reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

Nie wiem czy sa tu jakies fanki marki alvi ( ja jestem) , ale jakby co to napisze ze namierzylam bardzo tani sklep z rzeczmi tej marki, wlasnie wywaliłam prawie 4 stowki na spiworki ale w kazdym innym sklepie sa 3x drozsze
Śpiworek wewnętrzny Baby Maxchen 62, ALVI BABYDECO – materace i łóżeczka dla dzieci i niemowląt

taki trzyczęściowy , na allegro za 216 ( i to różowy)
ŚPIWOREK 3 CZĘŚCIOWY BABY MAXCHEN 56/62 ALVI (1951746984) - Aukcje internetowe Allegro
a tym sklepie za 169
Śpiworek Baby Maxchen 56/62, ALVI BABYDECO – materace i łóżeczka dla dzieci i niemowląt

Ja je uwielbiam , miałam pożyczone dla Poli jak była maleńka i musiałam oddać, a teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich. Pójda na wyprawkę do szpitala i myśle ze potem łatwo sprzedam

reklama
mitra - a właśnie podpowiedz mi jako doświadczona mamusia.Ja mam dwa śpiworki tylko właśnie takie jak te Twoje bez rękawków tylko zapinane na ramionkach jak śpiochy.Co założyć dziecku do spania pod ten śpiworek żeby mu rączki nie zmarzły??? i Czy przykrywa się dziecko jeszcze czymś czy ten śpiworek w zupełności wystarcza?? bo już sama nie wiem...

mitra - a właśnie podpowiedz mi jako doświadczona mamusia.Ja mam dwa śpiworki tylko właśnie takie jak te Twoje bez rękawków tylko zapinane na ramionkach jak śpiochy.Co założyć dziecku do spania pod ten śpiworek żeby mu rączki nie zmarzły??? i Czy przykrywa się dziecko jeszcze czymś czy ten śpiworek w zupełności wystarcza?? bo już sama nie wiem...

To zalezy jak cieplo u ciebie w domu, kaftanik, polspiochy, body z dlugim rękawkiem , rampers i skarpetki, pajacyk..te wewnetrzne śpiworki alvi wlasnie sa zajebiste do ubierania pod ten cieplejszy bo maja dlugi rekawek , , nozki luzem fikaja i latwo sie do pupy dobrac bo na zamek blyskawiczny sa i nie trzeba np całych śpiochow rozpinać.

ja maluszka nie przykrywam , wole juz ubrać na cebulkę ;) Albo zapakować w otulaczek jesli zaakceptuje.

O zewnetrzne w porzadnej cenie nietrudno, gorzej z tymi do środka, szukałam ale nie znalazłam takich jak alvi robi :cool:

sliczne te spiworki, moze sie skusze :)
Wrocilam wlasnie z zakupow i naabylam szlafrok do szpitala.
Taki z grubszego materialy w new look kupilam i wydaje. mi sie, ze calkiem normalna cena 130zl ale jest naprawde sliczny. pozniej wstawie zdjecie :)

Cyśka, dzięki za odpowiedź, zacznę segregować i po weekendzie pranie zaczynam na 100%. Co do tego że Męża zobaczyłaś na pierwszej randce: czy Wy się poznaliście online, bo ja swego poznałam na czaterii i też pierwsza randka = pierwsze spotkanie? Pisałaś że skończyłaś w październiku 31, ja we wrześniu 30 no i jak czytam to dziewczyny dużo młodsze są, ja chciałam mieć dziecko od zawsze, ale tak się poukładało, że musiałam czekać na tego właściwego :) na szczęście w Irlandii jak jestem w szpitalu to czuję się jak małolata, babki są koło 40-tki więc się tak wiekiem nie stresuję.

galwaygirl jakie duzo mlodsze!!! ja mam 28 wiec nie ma duzej roznicy.Wlasnie odebralam paczke :-) pieluchy tetrowe nawet dobrej jakosci, mam zamiar uzywac ich tylko do odbicia wiec zalezalo mi na rozsadnej cenie.W aptece kupilam tez Octenisept ale tylko 50 ml, mimo ze 250 ml bylo chyba o 13zl drozsze jedynie, bo bede miala tez spirytus wiec zobaczymy co mi bardziej do pepuszka podejdzie.
My z moim m tez pierwsza randka =pierwsze spotkanie, przyjaciolka siostry dala nam swoje numey na gg bo mielismy taki sam opis:-)on byl przyjacielem jej chlopaka.Moja siostra juz go znala.
Do dzisiaj sie smiejemy ze jak wychodzil na spotkanie chyba na 15 to w domu powiedzial ze bedzie kolo 18, niestety byl o 23 :-Dechhh a to wszystko bylo juz 9 lat temu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry