reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

a ja dostalam maila z odpowiedzia z mojego szpitala na temat wyprawki :-) dla dziecka wszystko jest na miejscu :-) ubranka, pampki, chusteczki, kosmetyki :-) fajnie. Napisali mi, ze jezeli mam takie zyczenie to moge zabrac swoja wyprawke ale nie trzeba :-)

reklama
A radze kazać chłopu torbę samemu spakować ( tylko rzeczy przygotować , ale niech wkłada i układa sam) bo to on bedzie je podawał po porodzie i lepiej zeby nie szukał. Ja mojego chłopa myślałam ze zabije jak mala tuz po urodzeniu poubierał w ciuszki ,ktore miałam zostawić w szpitalu takie znoszone i brzydkie i Pola rozpoczęła zycie wyglądając jak 18 dziecko stróża. Do tej pory nie potrafię mu tego wybaczyć..;) I w ten sposób moje pierwsze slowa na widok własnego dziecka były " zabiję"

Nam położna radziła spakować wszystko osobiście, ale ... pierwszy komplet ubranek dla maleństwa spakować w osobną reklamówkę i podpisać. Wtedy nie trzeba szukać i przebierać a dzidzia jest ubrana tak jak tego sobie życzymy :-)

Agatka i Dee macie rację z tym VATem, ale trzeba wziąć też poprawkę, że od nowego roku wszystko drożeje, i jak się pytaliśmy wczoraj czy nasz model wózka zdrożeje, to nam sprzedawca powiedział, że już ma nowe ceny od producenta, ale są za wysokie i jeszcze się będzie targował.. także wózki też mogą zdrożeć, ale nie o te 15% tylko pewnie trochę mniej ;)

Dziewczynki to będziecie przyjeżdżały na zakupy do Irlandii na wyprzedaże :-D Tu jeszcze ubranka dziecięce są bez VAT, nie wiem jak jest w UK. Moi siostrzeńcy byli ubierani głównie tu, część prezenty ode mnie a część moja siostra robiła listę co im potrzeba i ja buszowałam po Primarku i Dunnsie. Nawet bez wyprzedaży się opłaca, ale NEXT czy inne firmowe to jednak wolę zaczekać na obniżkę ;-), ja wczoraj znów byłam pół godziny w mieście i weszłam do NEXT i musiałam kupić kilka rzeczy :wściekła/y: Bezpieczniej jak siedzę w domku.
Mój Kochany Mężuś wczoraj wyprasował 3 stosy ubranek, mi zakazał zbliżać się do żelazka, bo wczoraj jak tylko wyszedł do sklepu to zajęłam Jego miejsce i dostałam ochrzanik :zawstydzona/y:. Jutro będzie kontynuował bo dziś 14h w pracy a ja mam leżeć :cool:

s społeczeństwo ciągle się starzeje, jak tu ludzie mają mieć dzieci jak wszystko takie drogie, a pensje albo minimalne, albo wcale:/

blair 4runner został udoskonalony, oglądałam go już w sklepie. Ma wszytą moskitierę w budkę wózka, odpinany materiał budki, inaczej szyta torba. Wiąże się to jednak z podwyżką ceny. A co do braku płaskiej gondoli, producent tłumaczy to możliwością wykorzystywania jej jako kołyski

Ani83 no to jeszcze lepiej jak cos zmodyfikowali.Tak jak pisalam wszyscy bylismy pod jego wrazeniemw sklepie, jesli chodzi o wyglad ,prowadzenie,no i sposob skladania stelaza,zdejmowania i montowania gondoli.Tylko ta kolyska z gondoli nadal mnie nie przekonuje.
Ja wlasnie odebralam lozeczko , sprzedajacy nawet go nie rozkrecali,zebym mogla dokladnie je sobie zobaczyc i sprawdzic wszystko.Wiec bardzo zadowolona jestem.

reklama
Vat wzrasta na ubranka niemowlęce do rozmiaru 86 włąśnie. Na dziecięce powyżej tego rozmiaru wzrósł jakieś 2 lata temu.
A co do tantum rosa, to najlepiej rozpuścić saszetki w takim spryskiwaczu jak do kwiatków. Ja używałam już w szpitalu. Po każdej wizycie w toalecie w ruch szły chusteczki, ręczniki papierowe i właśnie tantum rosa. Na początku leciało mi strasznie, żadna moja @ nie umywała się nawet w połowie. Te wielkie pieluchy belli co 2 h wymieniałam. W domu o tyle dobrze, że mogłam się umyć i właściwie przez 2 tyg siedziałam pół dnia w łazience, drugie pół zajmowałam się młodym. Ale mi wyjątkowo dużo i długo się lało. Szwy miałam zdjęte też dopiero chyba po 3 tyg. A cały połóg skończył się ponad 2 mies po porodzie, a nie 6 tyg. Ale każda z nas jest inna.

Do góry