reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
krisowa to zaszalalas :-D moglas sobie dawkowac emocje, a nie tak od razu tyle rzeczy. :-p hehe sie odezwala ta ktoa tez nie zrobil takich mega zakupow jednoczesni, ale wiem jak takie zakupy humor poprawiaja, a jak na necie sie zamawia to jeszcze dzien dostawy pelen euforii :-D

Krisowa ja jak bywam w ciucheksie to pełno maluśkich ciuszków jest, takich jak dla wcześniaków, takie nowiuśkie, bo dzieciaczki szybko wyrastają i nie zdążą wynosić, jakby Ci było potrzeba to powybieram i Ci wyślę, nawet w domu mam 3 pajacyki maniunie, kupiłam w razie gdyby mój mały był mały, jakby co to odstąpię dla Twojego Adasia ;)

weźcie mi tylko napiszcie czy nie ma tej soli fizjologicznej w czymś innym niż te kapsułki szklane?

wróciliśmy z zakupów

wanienki nie kupiłam bo mimo że rzeczywiście były w tesco to strasznie drogie:baffled: ponad 50 zł za wanienkę z korkiem a bez korka nie było, to odpuściłam. Jest jeszcze troche czasu to poszukam tańszej

kupiłam koper włoski ( na wzdęcia) i powiedzcie bo oczywiście nie wiem. SŁyszałam że niemowlaczkowi też można dawać herbatkę z kopru włoskiego na bóle brzuszka, ale czy taką zwykłą ze zwykłego kopru czy to coś specjalnego dla niemowlaka ma być?

kupiłam Oilatum do kąpieli, i herbatkę na laktację.
No i w smyku termometr ten bezdotykowy.

Dagrab byliśmy w smyku po ten termometr właśnie, i nie popatrzyłam na wanienki....kurcze a potem już wracać mi się nie chciało:hmm:

A u nas ostanio moda na nocnych kurierów. Właśnie przyszły śpiworki :) czekam jeszcze na komplet spodenek i bluzeczek , kilka drobiazgów, paczkę z rzeczami , ktore kiedyś zdeponowaliśmy u teściowej ( w tym huśtawka, mata i krzeseslo do karmienia), piżamki do porodu karmienia i chyba wsio...

No jeszcze do kupienia butelka habermana i krem hippa.. no ale sporo wyjdzie jak odbierzemy rzeczy od tesciow.

wróciliśmy z zakupów

wanienki nie kupiłam bo mimo że rzeczywiście były w tesco to strasznie drogie:baffled: ponad 50 zł za wanienkę z korkiem a bez korka nie było, to odpuściłam. Jest jeszcze troche czasu to poszukam tańszej

kupiłam koper włoski ( na wzdęcia) i powiedzcie bo oczywiście nie wiem. SŁyszałam że niemowlaczkowi też można dawać herbatkę z kopru włoskiego na bóle brzuszka, ale czy taką zwykłą ze zwykłego kopru czy to coś specjalnego dla niemowlaka ma być?

ja polecam herbatki hippa , ale te w saszetkach a nie granulaty ,które sa z cukrem sa specjalne dla dzieci a hipp jak na razie żadnej syfnej wpadki nie miał ( w przeciwieństwie do Gerbera). A nie ma wanienek w Ikei?

Uważajcie na ten koperek, czasem działa wręcz odwrotnie i dziecko ma jeszcze większe bóle brzuszka. Ja zostanę przy Lefaxie.

reklama
Mitra w Ikea były wanienki za 20 zł, i nawet fajne, z takim antypoślizgowym dnem, ale nie mam już siły łazić po Ikei:-p a też blisko nie mamy, więc może jakoś przy okazji do realu skoczymy alb gdzieś

kupie jeszcze może takie specjalne te herbatki dla maluszka, jak polecasz z Hippa, a ten koper włoski sobie zostawie bo też mnie zaparcia męczą raz za czas

Do góry