reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

ja już też ubranka posegregowane i wyprasowane, te najmniejsze 56-62.....te większe w swoim czasie

no tematy rocznikowe:-) ja jestem z 89 a mąż 86:tak: 1,5 roku po ślubie

Lady jeden z najważniejszych zakupów za Tobą:-) gratki
choulette ale rozkoszne te robione ciuszki:-D
Cyśka poważne zakupy zrobiliście. Fajny kolorek wózka, i łóżeczko też śliczne. Też na początku chciałam ten ochraniacz na całe łóżeczko ale właśnie gdzieś usłyszałam że dziecko ma w tym duszno i mam taki krótki

reklama
Hehe fajny temat się nawinął :)
My w lutym będziemy mieć 10tą rocznicę bycia razem; ponad 3,5 roku jesteśmy po ślubie. Obydwoje rocznik '85 i mąż jest starszy o miesiąc :)

Co do zakupów to w końcu kupiłam piżamę i koszulę do karmienia Koszulka nocna ciążowa oraz do karmienia S/M (1979870687) - Aukcje internetowe Allegro turkusowa, Piżama ciążowa DobraNocka 100% Bawełna Roz. S 36 (1978604182) - Aukcje internetowe Allegro.

W piątek oglądaliśmy wózki, akurat były obydwa x-landery xa i xq. Zdecydowaliśmy, że będzie to xq, jedno co mnie do niego nie przekonuje to strasznie małe przednie kółka (w porównaniu do xa). Może w ciągu tygodnia dowiem się jakichś opinii na temat tych kółek, raczej to zadecyduje o wyborze. W sobotę jedziemy zamawiać.

Kupiłam laktator ręczny Aventu.

W sumie to jeszcze zostało mi do kupienia: wanienka, termometr, podgrzewacz, gruby kocyk, butla większa + smoczek. Pod znakiem zapytania stoi przewijak na łóżeczko. Zobaczę jeszcze jak z ubrankami będzie.

Dzisiaj poprasowalam "troszke".Zostalo mi kilka sztuk, ale juz nie dalam rady.Odebralam tez zakupionego za 10 zł rogala, zobaczymy jak sie sprawdzi w nocy.
W lidlu zakupilam dwa bodziaki na 56cm( nie umialam sie powstrzymac a jeszcze dwupak byl za 8zł).Pozniej odwiedzilismy sellgrosa,a ze byla promocja wszystkie ciuchy 50% taniej, to zakupilam dresik welurowy rozowy ze snoopim ,ale to juz dla chrzesnicy(komplet az 20zł ;-))
Zostalo mi jedno pranie, uffff.Do prania na pozniej juz tylko rozmiary 78 i wieksze.
M85-bardzo ladne te pizamki, mi tez sie wydaje ze w tym wozku za male troszke te koleczka,ale moze w uzytkowaniu wystarczaja.
Cyśka-sliczny ten kolorek wozka.

Mi do zakupu zostaly butelki, sol fizjologiczna,chusteczki nawilzane , pampersy do szpitala.:tak:

Ostatnia edycja:
My obydwoje jesteśmy rocznik 79, ja wrzesień, M listopad, więc jest 2 mies młodszy :-)
Poznaliśmy się przez wspólnych znajomych, z którymi ja chodziłam do LO, a on studiował, podczas długiego majowego weekendu w 2000 r. Strasznie działał mi na nerwy :-) następnym razem zobaczyliśmy się rok poźniej, M wytrwały był i nie dawał się zbywać, więc oficjalnie od 1.06.2001 jesteśmy razem. A ślub mieliśmy 1.06.2007

Coś cicho na tym wątku :) Ja mojego m poznałam w liceum - chodziliśmy do tej samej klasy, potem zrobiliśmy razem licencjat, a teraz kończymy znów razem magisterke. Za doktorat podziękuje :-) Ale m stwierdził, że niezrobiłby studiów gdyby nie motywacja z mojej strony :-)
A co do x-landera to mi też bardzo podoba sie xa ale nie ma dwóch kierunków jazdy w przypadku spacerówki dlatego ja wybrałam xq. W sumie to podobają mi się oba - chociaż najważniejsze żeby był fioletowy :tak:
Dziewczyny jakie rodzaje kosmetyków kupujecie dla maleństwa?? tzn. nie chodzi mi o firmę, tylko np. jak kupujecie oliwke to i balsam?? Mydełko w płynie to zwykłe też?? itp.

Ja nie kupuje Oliwki. Przy Poli użyłam jej tylko raz ( do zmywanie kredki woskowej ze stolika ;) ) Kupuje plyn do mycia ciała i włosków, krem na każda pogodę, sudocrem bepathen i linomag do pupy, emolium do kąpieli i tyle :) Wszytko inne stoi od 3 lat nie ruszane ( chyba pora wyrzucić)
Jestem przywiązana do kosmetyków HiPPA. Nie cierpię za to Johnsona ( tragiczna jakość i czerwone placki na ciele) Nivea tez jest OK , ale HiPPa jak na razie nic nie przebiło,

Acha jeśli moge coś polecić - to znakomicie sprawdzał mi sie taki otulaczek sterntalera
__ STERNTALER otulacz BECIK okrycie __ MICROPOLAR (1984533204) - Aukcje internetowe Allegro
Te na aukcji sa akurat nowe, ale jakość jest super i spokojnie można kupić używany. Najfajniejsze jest to ze ma dzuiry na pasy w foteliku samochodowym czy wózku wiec nie trzeba kombinować z opatulaniem.

ja po trochu kupuję kosmetyki także, jak coś jest w promocji, na szkole rodzenia nam położna poradziła żebyśmy podczas przewijania raz smarowali dupkę oliwką a raz kremem. Ponoć sudocrem jest dobry ale już na odparzenia, jak już się zaczerwienie pojawi, a tak profilaktycznie to jakiś zwykły kremik. Także to co już mam to:
- Octenisept - 50ml i trochę gazików teściowa przyniosła z apteki.
- krem do dupki - dostałam od teściowej krem balneum, a sama kupiłam krem z babydreama.
- krem chroniący przed zimnem i mrozem, także z babydreama.

I zamierzam kupić z babydreama oliwkę i płyn do kąpieli. Jeśli mydełko to w kostce:) Balsamu na razie nie kupuję, chyba, że jak maluch się pojawi i okaże się, że potrzebny to zakupię.

Dziś jest na rossnecie kupon na płyn do kąpieli johnsona na 12,99zł zamiast 18,29zł. Może któraś jest chętna. Ja się tak zastanawiam czy nie kupić, ale w sumie to mam te próbki co johnson przysyła, to może starczy, bo nie wiadomo czy uczuli małego:/ A w ogóle to jak sądzicie jak się kupuje te kosmetyki dla dzieci to lepiej kupić jednej firmy?

reklama
Ja oliwki też nie kupuję. Przy Barcie użyłam raz i skończyło się na wysypce na całej skórze :/ Ja mam już krem na zimę, sudokrem i linomag (jeszcze czasami u starszaka stosuje) sól morską do noska (też Barta w razie kataru). Do kąpania raczej kupię oilatum albo coś podobnego, bo przy B, mimo że na początku kupiłam niveę, to w szpitalu i tak się okazało, że mamy problem ze skórą. Do pępuszka muszę jeszcze Octenisept zakupić, no i bephanten ale to bardziej dla mnie do brodawek:tak:. Dziś zakupiłam jeszcze pieluchy pampersa i chuggisy, chusteczki. Zostały mi jeszcze ze dwa prania, prasowanko, i w styczniu i lutym będę odpoczywać i psychicznie przygotowywać się do porodu ;)

Do góry