reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
krisowa to zaszalalas :-D moglas sobie dawkowac emocje, a nie tak od razu tyle rzeczy. :-p hehe sie odezwala ta ktoa tez nie zrobil takich mega zakupow jednoczesni, ale wiem jak takie zakupy humor poprawiaja, a jak na necie sie zamawia to jeszcze dzien dostawy pelen euforii :-D

Krisowa ja jak bywam w ciucheksie to pełno maluśkich ciuszków jest, takich jak dla wcześniaków, takie nowiuśkie, bo dzieciaczki szybko wyrastają i nie zdążą wynosić, jakby Ci było potrzeba to powybieram i Ci wyślę, nawet w domu mam 3 pajacyki maniunie, kupiłam w razie gdyby mój mały był mały, jakby co to odstąpię dla Twojego Adasia ;)

weźcie mi tylko napiszcie czy nie ma tej soli fizjologicznej w czymś innym niż te kapsułki szklane?

wróciliśmy z zakupów

wanienki nie kupiłam bo mimo że rzeczywiście były w tesco to strasznie drogie:baffled: ponad 50 zł za wanienkę z korkiem a bez korka nie było, to odpuściłam. Jest jeszcze troche czasu to poszukam tańszej

kupiłam koper włoski ( na wzdęcia) i powiedzcie bo oczywiście nie wiem. SŁyszałam że niemowlaczkowi też można dawać herbatkę z kopru włoskiego na bóle brzuszka, ale czy taką zwykłą ze zwykłego kopru czy to coś specjalnego dla niemowlaka ma być?

kupiłam Oilatum do kąpieli, i herbatkę na laktację.
No i w smyku termometr ten bezdotykowy.

Dagrab byliśmy w smyku po ten termometr właśnie, i nie popatrzyłam na wanienki....kurcze a potem już wracać mi się nie chciało:hmm:

A u nas ostanio moda na nocnych kurierów. Właśnie przyszły śpiworki :) czekam jeszcze na komplet spodenek i bluzeczek , kilka drobiazgów, paczkę z rzeczami , ktore kiedyś zdeponowaliśmy u teściowej ( w tym huśtawka, mata i krzeseslo do karmienia), piżamki do porodu karmienia i chyba wsio...

No jeszcze do kupienia butelka habermana i krem hippa.. no ale sporo wyjdzie jak odbierzemy rzeczy od tesciow.

wróciliśmy z zakupów

wanienki nie kupiłam bo mimo że rzeczywiście były w tesco to strasznie drogie:baffled: ponad 50 zł za wanienkę z korkiem a bez korka nie było, to odpuściłam. Jest jeszcze troche czasu to poszukam tańszej

kupiłam koper włoski ( na wzdęcia) i powiedzcie bo oczywiście nie wiem. SŁyszałam że niemowlaczkowi też można dawać herbatkę z kopru włoskiego na bóle brzuszka, ale czy taką zwykłą ze zwykłego kopru czy to coś specjalnego dla niemowlaka ma być?

ja polecam herbatki hippa , ale te w saszetkach a nie granulaty ,które sa z cukrem sa specjalne dla dzieci a hipp jak na razie żadnej syfnej wpadki nie miał ( w przeciwieństwie do Gerbera). A nie ma wanienek w Ikei?

Uważajcie na ten koperek, czasem działa wręcz odwrotnie i dziecko ma jeszcze większe bóle brzuszka. Ja zostanę przy Lefaxie.

reklama
Mitra w Ikea były wanienki za 20 zł, i nawet fajne, z takim antypoślizgowym dnem, ale nie mam już siły łazić po Ikei:-p a też blisko nie mamy, więc może jakoś przy okazji do realu skoczymy alb gdzieś

kupie jeszcze może takie specjalne te herbatki dla maluszka, jak polecasz z Hippa, a ten koper włoski sobie zostawie bo też mnie zaparcia męczą raz za czas

Do góry