reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Ja dziś zrobilam zakupy w aptece. Tyle kasy :baffled::szok:

LINOMAG płyn 70g 1
LINOMAG maść 30g 1
PODKŁADY BELLA MAMA 10szt. (Dawniej pieluchy Bella Baby) 3
HIPP Herbatka dla matek karmiących granulat 200g 1
KOMPRESY gazowe jałowe 5x5cm /VISCOPLAST/ 30
BEPANTHEN 5% maść 100g 1
PODKŁADY SENI SOFT 60x90cm 5szt. 1
MAJTKI jednorazowe dla kobiet r.40 6szt. 2
AVENT osłonki piersi standardowe /15601/ 1
GRUSZKA z miekkim końcem nr 2 1szt. 1
LINOMAG krem z tlenkiem cynku 50ml 1
LINOMAG puder 120g 1
WKŁADKI LAKTACYJNE PENATEN 50szt. 3
STERIMAR BABY aerozol do nosa 50ml 1
MAJTKI poporodowe 40-44 2szt. 1
AVENT wkładki laktacyjne wielorazowe 6szt. 1

Wcześniej już kupilam oliwkę z oliwek dla młodego. Pieluchy tetrowe - mam ich ok.10 szt i kilka flanelowych. Termometr do wanienki, szczoteczka i grzebyk jest.

Czy z aptecznych rzeczy to juz wszystko? Niby sprawdzałam z naszą wyprawkową listą i z tym, co polozna mówiła na szkole, ale mam zaćmienie i nie wiem co potrzebne. Nie mamy termometra takiego do mierzenia temperatury, ale jeszcze nie wiem na jaki się zdecydować.

reklama
Ja dziś zrobilam zakupy w aptece. Tyle kasy :baffled::szok:

LINOMAG płyn 70g 1
LINOMAG maść 30g 1
PODKŁADY BELLA MAMA 10szt. (Dawniej pieluchy Bella Baby) 3
HIPP Herbatka dla matek karmiących granulat 200g 1
KOMPRESY gazowe jałowe 5x5cm /VISCOPLAST/ 30
BEPANTHEN 5% maść 100g 1
PODKŁADY SENI SOFT 60x90cm 5szt. 1
MAJTKI jednorazowe dla kobiet r.40 6szt. 2
AVENT osłonki piersi standardowe /15601/ 1
GRUSZKA z miekkim końcem nr 2 1szt. 1
LINOMAG krem z tlenkiem cynku 50ml 1
LINOMAG puder 120g 1
WKŁADKI LAKTACYJNE PENATEN 50szt. 3
STERIMAR BABY aerozol do nosa 50ml 1
MAJTKI poporodowe 40-44 2szt. 1
AVENT wkładki laktacyjne wielorazowe 6szt. 1

Wcześniej już kupilam oliwkę z oliwek dla młodego. Pieluchy tetrowe - mam ich ok.10 szt i kilka flanelowych. Termometr do wanienki, szczoteczka i grzebyk jest.

Czy z aptecznych rzeczy to juz wszystko? Niby sprawdzałam z naszą wyprawkową listą i z tym, co polozna mówiła na szkole, ale mam zaćmienie i nie wiem co potrzebne. Nie mamy termometra takiego do mierzenia temperatury, ale jeszcze nie wiem na jaki się zdecydować.

Jak na moj gust ok - choć linomag wystarczyłaby ci maść na przykład , no i ja zamiast gruszki wole fride czy katarek. Jeśli chodzi o termometry to ja uznaje tylko rteciowe, niedawno zrobilam se zapas 10 szt na allegro. Poza tym mam szufladę elektronicznych i wszystkie mnie wkurzają, zwłaszcza ze nie zawsze przewidzisz kiedy sie kończy bateria i czy nie kłamie.

Ja też dziś dokupiłam ostatnie rzeczy dla małego czyli:
- pampersy 1
- Nożyczki i cążki do paznokci
- małą gruszkę do noska
- krem Bambino sama używam i dla małego będzie do pielęgnacii
- Lactacyd
- Tantum Rossa (5 saszetek)
- Linomag -maść
- Termometr taki pod pachę,do ust i do dupci (niestety nie działa i muszę go jutro oddać albo wymienić w aptece.Ale się wkurzyłam)

No i chyba mam już wszystko,a jak nie to będziemy dokupywać na bieżąco.

-

geniusia - spore zakupy i widzę bardzo udane. Ja też wolę rtęciowe, te elektroniczne są straszne i kiepsko mierzą temperaturę, ja mam jeszcze taki pasek na czółko. Fajny ale też temperaturę chyba raczej z przymróżeniem oka pokazuję.

No i dzisiaj do tarło do mnie łóżeczko ;) skręciłam je sobie sama - mąż ma za dużo na głowie, więc sama też sobie poradziłam. Uwielbiam majsterkować :p do łóżeczka ma szufladę - ale to niech m się troszkę pomęczy z nią :happy:. A dostałam komplet pościeli z powłoczkami, materacyk i ochraniacz na całe łóżeczko :D ale jeszcze jeden chyba dokupię. Teraz mam 2 kołderki i 2 podusie.

Zastanawiam się czy już kłaść prześcieradełko, czy jeszcze poczekać z tym... jak myślicie?

A w załączniki zdjęcia łóżeczka :D

Załączniki

• DSC00024.jpg
    DSC00024.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 65
mama2006 - Ja powiem szczerze, że już mam łóżeczko przygotowane tylko kłaść dzieciątko (przykryłam wszystko folią, żeby się nie kurzyło. Wolę sobie przygotować wcześniej niż potem siać panikę.

geniusia - ile za to wszystko zapłaciłaś?

Genusia super zakupki zawsze to wiele mniej juz do kupienia! A kasa no tak idzie jak woda!

A ja sie wkurzylam! Dzis umowilam sie ze z emem pojedziemy na zakupy dla Mlodego posciel reczniki i takie tam i co.... REMAMENT! normalnie klamke pocalowalismy i wrocilismy! :baffled:

mama2006 - ja tam bym już przyszykowała łóżeczko:tak: Jak tylko mi mój m skręci to odrazu je przygotuje i przykryje kocem i wsio.
Ps bardzo ładne to Twoje łóżeczko... Ty to zawsze masz nosa:-D

reklama
cyśka - osoba była chętna na zamianę na łóżeczko turystyczne. Więc skorzystałam ;) pozbyłam się problemu z turystycznym i mam za to ładne drewniane :D no to ja też chyba sobie już przygotuję, a co najwyżej przykryję kocem.

flower - też bym się wkurzyła. Wcale nie dziwię Waszej reakcji. Oby następnym razem się udało i byście wszystko kupili.

Do góry