reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

reklama
ja właśnie zakupiłam siedzisko spacerowe do wózka Mutsy :) i już mam prawie wszystko.. co prawda na razie się nie przyda ale trafiła się okazja cenowa :-) :-D... jeszcze tylko podest dla drugiego dziecka do wózka i laktator ale nie wiem czy będzie konieczny... jakoś nigdy nie musiałam go używać, więc zakup odkładamy na po porodzie... zawsze można kupić go w aptece :)

a co do nożyczek... to faktycznie niektóre są okrutne... przerabiałam dwa zestawy aż wreszcie kupiłam dość drogie zwykłe nożyczki do paznokci i okazały się rewelacją .. mam je do teraz i starszakom obcinam pazurki :)

Ostatnia edycja:
ja mam nożyczki z nuka i nawet ich nie wyjełam z opakowania, z canpola mam tylko grzebyk i grzechotki. mam nadzieję, że te grzechotki nie będą takie tandetne jak nozyczki i nie rozpadną się w dłoni dziecku :/

Dee miałam ten sam rożek w te żyrafki dla Nadii jak sie urodziła...faktycznie szybko stracił swoje walory ale nie jest źle
tak się prezentował na uzytkowniczce zaraz po urodzeniu:)
obraz_100.jpg
Teraz kupiłam inny, dwustronny bo mnie denerwowało to białe w środku, które własnie się mechaciło...2031579968.jpg
zachowałam stary na zmianę jakby ten nam się pobrudził

co do okrycia kąpielowego to też ta firma Babyono mnie zawiodła.....kupiłam 2 jeden z babyono a drugi z Ikea zielona żaba, żaby uzywam do dzisiaj, praktycznie stale w praniu, używana codziennie i jak nówka, Babyono po 3 praniach zostało szmatą do podłogi niestety....najnormalniej w świecie poprzecierał się materiał na szyciach, zrobiła sie dziura i kolor stracił....nie polecam a na pewno nie na długie używanie, raczej na zastępstwo w razie czego a dokupić porządny ręczniczek.
Poza tym te wymiary są małe i szybko dziecko przestaje się mieścić w tym rozmiarze ręczniczka, polecam bardziej ten krój ikeowski - prostokąt plus nakrycie głowy niż trójkąt.
ja kupiłam teraz taki ale już wiem, że tyle co ten z Ikei ten też nie przeżyje ale już widać, że lepszy niż Babyono....2015309158.jpg

Dee_ dzięki za info odnośnie pieluch i reszty, już mam listę przygotowaną na produkty tego sprzedawcy. Odpuściłam sobie zupełnie te zwykłe tetrowe i wezmę tylko podwójnie tkane. No i kolorowe tetrowe i flanelowe. Jak długo czekałaś za przesyłką?

ja tez zrobiłam zakupy za 200 zł prawie u tego sprzedwacy co Wy...i nie brałam tych gorszych pieluch..a te kolorowe..po praniu tez takie sobie.....no ale tanizna wiec nie szkoda..:-)

reklama
betibeti oglądałam te kolorowe pieluszki w sklepie, wiem, że najgrubsze nie są ale u niego kosztują jakieś 2,60 zł a w sklepie 5 zł. Tak myślałam, żeby też kupić te małe flanelowe kolorowe, wcześniej dla małej moja mama przecinała mi duże tetrowe na 4 i obszywała, żeby się nie siepały. Zawsze mniejsze lepsze do obtarcia buźki.

Do góry