reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

dziewczynki a mam do Was jeszcze takie pytanko odnośnie podkładów poporodowych(dużych podpasek).Ja kupiłam dwa opakowania takich z Belli ale zastanawiam się czy jeszcze jakieś "większe rozmiarowo" powinnam kupić czy te wystarczą????

reklama
wiem miałam leżeć - ale mnie do łóżka trzeba przywiązać... abym leżała. Czuję się dobrze, oszczędzam się ale to było silniejsze oddemnie :p

cyśka
- ja też mam tylko 2 takie opakowania, w razie co mąż kupi jeszcze jedno.

Dziewczyny kupujecie przewijaki? ja się właśnie zastanawiam czy kupować - przy łóżeczku turystycznym miałam i się przydał. Zwłaszcza po kąpieli. Może macie jakiś namiar na tani sklep z przewijakami w Warszawie?

Cyśka ja do szpitala biorę jedno opakowanie belli tych dużych i drugie mniejszych z absorgyn. W domu mam w razie czego jeszcze jedno tych małych, to mąż dowiezie

mama ja kupiłam przewijak ten na łóżeczko, mam nadzieję że się przyda. za 39 zł chyba kupowałam na allegro, ale na aukcji na pewno taniej wypaczysz z Twoim szczęściem:-)

mama- ty nasza specjalistko od okazji, napewno cos znajdziesz.Ja mam przewijak sztywny taki z nozkami,wiec moge go zainstalowac na lozeczko(nie wiem ile takie kosztuja,bo jak juz pisalam mam wiekszosc rzeczy spadkowych).A lozeczko super wyglada, dobrze ze udalo ci sie zamienic, ja turystyczne tez bede musiala miec, ale to dopiero na wiosne kupie.U mnie na liscie szpitalnej bylo podane ze opakowania podpasek wiec tyle spakowalam do torby, ja mam te z belli, powinny wystarczyc rozmiarowo.

:szok: o matko ile wy tego kupujecie!
Ja chyba polowe z tego kupie. Jesli moge sie wtracic to :
nie kupowalabym (tym , ktore rodza pierwszy raz) duzej ilosci wkladek laktacyjnych. Nie wszystkie karmiace ich potrzebuja na dluzsza mete. Moja kolezanka nie uzywala w ogole (tylko w 3 dobie przy nawale pokarmu).
to samo tyczy sie podkladow poporodowych , nigdy nie wiadomo ile bedziecie krwawic tak obficie. Zawsze mozna dokupic potem.
No i sterimar do nosa:eek: Moje dzieci dopiero od niedawna go toleruja bez wrzaskow. Nie zaaplikowalabym maluszkowi tego nawet jakby mi ktos kazal. lepiej chyba zwykla sol i frida(mozna leciutko nia odciagnac ta sol)
Nie gniewajcie sie ,ze tak sie madrze ale to takie moje obserwacje i doswiadczenia.
A no i jeszcze Przenigdy majtek jednorazowych:no: To tak jakby sobie folia pupe owinac.Masakra

Mama ja miałam kupować drewnianą nastawkę, ale jak zobaczyłam, że są takie usztywniane to sobie kupiłam usztywniany:
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy 47 z dostawą
a my kupiliśmy u tego: Usztywniany przewijak na komode, łóżeczko 70x50 (2023844354) - Aukcje internetowe Allegro bo dużo rzeczy zamawiałam, to się przesyłka rozeszła po wszystkim jednocześnie. Zamówiłam w sobotę a już we wtorek było i to dlatego że kazałam mu zaczekać bo domawiałam rzeczy i przelewem była część zapłacona :szok: Ma kołeczki do wkręcenia żeby nie spadło z łóżeczka, a później można na łóżko położyć jak się odkręci kołeczki a dzidzia będzie większa

Ostatnia edycja:
reklama
AneczkaK - wiesz ja mam majtki jednorazowe ale takie z siateczki i bardzo rozciągające sie.Także są tych jednorazowych różne rodzaje:-)

Do góry