reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

My oboje jesteśmy zodiakalnymi lwami, ja mam urodziny 18 a mąż 16.08, i bardzo się cieszymy, że nasza córa nie będzie kolejnym lwem bo zwariowalibyśmy wtedy chyba ze sobą :)

4 l temu a poznaliśmy się na imprezowym forum internetowym- pracowałam wtedy w knajpce pod Rotundą "Migawka", mój A przyszedł z kolegą i dołączyli się do naszej grupki znajomych. Był słodki i zupełnie inny niż...mój poprzedni mąż (tak, tak jestem rozwódką), a poznaliśmy się dokładnie w dzień kiedy składałam papiery rozwodowe do sądu więc to jakieś zrządzenie losu było. Tak się bawiliśmy po nocach w różnych klubach aż skończyło się to spacerkami po łazienkach itp.
No i w tym roku 01.10 był nasz ślub i czekamy na nasze pierwsze dzieciątko :)

Jestem przykładem, że można sobie na nowo życie układać nawet z rozwodem na karku ;D

reklama
hejka dziewczynki:)
widzę że ja i galwagirl zapoczątkowałyśmy temat naszych pierwszych randek i spotkań z mężami.Nie szkodzi że wątek nie ten,widzę że nikomu to nie przeszkadzało i dobrze:-D

No to teraz z innej beczki:-)
Dzisiaj zrobiliśmy "poważne" zakupy dla naszego synka:tak:
Pojechaliśmy do Ząbek do sklepu z artykułami dziecięcymi(kiedyś Dee_ podawała linka)i normalnie oszalłam tyle cudnych rzeczy mieli że szok:szok: ale ja jako to ja zawsze przygotowana, wszystko miałam dokładnie spisane co potrzebujemy, bo pewnie gdyby nie to to kupiła bym wiele niepotrzebnych mi przynajmniej teraz rzeczy. I oto co kupiliśmy
- Wózek Mikado aston 3w1 kolor Volare za 1130zł (w tym moskitiera,ochraniacz na nóżki do spacerówki,folia ptrzeciwdeszczowa i parasolka i oczywiście torba)
mikado-2011-aston-wozek-wielofunkcyjny[36].jpg

- łóżeczko
bobas-lozeczko-dumbo-mis-owieczka-120x60-cm[4].jpg

z szufladą dokładnie takie za 279 zł i do tego materac kokos-pianka-kokos niecałe 100zł (pani w sklepie bardzo go polecała)
-wanienka z termometrem za 42zł
- krem na każdą pogodę,podkłady na łóżko,duże podpasski z Belli,prześcieradełko do łóżeczka,majtki siatkowe,buteleczka 120ml antykolkowa Baby Ono,pieluszka bawełniana i to chyba wszystko.

Niestety na wózek i łóżeczko trzeba poczekać i pewnie odbierzemy je dopiero po świętach.Ale nieszkodzi poczekamy.Jestem mega szczęśliwa:-D a i jeszcze kupiłam sobie śliczny długi puszysty szlafrok ale to już w KDH za 115zł.

A zapomniała bym.Dziś pojechaliśmy jeszcze do Smyka bo chciałam kupić pościel do łóżeczka ale była za droga i sobie darowałam.Ale dowiedziałam się ciekawej rzeczy.Pytałam panią o taką pościel z ochraniaczem na cale łóżeczko.I Pani powiedziała że dużo lepsze są te krótsze ochraniacze.Bo po pierwsze jak całe łóżeczko jest zakryte to dziecko jest zupełnie odgrodzone od świata,a po drugie jak ochraniacz jest na całości łóżeczka to do dziecka nie ma odpowiedniego dostępu powietrza i wtedy bardzo się poci.I powiem Wam że to są jak dla mnie jakieś sensowne argumenty.

Ostatnia edycja:
cyśka- zapewne chodzi o sklep TOMIKO?
widziałaś tam może jakieś ciuszki dla dziewczynki typu sukieneczki?:) na stronie brak więc się zastanawiam czy w ogóle są, no i musze śpiworek jeszcze dokupić więc pewnie się tam wybiorę

a co do ochraniacza częściowego tomi sie też wydaje praktyczniejszy w pierwszym okresie życia. Później jak dzidzia się obkręca wokół własnej osi podczas snu to chyba jednak bezpiecznej z pełnym ochraniaczem żeby nóżki czy rączki się nie zaklinowały pomiędzy szczebelkami.

Widze ze duzo z nas slub bralo w 2008r:-) My nie mamy takich fajnych dat jak wy, razem od 13 czerwca 2002,wiec powinno byc pechowo.Slub tez mial byc 13 :p ale wybalismy wkoncu 4.10.2008r.Moj m tez mlodszy wprawdzie miminalnie bo niecale dwa miesiace:-)ale jednak tradycja zachowana(moja mama jest starsza od taty o rok).
wracajac do zakupow:
chouette- piekne opaski i czapy,oszalec mozna.
cyśka -super zakupy, kolor Volare to ten ktory dodalas??
Co do ochraniacza ja tez mam czesciowy, a u siostry widzialam jak brzdac sobie radzi jak mu nozka pomiedzy szczebelka wejdzie, nie martwcie sie, swietnie jej to wychodzi :-)

dagrab - tak Volare to ten który dodałam i dokładnie taki zakupiliśmy.Już sie nie mogę doczekać jak go odbierzemy:-)

chuoette82 -
Tak chodzi o Tomiko:) wiesz sukieneczek niestety nie widziałam ale śpioszki np. były itp.
Ale dziewczyny jeśli któraś ma możliwość tam podjechać to naprawdę warto!!
Niby maleńki sklep bo w garażu ale asortyment naprawdę imponujący.Ja jestem bardzo zadowolona i ceny bardzo przystępne a więc szczerze polecam:-)

reklama
Co do związku to nam stuknęło 14.10 10 lat jak jesteśmy razem. A ślub mieliśmy 14.06.2003. Zaręczyny wypadły 15, bo m był w pracy więc nasza liczba to 14 :-)

Nadal jestem daleko za murzynami z zakupami, coś się zebrać nie mogę a to dla tego, że kilka kroków ode mnie jest hurtownia dziecięca z przystępnymi cenami więc praktycznie w każdej chwili mogę wyskoczyć po zakupy dla maluszka.

Do góry