reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

ja z kosmetykow mam : octenisept tak jak suzi 50 ml, krem na kazda pogode Nivea, oliwke do ciala w zelu, plyn do mycia 3 w1 , balsam nawilzajacy to wszytsko z Johnsona. Wszystko kupione w promocji, wiec duzo mnie nie kosztowalo.Jak bedzie uczulac przekaze siostrze, jej malej nie uczulaja, wtedy dla mojej malej kupie wlasnie Hippa.Do pupci mama mi penatena z niemiec przywiezie.
(chyba, nie pamietam dokladne nazwy, wiem ze jest w nibieskim opakowaniu i baaardzo wydajny, bo siotra uzywa) Mitra ciekawy ten otulaczek.

zobaczymy czy Oliwki uzyje u malej, jak nie to mamusi sie przyda :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mitra, a jak długo używałaś ten otulaczek?
Dokładnie ci nie powiem , ale często dopóki Pola nie wyrosła, a nawert jak wyrosła to to otulania samych nóżek, mysle ze tak do 6- go miesiąca..a sa dwa rodzaje cieplejsze na zimę i mniej cieple na lato, jak na moj gust ten mniej ciepły wystarczy :0

Co do korzystania z oliwki to i owszem można w sumie często używać, ale zaraz potem trzeba umyć z tego dziecko wiec chyba krem czy jakieś olliatum dolewane do kąpieli lepsze.

A jeśli chodzi o Johnsona to lubię tylko jedne produkt - nawilżane chusteczki, ale Nivea lepsze ( ale też droższe) choć w czteropaku cenę da się przeżyć.

Ostatnia edycja:
Ja z kosmetyków mam wszystko z Nivea.
- krem na każdą pogodę
- oliwkę(jak mały nie wykorzysta to będzie dla mnie:)
- płyn do mycia ciała i włosów
- mydełko Bambino (tak na wszelki wypadek)

eg16- zgadzam się absolutnie z Twoją listą kosmetyków :-) no może jeszcze Octenisept dorzucę ale to jużraczej apteczka.
Mitra- fajny ten otulaczek, nie miałam czegoś takiego przy Młodym. Do spania tego używałaś, w ciągu dnia też?

ja z kosmetyków mam krem przeciw odparzeniom z Nivea, krem pielęgnacyjny też z nivea, planuję kupić oilatum do kąpieli i octenisept...myślę że na początek wystarczy, jak coś będzie brakować to wszystko jest pod nosem.

Dostałam dziś w przychodni kupony rabatowe 20% na produkty z nivea do rossmana to kupię jeszcze troche chusteczek nawilżających

dziewczynki potrzebuje żebyście mi doradziły.
Planuje właśnie kupić pościel do łóżeczka.I teraz pytanie.Zamówiliśmy rozmiar łóżeczka 120x60 to pościel też taką 120x60?? Bo na allegro mało jakoś z takim rozmiarem a dużo za to 120x90 także nie wiem już sama jaki rozmiar.
A jeszcze wiem że część z Was kupowała pościel na allegro i może polecicie mi jakiegoś sprzedawcę u którego warto kupić?? Interesuje mnie pościel 5-o elementowa (ochraniacz,poszewka na podusię i kołderkę i wypełnienie do tego.)
Może cosik mi doradziecie bo zielona jestem :-)

Ostatnia edycja:
reklama
eg16- zgadzam się absolutnie z Twoją listą kosmetyków :-) no może jeszcze Octenisept dorzucę ale to jużraczej apteczka.
Mitra- fajny ten otulaczek, nie miałam czegoś takiego przy Młodym. Do spania tego używałaś, w ciągu dnia też?
Do spania na spacerach, bo to ie super sprawdzało np w foteliku na stelażu wózka , czyli właśnie spacery, zakupy, w domu czasem po kapieli.

Do góry