzieciątka oraz do zakładania na pampersa żeby profilaktycznie z bioderkami było ok.Nicol też tak dawałam.Nawet do rożka do srodka dawaliśmy pieluszke jakby się ulało,w łóżeczku też leżała na pieluszcze-jak ulała to prościej było pieluszke zmienić niż całe prześcieradełko.

Tak z tymi nożyczkami Canpol to naprawde jakaś porażka też miałam takie dla Nicol i są o d..e rozbić.Teraz kupiłam metalowe nożyczki i obcinaczki wieć zobaczymy jak się spiszą.

Zakupy już wszystkie zrobione ,teraz tylko dokupywałam sól fizjologiczną waciki no i lewatywe dla siebie:-DNormalknie paranoja jakaś ,jak byłam na szkile rodzenia to babeczka powiedziała ażeby wziąść ze sobą lewatywe oraz podkłady na łóżko poporodowe.Dla mnie pikuś bo i to i to tanie tyle że jak dla mnie to śmiechu żeby do szpitala to brać -powinni to mieć swoje,naprawde ja nie wiem zaco my te składki płacimy.Przyjdzie co do czego to wszystko trzeba mieć swoje a do lekarza to najlepiej prywatnie.Ostatnio się dowiedziałam że w tym szpitalu stosują ten gaz rozweselający -może się załąpie :)

no to spoko z tymi pieluchami, ja mam 15 sztuk tetrowych, 5 spakowałam do torby szpitalnej, bo tak napisali na swojej stronie ile czego wziąć, mam jeszcze ze 3 falnelowe, więc jakbym odczuwała, że mało, to najwyżej jak ktoś będzie do nas przychodził odwiedzić maluszka i zapyta się co przynieść, to mu wtedy zaproponuję kilka sztuk pieluszek ;)

byłam właśnie w aptece i kupiłam sobie mały sudecrem, mały bepathen, małe kapturki z aventu, trochę też gazików, wodę morską do noska dla dzieciaczka i też sól fizjologiczną w ampułkach :)

ja też mam podobnie tych pieluch :) nie za dużo bo nie ma co przesadzać... i też do szpitala spakowałam 5 tetrowych i 3 flanelki...w tetrowe pielęgniarki wycierają malucha po kąpieli a we flanelę zawijają.. później przychodzi lekarz bada małego i dopiero można ubrać dziecko w pajacyk albo body :)

kupiłam też wszystkiego po małym opakowaniu na początek...zawsze można dokupić wszystko w aptece lub na allegro :)

ani83 ja kupowałam ale dziś dopiero zamierzam ie uprać to napiszę ale kupiłam 10 szt zwykłych białych i po upraniu w pralce są do wyrzucenia.Kupowałam u jednego sprzedawcy to pewnie te kolorowe też kiepskie.
Któraś pisała że kupiła podwójnie tkane i jak?Ja muszę kupić pieluchy ale już chyba nie na allegro bo kiepskiej jakości:wściekła/y:

reklama
Kupiałam 3 flanelowe i powiem ze po wypraniu sa ok. Nic sie z nimi nie stało. Zaś tetrowe tak dziwnie sie ponaciągały.
Mam tyle dobrze, ze do szpitala nie zabieram ubranek. Tylko maż przywiezie na wyjście. Ubranka w czasie pobytu daje szpital.
dee- ja tez kupowałam u tego sprzedawcy. Czekam jeszcze tylko na nożyczki, ale przesyłka idzie do mnie juz 2 tygodnie od momentu zakupu i zaczynam sie wkurzac. Podobno wyslali.

Ostatnia edycja:
Do góry